Jsou opravdu Acery tak špatné?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jsou opravdu Acery tak špatné?

Příspěvekod ondoubek » 26 zář 2015 17:17

Zdravím, v tomto tématu chci rozebrat zda jsou opravdu Acery tak špatné jak zde o nich píšete.
Poslední dobou mi přijde že zde neustále hatujete acer že se přehřívají, mají špatnou konstrukci, ihned odchází a podobně.
Mluvím o cenové kategorii do cca. 14 000kč.
Když si projdu zahraniční recenze, tam naopak Acery doporučují a nic o přehřívání nepíšou.
Díval jsem se na notebooky s úhlopříčkou 12,5-14" s integrovanou kartou. To jsou notebooky které mě zajímají.
V žádné recenzi jsem neviděl stížnosti že by se Acer přehříval. Např. Acer TravelMate P246 - do 65°C v zátěži, Lenovo M30-70 - až 70°C. U konstrukce Aceru taky nepsali žádnou větší výtku.
Jak to tedy je? Vynechte herní notebooky, ty mě nezajímají.
Prosím tedy o příspěvky i od uživatelů co mají Acer, jak jsou s ním spokojeni a podobně.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Jsou opravdu Acery tak špatné?

Příspěvekod petr22 » 26 zář 2015 17:31

V recenzi mas vzdy popisovany novy kus, bez zaprasaneho chlazeni a neopotrebovany.

Prave ze herni notebooky je to, co lidi od Aceru kupuji nejvic - protoze maji nejlepsi hw koniguraci za nejlepsi cenu. A to je prave ten duvod, proc mi to pak nosi ze to nejde zapnout. Kdyby bylo mozne pozivat spolehlivy cin s primesi olova, byly by i tyhle prehrate bazmeky mnohem spolehlivejsi. Hlavni pricinou 99% vsech zavad notebooku je bezolovnaty cin, protoze ten s olovem nepraska.

Bude stacit fotka obsahu prepravky, az zase pojedu do sberneho dvora? Same Acery a HP Paviliony.

patrik_c
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod patrik_c » 26 zář 2015 17:39

Od roku 2007 som pre roznych ludi kupoval 19ks notebookov Acer. Ani s jedinym doteraz nebol ziadny problem. Kupoval som rozne velkosti a rozne modely. Napriklad Aspire One D257, Extensa 5220, Extensa 5230Z, Extensa 5620, Aspire 1410 (11"), Aspire TimeLineX 5820T, Aspire 5830T, TravelMate P273 a TravelMate P253. Vsetky maju procesor Intel a integrovanu grafiku. Velmi dobre sa cistia.
Vo fime kde pracujem mame 3 notebooky Acer a takisto ziadny problem. Priatelka ma starsi Acer s procesorom AMD a ten sa pomerne dost hreje. Ma uz ale 6,5 roka a tiez ide bez problemov. Osobne v nizsich cenovych hladinach radsej volim Acer ako Asus. Vo vyssich cenovych kategoriach volim HP Probook pripadne Dell. Ja vlastnim Lenovo ThinkPad.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 26 zář 2015 17:42

No jo, ale když má nový Acer v zátěží 65°C a nové Lenovo 70°C, tak nepředpokládám že u Lenova zůstane max. teplota stejná a u Aceru se o třetinu zvýší.
Právě proto tu píšu, moc notebooku jsem nevystřídal a tak potřebuje poradit. Už sakra dlouho vybírám levnější menší notebook na časté přenášení a nic nemohu vybral. Psal jsem na stránku Lenovu co by mi doporučili do 15k - hodili mi odkaz na TP X250 za 30k.
Tak jsem se díval po CZCčku a za rozumné peníze na mě vykoukl ten TravelMate P246 a Aspire V13.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 zář 2015 17:46

Jde o to, jaka je teplota ze zaprasenym chlazenim, coz ma skoro kazdy uz po pul roce kdyz to necisti. Resi se to tu kazdou chvili - vetraky naplno,notebook se vypina.

Technici od jiste pomerne velke firmy co prodava pocitace tvrdi, ze nejmene se reklamuji Delly a Lenova.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 zář 2015 17:49

Musím se přidat k patrik_c. Rovněž tvoří většinu mého obchodu a maximální spokojenost. Hlavně se servisem, který jedná velmi rychle.
Zrovna tu mám na stole V3 571G, velmi povedený kousek, slušný design, po roce a půl používání není žádný problém. Sám mám Timeline X 4830 a za 4 roky provozu jsem nezaznamenal nejmenší problém (poznamenám, že 3letá dcera u něj snídá i večeří), panty drží, chladí perfektně. Podle mého jeden z nejpovedenějších laptopů. A je to Acer, kdo by nevěděl ;)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 17 vteřinách:
petr22 píše:Technici od jiste pomerne velke firmy co prodava pocitace tvrdi, ze nejmene se reklamuji Delly a Lenova.

