Ten Dell stál 15k (byl v nějaké mega slevě a byl tam malý HDD, původně stál přes 25k), je to Inspiron 1720. Na Lenovo X220 jsem se v minulosti díval, velmi se mi líbí konfigurace s SSD a 8GB RAM.
S čištěním a celkovou údržbou notebooku počítám, proto také chci něco do čeho se dá dostat bez kompletního rozebrání.
Jsou opravdu Acery tak špatné?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jsou opravdu Acery tak špatné?
Další věcí je, že když narazíš na blbý kousek (a to bez ohledu na značku), už nikdy ho nekoupíš a neřekneš na něj dobré slovo. Prostě běžný smrtelník si koupí notebook a za 4 roky chce nový. Musí přitom doufat, že natrefí na správný kousek.
Měl jsem zákazníka (minulý čas je odpovídající), co Acer reklamoval 3x za rok, pokaždé s jinou závadou. Nevím jaký laptop používá nyní, ale ode mě ho nemá...
Měl jsem zákazníka (minulý čas je odpovídající), co Acer reklamoval 3x za rok, pokaždé s jinou závadou. Nevím jaký laptop používá nyní, ale ode mě ho nemá...

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
"A to je právě problém. Lidi chtějí zlatý prase s top kvalitou, nejlépe do 10k, 15k už je mezní hranice,"
Lidi tomu dokonce veri a jsou skalopevne presvedceni, ze notebook za 10 tisic je velice kvalitni a velice drahy vyrobek. Vzdyt za to by bylo tolik lahvacu a parku ze supermarketu.
Kdyz mi to pak prinese ze to nefunguje, kouknu na to a vidim tam napsano AMD Thurion (je jasne ze je to grafikou) a at to hodi do popelnice, tak se nestaci divit.
Cim hernejsi notebook za mene penez, tim ma kratsi zivotnost. Zaruku to vydrzi - co chtit vic.
Lidi tomu dokonce veri a jsou skalopevne presvedceni, ze notebook za 10 tisic je velice kvalitni a velice drahy vyrobek. Vzdyt za to by bylo tolik lahvacu a parku ze supermarketu.
Kdyz mi to pak prinese ze to nefunguje, kouknu na to a vidim tam napsano AMD Thurion (je jasne ze je to grafikou) a at to hodi do popelnice, tak se nestaci divit.
Cim hernejsi notebook za mene penez, tim ma kratsi zivotnost. Zaruku to vydrzi - co chtit vic.
Jak píšu, herní mě nezajímá, zajímají mě ty s uhlopříčkou 12" - maximálně 14". Nyní mám 12" eeečko o velikosti sešitu, využívám ho na krácení času seriály na zastávce při čekání na vlak
. Potřebuji výkon na pohodlnou práci s často až desítky záložkami v Chrome + nějaký ten Word, hudba atd., popř. nenáročné hry (intel HD4000/4600 s nimi nemají problém). Tak jsem si říkal že by ten TravelMate P246 byl OK.

