Dobrý den,
Vlastnil jsem SSD disk se 128 GB s Windows10 (CD mám od Windows 7)
Včera jsem vyndal starý SSD disk a zandal nový a nainstaloval Windows + ovladače.
PC je v naprostým pořádku, Windows funguje jak má, ale jedna věc mě štve a docela dost, nemám žádné dostupné aktualizace pro Windows 7, neboť si chci dát Windows 10. Windows 7 mám legální, již aktivovaný.
Screen z Windows Update :
Aktualizace mám povolené jako zobrazující :
Za každou radu děkuji !
Přechod na nový SSD disk Vyřešeno
Přechod na nový SSD disk
Naposledy upravil(a) Truger dne 01 říj 2015 19:15, celkem upraveno 1 x.
Re: Přechod na nový SSS disk
Jestli byly na tom prvnim disku aktivovane Windows 10, neni treba podruhe instalovat Windows 7. je mozno rovnou desitky.
A jak tedy nainstaluji rovnou 10 když nemám CD ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ze stránek MS si stáhneš program, který ti to CD/Flešku udělá:
http://www.microsoft.com/cs-cz/software ... /windows10
http://www.microsoft.com/cs-cz/software ... /windows10
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Jsem velice zklamaný.
Stáhl jsem si ten prográmek a instaloval Windows 10, ale hodilo mi to chybu, že nelze nainstalovat nic víc.
Pak se mi ukázalo 203 nových aktualizací, tak jsem je instaloval asi 2 hodiny a pak co ? Konfigurace a vyplivlo mi to, že se nepodařila, tak se všechny změny vracely zpět, takže od 16:20-20:00 jsem instaloval aktualizace které se ani nenainstalovali.
Když jsem vracel starý SSD disk, tak mi to hodilo error v BIOSu, který nešel opravit, neboť mám jeden Windows na 2 diskách.
Našel jsem možnost, že bych zítra zašel zakoupit kabel pro zapojení do SSD disku a do PC. Vyndal bych nový SSD disk a zapojil do notebooku a vše z něj odstranil (i Windows). Když bych potom vložil do PC svůj starý SSD disk, fungoval by ?
Pokud by fungoval vše bych zformátoval a vložil na nový a ze starého potom vše vymazal.
Stáhl jsem si ten prográmek a instaloval Windows 10, ale hodilo mi to chybu, že nelze nainstalovat nic víc.
Pak se mi ukázalo 203 nových aktualizací, tak jsem je instaloval asi 2 hodiny a pak co ? Konfigurace a vyplivlo mi to, že se nepodařila, tak se všechny změny vracely zpět, takže od 16:20-20:00 jsem instaloval aktualizace které se ani nenainstalovali.
Když jsem vracel starý SSD disk, tak mi to hodilo error v BIOSu, který nešel opravit, neboť mám jeden Windows na 2 diskách.
Našel jsem možnost, že bych zítra zašel zakoupit kabel pro zapojení do SSD disku a do PC. Vyndal bych nový SSD disk a zapojil do notebooku a vše z něj odstranil (i Windows). Když bych potom vložil do PC svůj starý SSD disk, fungoval by ?
Pokud by fungoval vše bych zformátoval a vložil na nový a ze starého potom vše vymazal.
"Když jsem vracel starý SSD disk, tak mi to hodilo error v BIOSu, který nešel opravit, neboť mám jeden Windows na 2 diskách."
Slo by tu hlasku vyfotit? Windows muzes mit klidne na padesati discich, pokud je v pocitaci jen jeden z nich, musi to fungovat.
Slo by tu hlasku vyfotit? Windows muzes mit klidne na padesati discich, pokud je v pocitaci jen jeden z nich, musi to fungovat.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Přes ten program by měla jít spustit i "aktualizace" na W10. Jinak pokud tam dáš starý SSD, ta musí najet, pokud nenajede, tak je to něčím jiným než jen tím, že máš jeden OS na dvou SSD (to sice není uplně podle podmínek OEM MS licence, ale pokud používáš jen jednu kopii, tak je to naprosto OK. Ale v BIOSu to PC nemá jak poznat a když už tam by mohl křičet po načtení, že chce znovu aktivovat, to je vše...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Zandal jsem starý SSD disk a vyplivlo mi to tuto chybu :
Potom jsme vložil CD od Windows 7 a zapl PC a ukázalo se mi toto :
Potom jsme vložil CD od Windows 7 a zapl PC a ukázalo se mi toto :
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si Hirens boot CD a zkontroluj si paměti Memtestem.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Mám stejný problém u jakékoliv instalace nových W7. Naposledy jsem nechal aktulalizace hledat přes noc a ráno je našel. Na netu je i několik návodů, jak pošťouchnout aktualizace ručně, ale žádný mi nefungoval.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Truger píše:Dobrý den,
Vlastnil jsem SSD disk se 128 GB s Windows10 (CD mám od Windows 7)
Včera jsem vyndal starý SSD disk a zandal nový a nainstaloval Windows + ovladače.