Teď jsi mě zklamal. Já měl doposud zato, že nejvíce všeho prodáváš Ty? ;)

//žertuju, neber to osobě

Jinak se asi shodneme na tom, že údržba platí pro laptopy dvojnásob. Ale je to věc, kterou nikdo neřeší a akorát nadává, že po dvou letech se u toho nedá sedět. Kdyby to namísto kecání jednou za rok nechal člověk vyčistit, má pokoj...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 26 zář 2015 17:52

Co mám zkušenosti, tak nový Acer dobrý Acer, ale s věkem začíná konstrukce čím dál tím víc slábnout... Ale to se postupně objevuje u všech "plasťáčků"... Ohledně teplot, tak ony teploty nejsou všechno, nevím na jakou recenzi se odkazuješ, ale pokud tomu ACERU při tom jede větrák na 100% a tomu Lenovu na 50%, tak je celkem jasné co se bude dít, až se chladič zanese... Ale tím nechci ACER nějak hanit, má lepší i horší modely (stejně tak jako kterýkoli jiný výrobce, bohužel ty horší jsou až moc horší mnohdy).

Já nedávno řešil podobné dilema, malý, lehký notebook, aby něco vydržel a hlavně aby to nebylo nic s "Atomem". Nakonec to vypadá že zvolím postarší Lenovo X201 s i5, zatím ji mám na testování a dost se mi pozdává :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 zář 2015 17:56

A to je právě problém. Lidi chtějí zlatý prase s top kvalitou, nejlépe do 10k, 15k už je mezní hranice, kterou málokdo překousne. Mám zákazníka, který chtěl laptop na každodenní nasazení 8-10h. Tak jsem mu nadhodil Dell za 17k (+3 roky NBD záruka). Chytnul se za hlavu a řekl, že víc jak 8k za to nedá ;)
Pak se diví, že to praská, hřeje, nefunguje. Viz Acer Extensa - souhlas, nepovedly se a tak jich už moc nefunguje.

Doba, kdy jsme pořizovaly TimelineX nebo Lenovo T400 (nesmrtelný), je už dávno pryč. Škoda.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 26 zář 2015 17:57

Díky za názory ohledně Acerů. Nechtělo se mi věřit že by na tom byly zase tak špatně ;-)

petr22: Ano, Dell doma jeden máme a drží už 7 let, perfektní konstrukce, baterie opotřebení 14%, panty bez problémů, jen má 2 vylomené klávesy a urvaný sluchátkový jack - nojo, děti. Bohužel Delly v těchto uhlopříčkách začínají někde na 17k, což není částka kterou bych do toho chtěl dát. Lenova někde na 11k, lepší na 15-16k, bohužel co jsem se díval tak tam jsou často velmi slabé (max 4h), někdy dokonce interní baterie, takže až umřou, výměna se dost podraží a taky přístup ke komponentům a chlazení taky není úplně nejlepší.

Jako student si nemůžu dovolit notebook za 17k.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 zář 2015 18:00

Nedělej jednu velkou chybu - nečekej, že pořídíš to samé, co máš doma funkční 7 let. Budeš rád za 3 roky bezproblémového provozu. Píšu to jen proto, abys nebyl potom zklamaný, že už to není, co to bývalo. A ani už nebude. Calex lednice se taky nevrátí...

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 26 zář 2015 18:04

Asi tak nějak, prostě pokud to chcu denně tahat s sebou, tak si pořídím něco, co má odpovídající konstrukci a né plastovou hračku... Ale to lidi nevidí a pak nadávají "to mi zas doporučili šmej×a" a podobně...

Říkám, pokud chceš levné a kvalitní a nepotřebuješ hrát hry, tak se mrkni na X201/X220, jsou to starší modely, ale dají se tam sehnat i 9ti článkové baterie a ty i5 co v nich jsou jsou plně srovnatelné s dnešními i3 nebo i i5U (což stejně víc nedostaneš ta 12K). A zpracováním jsou plně někde jinde než to co se prodává za 12K, pravda, záruku nedostaneš, ale zase za těch 12K koupíš dva...

Ale jak píše d1amond, žijeme v době konzumní a Notebooky se stali spotřebními zařízeními (mimochodem ten Dell taky asi před těma 7 rokama nestál zrovna málo asi :-) ).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 zář 2015 18:09

Jako u všeho je to jen o tom, jak se k tomu člověk chová, ať už je to počítač, mobil nebo auto. Když se k tomu nebudeš chovat jako prase, vydrží toho dost. Sám mám přes 4 roky Timeline 5760G - intel cpu, nvidia gpu - a stačí jen občas vyčistit chlazení. Teploty grafiky okolo 70°C, procesor je na heatpipe dál, ten občas pravda leze i k 90, ale na druhou stranu je v patici, tak to tolik nevadí. Do nedávné doby jsem ho měl jako hlavní počítač, každý týden jsem s ním dojížděl do školy a na konstrukci toho moc nenajdeš. Nevrže, panty drží, jen baterka už dá jen tak 40 minut a místy je trochu oleštěný. Nic, co bych vzhledem k věku neočekával
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
    od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    7
    6490
    od drobino Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 12:47

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”