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží co očekáváš, já bych si ten TravelMate P246 na denní přenášení nekoupil (obecně notebook v této cenové kategorii není to pravé ořechové na denní přenášení)...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Úplně denní přenášení nemyslím, cca tak 3x týdně, spíše se i často dívám v posteli na filmy nebo youtube, tak abych ho "neudusil". Takže spíše doporučuješ ten repas/bazar TP X220, jo?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Já teď řešil "něco" na denní přenášení. Zkoušel jsem Windows tablet, nějaké ty "Atomové" notebooky a tak (prostě do 10K) a nic mne nějak neoslovilo, teď mám na zkoušku X201 a asi u něj zůstanu, i5-520m je výkonem naprosto dostatečná, teď v klidu jedu pasivně (0 PRM 55-62°C), iGPU toho mnoho nezvládne, ale na staré hry stačí a na internet a další věci taky. Ty X201 se pohybují okolo 5,5K, když do toho koupíš novou 9ti článkovou baterku (cca 2K) a nějaké 120-250GB SSD (1,5-2,5K) tak jsi na nějakých 10K a máš furt výkonný svižná notebook s kvalitní konstrukcí a výdrží okolo 7h. A když to vebeš u nějaké firmy co se specializuje na repasy, tak máš i 1 rok záruku.
Ve stejné kategorii jako Lenovo X201 je ještě HP 2540P, které není tak dobrá volba, protože je celkem o dost hlučnější a i klávesnice se mi zdála o něco horší.
X220 je pak nástupce s SB procesory, hlavním rozdílem je oproti X201 display 16:9, což může být pro tebe na filmy výhoda, pro mne to bylo třeba mínus...
Ve stejné kategorii jako Lenovo X201 je ještě HP 2540P, které není tak dobrá volba, protože je celkem o dost hlučnější a i klávesnice se mi zdála o něco horší.
X220 je pak nástupce s SB procesory, hlavním rozdílem je oproti X201 display 16:9, což může být pro tebe na filmy výhoda, pro mne to bylo třeba mínus...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Mám doma Acer TimelineX (5820TG) po vice nez 5 letech, mozna uz 6, ted nevím...mi baterka vydrží min 3 hodiny prohlížení internetu na pozadi s hudbou na Youtubu (celkově notebook nabehano 13tis. hod). Celkově notebook bez problému. Je pravda, ze pri CS GO se mi hral procesor na 100 stupňů, kdyz jsem jeste hrával, ale nikdy nebyl notebook rozebrany na čištění, nepřišel jsem na to... Dříve ale max 90 pri full load, jinak pri "normalni" hře kolem 80.
Je pravda, jak psal d1amond, ze tahle "doba" (řada Timeline) je asi pryč. Jediné, co se mi na něm podelalo, bylo viko, ktere se mi rozlepilo kousek nad panty, takže se pri zavirani ukazoval display zezadu
Panty byly ale dobrý, dvouslozkovy lepidlo a ntb jako nový :)
Jak jiz bylo řečeno, základ je nebýt skblík...Každý by chtěl Superba L&K za cenu Fabie.
P.S. Ted jsem si koupil mensi notebook, od HP viz podpis, za stejnou cenu, jako tenkrat toho Acera, a musim říct, že v něčem je o dost horší než šestiletý Acer...Ukazatel doby provozu na baterii naprosto nepoužitelný...Zaprvé ukazuje nesmysly, a za druhé se neumí přizpůsobovat využívání ntb a doba hrozně skáče...Nevím, jak dlouho mi notebook jeste vydrží. U Timelinu toto bylo naprosto genialni a FUNGOVALO. Regulace otáček ventilatoru u HP? Take naprosto otřesná...Notebook se neprehriva, ale vetracek se hrozne často spina na vysoké otacky, i kdyz notebook neni v zátěži, ventilator je dost hlučný a dost piští. Kdyby to melo opodstatneni, notebook by se hřál, ale to se zde neděje...je proste spatne nastavena regulace a hlavne rychlost otáček na zaklade teploty
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
Je pravda, jak psal d1amond, ze tahle "doba" (řada Timeline) je asi pryč. Jediné, co se mi na něm podelalo, bylo viko, ktere se mi rozlepilo kousek nad panty, takže se pri zavirani ukazoval display zezadu