PC je v naprostým pořádku, Windows funguje jak má, ale jedna věc mě štve a docela dost, nemám žádné dostupné aktualizace pro Windows 7, neboť si chci dát Windows 10. Windows 7 mám legální, již aktivovaný.
!
Mám stejný problém u jakékoliv instalace nových W7. Naposledy jsem nechal aktulalizace hledat přes noc a ráno je našel. Na netu je i několik návodů, jak pošťouchnout aktualizace ručně, ale žádný mi nefungoval.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To je běžný jev u MS. Zrovna teď jsem instaloval nové Visty ňa čistý disk, a na vyhledání aktuallizací jsem čekal přes 3 hodiny. Vždy je instaluji po částech, a postupně se ten čas zkracuje.
Před lety jsem od MS dostal tento návod, někdy funguje:
Vazeny pane,
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Linku technicke podpory spolecnosti Microsoft.
Pro reseni techto potizi budeme potrebovat podrobnejsi informace o chovani sluzby WindowsUpdate. Pro diagnostiku postupujte takto:
1. Prihlaste se jako Administrator.
2. Klepnete pravym tlacitkem na ikonu Tento pocitac, zvolte Spravovat.
3. V sekci Sluzby a aplikace - Sluzby klepnete pravym tlacitkem na sluzbu Automaticke aktualizace a zvolte Zastavit.
(Win 7 to je: Windows update)
4. Vymazte slozku C:\WINDOWS\SoftwareDistribution a take soubory C:\WINDOWS\Windows Update.log
5. Z nabidky Start vyberte polozku Spustit a zadejte cmd.
6. Zadejte prikaz proxycfg -d a potvrdte klavesou Enter.
7. Zadejte prikaz proxycfg -u a potvrdte klavesou Enter.
8. Spustte sluzbu Automaticke aktualizace (jako bod 3, Spustit).
9. Pripojte se na http://windowsupdate.microsoft.com. V pripade, ze problem pretrvava mi prosim zaslete nasledne vytvoreny protokol Windowsupdate.log.
Před lety jsem od MS dostal tento návod, někdy funguje:
Vazeny pane,
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Linku technicke podpory spolecnosti Microsoft.
Pro reseni techto potizi budeme potrebovat podrobnejsi informace o chovani sluzby WindowsUpdate. Pro diagnostiku postupujte takto:
1. Prihlaste se jako Administrator.
2. Klepnete pravym tlacitkem na ikonu Tento pocitac, zvolte Spravovat.
3. V sekci Sluzby a aplikace - Sluzby klepnete pravym tlacitkem na sluzbu Automaticke aktualizace a zvolte Zastavit.
(Win 7 to je: Windows update)
4. Vymazte slozku C:\WINDOWS\SoftwareDistribution a take soubory C:\WINDOWS\Windows Update.log
5. Z nabidky Start vyberte polozku Spustit a zadejte cmd.
6. Zadejte prikaz proxycfg -d a potvrdte klavesou Enter.
7. Zadejte prikaz proxycfg -u a potvrdte klavesou Enter.
8. Spustte sluzbu Automaticke aktualizace (jako bod 3, Spustit).
9. Pripojte se na http://windowsupdate.microsoft.com. V pripade, ze problem pretrvava mi prosim zaslete nasledne vytvoreny protokol Windowsupdate.log.
No, už se mi ty aktualizace nezobrazili, stejně by nešly nainstalovat.
Můj starý disk do PC už nejde vložit a nefunguje super.
Víte jak bych to mohl opravit ?
Podle mě by to šlo přes kabel. Vyndal bych starý SSD disk a zandal do kabelu a kabel do svého starého notebooku a vše bych zkopíroval a nový SSD disk bych smazal a nahrál tam vše ze starého.
Tímto by to podle mě taky šlo, ale ten kabel tady ve městě stojí 430 kč.
Nevíte jak by to šlo udělat jinak ? Potřebuji prostě vše z nového SSD disku smazat a nahrát tam vše ze starého.
Můj starý disk do PC už nejde vložit a nefunguje super.
Víte jak bych to mohl opravit ?
Podle mě by to šlo přes kabel. Vyndal bych starý SSD disk a zandal do kabelu a kabel do svého starého notebooku a vše bych zkopíroval a nový SSD disk bych smazal a nahrál tam vše ze starého.
Tímto by to podle mě taky šlo, ale ten kabel tady ve městě stojí 430 kč.
Nevíte jak by to šlo udělat jinak ? Potřebuji prostě vše z nového SSD disku smazat a nahrát tam vše ze starého.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jediná "levná" šance je, dát SSD do jiného PC.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2287
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
29 črc 2024 12:51
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3513
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 11
- 3500
-
od RIKI22