Ahoj,
Chtěl bych se vás zeptat, jak se řeší instalace síťové tiskárny zvlášť na barevný a zvlášť na černobílý tisk.
Ve škole máme dvě tiskárny Develop +ineo 203, server Safeq. Na počítačích s win XP 32bit jsou instalovány tiskárny zvlášť pro barevný a zvlášť pro černobílý tisk. Důvodem je cena barevné stránky, která stojí dvojnásob ceny černobílé.
Na svůj notebook s win 10 pro 64bit jsem nejprve nainstaloval klienta od Safeq, pak ovladač od Developu. Nastavení portu jsem provedl tak, aby při tisku vyskočilo dialogové okno pro přihlášení (protože na rozdíl od XP nejsou vyšší Windowsy napojeny na Novel, každý tedy nemá svůj účet)
Je vůbec nutností instalovat tiskárnu dvakrát, nestačí pokaždé manuálně zvolit, jestli se má tisknout barevně, či černobíle?
síťový tisk Vyřešeno
síťový tisk Vyřešeno
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: síťový tisk
V Predvolbach tisku nastav rozhodne CB, barvu si muze kazdy zvolit pred tiskem. A CB navic je levnejsi, nez zbytecne barevne.
V nastaveni uzivatelu by mohlo byt i zakazat jim barevny tisk.
V nastaveni uzivatelu by mohlo byt i zakazat jim barevny tisk.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nejde mi o zakázání barevného tisku, každý si bude tisknout na svůj účet, svojí čipovou kartu s vlastními financemi. Jde mi o to, že uživatelé jsou zvyklí na to, že si volí mezi barevnou a černobílou tiskárnou, tudíž neřeší předvolby.

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyz jsou zvykli, tak ji nainstaluj 2x 
Co jineho chces slyset?

Co jineho chces slyset?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Chci slyšet, jestli je to vůbec technicky OK a jestli to tak bude fungovat. Podle toho, co píšeš, to nejspíš fungovat bude.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4397
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek