Jsou opravdu Acery tak špatné?
Re: Jsou opravdu Acery tak špatné?
Jo, díval jsem se i na HP EliteBook 725 G2, na první pohled super, ideální uhlopříčka, EliteBook - takže by to neměl být největší kšunt, ale osadili ho AMD procesorem který throttluje po dosažení 59°C(!!) což je prakticky při každém zatížení. Nebýt tohoto, už na ten noťas šetřím...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
HP EliteBook řada je už z těch vyšších, ale HP má takovou nemilou vlastnost něco důležitého pokazit...
Třeba já porovnával starší Lenovo ThinkPad X201 a HP EliteBook 2540p oboje notebooky ve své době špička. X201 je tišší, lehčí a kvalitnějc zpracované. HPčko má výhodu mechaniky v kombinaci s ULV CPU, ale tím to odneslo chlazení a ani v "normálních" verzích kde je i5-540m ten chladič není uplně ideální a je dost hlučné... V poslední době jsem EliteBook v ruce na delší dobu neměl, jen co jsem zhlédl, tak nevypadají nejhůř, ale jak sám píšeš, zde to pokaňkali AMDčkem, jinde zas vyvedou něco jiného... :/
Třeba já porovnával starší Lenovo ThinkPad X201 a HP EliteBook 2540p oboje notebooky ve své době špička. X201 je tišší, lehčí a kvalitnějc zpracované. HPčko má výhodu mechaniky v kombinaci s ULV CPU, ale tím to odneslo chlazení a ani v "normálních" verzích kde je i5-540m ten chladič není uplně ideální a je dost hlučné... V poslední době jsem EliteBook v ruce na delší dobu neměl, jen co jsem zhlédl, tak nevypadají nejhůř, ale jak sám píšeš, zde to pokaňkali AMDčkem, jinde zas vyvedou něco jiného... :/
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Bejt tebou bych sel do toho lenova x220 s i5. Jdou sehnat s zarukou 1/2-1r a neni duvod to koupit bez, protoze cena je srovnatelna. Hlavne na to jdou sehnat dily a jsou k tomu podrobne servisni manualy. Lenovo sice uvadi max ram 8gb, ale jde tam nacpat i 16gb, ale to uz je o modelu ram. Sam mam x200s, coz je celkem veteran z od gigacomputeru, zatim spokojenost, win k tomu jsou legalni a stejne jede na linuxu a 128gb ssd mu naramne sedlo. Na net, kancl a filmy je to mazel. Hlavne to neci jak cihla. Pocite ze x lenova maj vahu okolo 1.5kg, zalezi na baterce.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Dobře se to tu rozjelo a tak taky přispěji. V listopadu to bude 5 let co vlastním jeden z modelů Acer Aspire (PC 17k Kč), který musím říct jsem si hýčkal a svým způsobem se k němu chovám dle mého stále dobře. První dva roky byla naprostá pohoda, snad první problém co se objevil byly urvaný panty. Nejdřív jeden, za pár týdnů to vzdal i druhej. Tím momentem se notebook stal z přenositelného čistě na stolní - displej musí být podepřen. Namáhán si myslím přitom nijak nebyl, přenášel se tak 1-2x do týdne, jinak se ani nezavíral, ale OK, vím, že u notebooků tohle není nic vyjímečnýho. Chvíli na to se mi podělal i napájecí konektor, vznikla v něm nějaká vůle a do noťasu nešla šťáva, tak jsem to naprosto amatérsky a prasácky fixnul napojením drátů z adaptéru a konektoru čokoládou. Vzhledově nic moc, ale účel to od té doby plní bez problému a to považuju za hlavní.
Pak byl nějakou dobu klid než mi v únoru 2014 z minuty na minutu zařval HDD známé "kvalitní" značky Hitachi. Jak je zvykem, nezbylo mi nic jiného než koupit nový. Jo a ještě jsem si vybavil, že mi neznámo proč už nějakou dobu zcela nefunguje touchpad, nejpravděpodobnější možnost vidím na zlomený kabel k desce, ale to je jedno, myš to nenahradí a ta je OK. Co se přehřívání týče nemám problém, tedy za předpokladu, že ho alespoň jednou za půl roku vyfoukám od prachu. V normálu se teploty CPU drží okolo 45 °C, v zátěži to nad 70 °C jde výjimečně.

S těmi panty jsem to hodněkrát četl, prý se dost kazí i u Asusů, i když i netbooku který mám nyní vedle sebe a neustále ho přenáším jsou jak nové :)
Jinak taky to asi vidím na TP x220, se zárukou 24měsíců, českou klávesnicí a 128GB SSD by vyšel asi na 13 000kč, což je myslím přijatelná částka na takto kvalitní noťas. Ještě bych rád s 8GB RAM, což by bylo přes cenu, ale byla by to myslím pěkná přenosná pracovní stanice :)
Jinak dle vašich zkušeností budu radši ten DELL celkem šetřit, pokud ty nové noťasy prd vydrží... To magnesiové šasi je bomba, ale 17" moc přenášet nejde.
Jediná zkušenost s Acerem co jsem měl, je že jsem opravoval nějaký Aspire po pádu. Nešel zapnout. Tak jsem ho rozebral, vevnitř úplně vylámané úchyty na šroubky, tak jsem lepil a lepil. Byla nějak "vycvaklá" RAMka, takže jsem ji vyjmul a dal zpět. Totálně to odnesl HDD, byla zaseklá hlavička, jen v něm cvakalo. Ale zase to byl nějaké model za 6000kč, takže ze tu cenu nešla kvalita čekat. Po výměně HDD funguje dál.
Jinak taky to asi vidím na TP x220, se zárukou 24měsíců, českou klávesnicí a 128GB SSD by vyšel asi na 13 000kč, což je myslím přijatelná částka na takto kvalitní noťas. Ještě bych rád s 8GB RAM, což by bylo přes cenu, ale byla by to myslím pěkná přenosná pracovní stanice :)
Jinak dle vašich zkušeností budu radši ten DELL celkem šetřit, pokud ty nové noťasy prd vydrží... To magnesiové šasi je bomba, ale 17" moc přenášet nejde.
Jediná zkušenost s Acerem co jsem měl, je že jsem opravoval nějaký Aspire po pádu. Nešel zapnout. Tak jsem ho rozebral, vevnitř úplně vylámané úchyty na šroubky, tak jsem lepil a lepil. Byla nějak "vycvaklá" RAMka, takže jsem ji vyjmul a dal zpět. Totálně to odnesl HDD, byla zaseklá hlavička, jen v něm cvakalo. Ale zase to byl nějaké model za 6000kč, takže ze tu cenu nešla kvalita čekat. Po výměně HDD funguje dál.
http://www.importpc.cz/notebooky/lenovo ... -x220.html . Do 13k se vlezes, 24m zaruka, 128gb ssd kingston a 8gb ram.
Pripadne http://www.pocitacezababku.cz/Lenovo-Th ... -123.phtml , ssd si koupis a vymenis sam, nic na tom neni. Stejne bych si koupil svoje ssd, aspon na ne mas zvlast zaruku a netusim zda ti nechaj to puvodni hdd, coz bych teda chtel.
Pripadne http://www.pocitacezababku.cz/Lenovo-Th ... -123.phtml , ssd si koupis a vymenis sam, nic na tom neni. Stejne bych si koupil svoje ssd, aspon na ne mas zvlast zaruku a netusim zda ti nechaj to puvodni hdd, coz bych teda chtel.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dell Vostro. Krásný kousek, ne moc levný, na tu výbavu. Známá závada - vylamování pantů po roce používání. Výměna bez problémů... Prostě se to někdy nepovede na první pokus...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
ondoubek píše:Jinak taky to asi vidím na TP x220.
V tom pripade si ale nejdriv dojdi nekam vyzkoset touchpad.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Já mám acer e15 midnight black 572g. Po upgradu ram na 8GB si nemám na co stěžovat. Ani při gta v na střední detaily při hd rozlišení jede stáe na pasivní chlazení. a to mám notebook 20cm od radiátoru.
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
GTA V na střední a pasivně :O tomu se mi nějak nechce věřit, tomu bych nevěřil u žádného notebook natož u ACERu...
K x220, co by mněla mít s TouchPadem? (až na to že je rozměrově menší, což odpovídá uhlopříčce a je furt plně použitelný)navíc má nezanedbatelnou výhodu v TrackPointu.
K x220, co by mněla mít s TouchPadem? (až na to že je rozměrově menší, což odpovídá uhlopříčce a je furt plně použitelný)navíc má nezanedbatelnou výhodu v TrackPointu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

"Já mám acer e15 midnight black 572g. Po upgradu ram na 8GB si nemám na co stěžovat. Ani při gta v na střední detaily při hd rozlišení jede stáe na pasivní chlazení."
To je prave ten duvod proc zakladni desky jdou do kopru kvuli prehrati GPU. Dva tri roky pohodicka, pak popelnice. Fyzikalni vlastnosti bezolovnateho pajeciho procesu jsou neuprosne.
To je prave ten duvod proc zakladni desky jdou do kopru kvuli prehrati GPU. Dva tri roky pohodicka, pak popelnice. Fyzikalni vlastnosti bezolovnateho pajeciho procesu jsou neuprosne.
- Spartak1991
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem si to zde pročítal a ani se nakonec vyjadřovat k tématu nebudu
myslím, že všichni ví, co si o Acer a podobném elektroopadu myslím 
Celkově většina značek jde do kytek a jen pár z nich se snaží své chyby napravit a znovu jít navrchol :)
//
Bohužel v běžných cenových relacích je to furt stejné a nehezké... inkdyž někteří se snaží, furt to není uplně ono...
//Martab

Celkově většina značek jde do kytek a jen pár z nich se snaží své chyby napravit a znovu jít navrchol :)
//
Bohužel v běžných cenových relacích je to furt stejné a nehezké... inkdyž někteří se snaží, furt to není uplně ono...
//Martab
IT (Zaměření SW a HW)
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 6490
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”