Dobrý den,
dal jsem si do počítače jiný hard disk, na kterém je nainstalován windows, pc ale nejde zapnout, nenačte se OS a pc se restartuje pořád dokola, rád bych disk formátoval nebo přeinstaloval windows, ale nevím jak na to když se nedostanu ani do OS
Problém s HDD a windowsem
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s HDD a windowsem
To, ze Windows nainstalovane v jinem pocitaci nenabehnou je normalni.
Kvuli reinstalaci Windows nemusis mit funkcni OS - naopak, je to na skodu, protoze posledni co potrebujes je spoustet instalaci Windows z Windows.
Staci v BIOSu nastavit flashdisk nebo DVD jako prvni zarizeni pro bootovani (nebo ho rucne vybrat z boot menu) a instalace se sama spusti, at je na disku cokoliv. V prubehu instalace pak bude mozne sformatovat disk.
Kvuli reinstalaci Windows nemusis mit funkcni OS - naopak, je to na skodu, protoze posledni co potrebujes je spoustet instalaci Windows z Windows.
Staci v BIOSu nastavit flashdisk nebo DVD jako prvni zarizeni pro bootovani (nebo ho rucne vybrat z boot menu) a instalace se sama spusti, at je na disku cokoliv. V prubehu instalace pak bude mozne sformatovat disk.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za radu, zkoušel jsem se dostat do BIOSu ale nejde to, zkoušel jsem F1,F2,ESC ani jedno nejde, nevíte co s tím?
Co si za posledních dvacet let vzpomínám, tak asi 99% BIOSů používalo klávesu Delete
Ještě mě napadá F10 a Ctrl+S, ale nejlepší by bylo zjistit co máš za desku a jaký BIOS, a najít nějaké informace na netu, nejlépe přímo na webu výrobce.

Ještě mě napadá F10 a Ctrl+S, ale nejlepší by bylo zjistit co máš za desku a jaký BIOS, a najít nějaké informace na netu, nejlépe přímo na webu výrobce.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky
Je to Delete, teď jdu ještě sehnat Windows a dostat ho tam přes flash disk, asi si budu muset sehnat nelegální windows, ikdyž jako student mám přístup zdarma k windows 7,8,8.1 i 10 ale dreamspark nefunguje a ani to nejde stáhnout na flashku a kupovat nový os se mi nechce, nebo tam můžu hodit linuxy, co je lepší?:D

To slovo na n tady nepoužívej, je to proti pravidlům fóra, a stejně tak související slova na s nebo c
Záleží k čemu ten počítač budeš používat, jestli nějaké psaní dokumentů a lezení po netu, tak ti jako linuxák samozřejmě doporučím ten Linux. Kromě jiného i proto, že až ten disk zase přendáš do jiného počítače, tak systém téměř stoprocentně naběhne

Záleží k čemu ten počítač budeš používat, jestli nějaké psaní dokumentů a lezení po netu, tak ti jako linuxák samozřejmě doporučím ten Linux. Kromě jiného i proto, že až ten disk zase přendáš do jiného počítače, tak systém téměř stoprocentně naběhne

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3677
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36