Jak jiz bylo řečeno, základ je nebýt skblík...Každý by chtěl Superba L&K za cenu Fabie.
P.S. Ted jsem si koupil mensi notebook, od HP viz podpis, za stejnou cenu, jako tenkrat toho Acera, a musim říct, že v něčem je o dost horší než šestiletý Acer...Ukazatel doby provozu na baterii naprosto nepoužitelný...Zaprvé ukazuje nesmysly, a za druhé se neumí přizpůsobovat využívání ntb a doba hrozně skáče...Nevím, jak dlouho mi notebook jeste vydrží. U Timelinu toto bylo naprosto genialni a FUNGOVALO. Regulace otáček ventilatoru u HP? Take naprosto otřesná...Notebook se neprehriva, ale vetracek se hrozne často spina na vysoké otacky, i kdyz notebook neni v zátěži, ventilator je dost hlučný a dost piští. Kdyby to melo opodstatneni, notebook by se hřál, ale to se zde neděje...je proste spatne nastavena regulace a hlavne rychlost otáček na zaklade teploty
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Vždy je to o konkrétním modelu, jde jen o to, co si člověk představuje a kolik si za to chce zaplatit, "herní" hotebok se samostatnou grafikou bude vždy problém, prostě příliš mnoho věcí, co produkují teplo... Jinak chlazení není ani tak o absolutních teplotách, ale o celkovém nastavení (někdy má noťas 90°C, ale drží turbo na maximu, jindy má 80°C a shazuje turbo...). Acer má špatné levné malé notebooky řady Aspire kde použil pasivní chlazení, které abslutně nestíhá...
U ACERu mne přinde, že víc než u jakékoli jiné značky záleží na tom, jaký model si člověk vybere. Měl jsme tu ACERy, které byli srovnatelné s notebookama ze stejné ceny. Na druhou stranu jsme tu mel ACER (relativně nový, bylo tom Pentium SB) a tam bylo chlazení vymyšleno tak "chytře", že perforace byla na druhé straně notebooku a vzduch musel proletět celým tělem. ohužel tam bylo tak málo místa, že prachem se tato cesta uplně ucpala (ne, přes klávesnici vzduch nesál).
Takže Acer proč ne, ale pořádně vybírat...
U ACERu mne přinde, že víc než u jakékoli jiné značky záleží na tom, jaký model si člověk vybere. Měl jsme tu ACERy, které byli srovnatelné s notebookama ze stejné ceny. Na druhou stranu jsme tu mel ACER (relativně nový, bylo tom Pentium SB) a tam bylo chlazení vymyšleno tak "chytře", že perforace byla na druhé straně notebooku a vzduch musel proletět celým tělem. ohužel tam bylo tak málo místa, že prachem se tato cesta uplně ucpala (ne, přes klávesnici vzduch nesál).
Takže Acer proč ne, ale pořádně vybírat...

Martab píše:Vždy je to o konkrétním modelu, jde jen o to, co si člověk představuje a kolik si za to chce zaplatit (...)
Moje současné HP za 19 tisíc mi zrovna nepřijde jako moc levný kousek

U ACERu mne přinde, že víc než u jakékoli jiné značky záleží na tom, jaký model si člověk vybere. (...)
S tím souhlasím.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pavilion je furt LowEndová řada, absolutní cena na tom nic nemění. HPčka nikdy nepatřila k nejtišším obzvláště Paviliony ne... Je to tosamé jako IdealPad od Lenova, taky jsou to modely které jsou určeny hlavně k tomu, aby stlačili cenu co nejníže...

Jakykoliv notebook pod 25 tisic je osizeny laciny sunt, i kdyz to tak napohled nevypada.
Co se tyce HP, tam pracuje par genialnich lidi a spousta retardu - vysledek pak odpovida tomu, kdo kdy prijde driv do prace - vysledkem je na prvni pohled super produkt, ktery ma ale nektere funkce ktere nejsou na facku, ale rovnou na zastreleni toho kdo je vymyslel, protoze brani rozumnemu pouzivani, napriklad pouziti chipu AMD ktere jsou jedinecne ajejich podpora existuje jen v urcite verzi AMD ovladace, upraveneho HP (!), tedy bez mzonosti aktualizace (!!) a ktery obsahuje chyby ktere neni mozno vyresit (!!!) protoze oficialni ovladac AMD nefunguje (!!!!).
Samostatna kapitola jsou HP Paviliony s AMD procesorem, toho jsem tu mel na vyhozeni asi dve prepravky.
Co se tyce HP, tam pracuje par genialnich lidi a spousta retardu - vysledek pak odpovida tomu, kdo kdy prijde driv do prace - vysledkem je na prvni pohled super produkt, ktery ma ale nektere funkce ktere nejsou na facku, ale rovnou na zastreleni toho kdo je vymyslel, protoze brani rozumnemu pouzivani, napriklad pouziti chipu AMD ktere jsou jedinecne ajejich podpora existuje jen v urcite verzi AMD ovladace, upraveneho HP (!), tedy bez mzonosti aktualizace (!!) a ktery obsahuje chyby ktere neni mozno vyresit (!!!) protoze oficialni ovladac AMD nefunguje (!!!!).
Samostatna kapitola jsou HP Paviliony s AMD procesorem, toho jsem tu mel na vyhozeni asi dve prepravky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 6490
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”