Dobrý večer, potřeboval bych vyřešit jeden problém a ten je, že když dám pc do režimu spánku a vrátím se třeba za hodinu, tak PC běží..
Neví někdo, kde by mohl být problém a posléze jak ho vyřešit?
PC se ze spánku samo zapne Vyřešeno
Re: PC se ze spánku samo zapne
Neprojde se po klávesnici kočka? 
Děje se to pravidelně nebo jen občas? nemáš k počítači připojené další periférie (tiskárna,činskej usb hub?)

Děje se to pravidelně nebo jen občas? nemáš k počítači připojené další periférie (tiskárna,činskej usb hub?)
Xubuntu 15.04/W7
Kubuntu 16.04/W10
Honor 8
EMUI 5.1 Nugat/ROOT
Huawei Honor 3c
LinageOS Marshmallow/ROOT
C:geo and BusyBox 4ever!
Instalace Linuxu je prvním krůčkem k tomu jak se stát programátorem. ©MrQvik
Kubuntu 16.04/W10
Honor 8
EMUI 5.1 Nugat/ROOT
Huawei Honor 3c
LinageOS Marshmallow/ROOT
C:geo and BusyBox 4ever!
Instalace Linuxu je prvním krůčkem k tomu jak se stát programátorem. ©MrQvik
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoj PC od internetu (vytažením kabelu a /nebo vypnutím wifi) . Jestli se pak sám neprobudí, je to pravděpodobně způsobené něčím z internetu. Pak se podívej do BIOSu, zda máš zakázané probuzení via net. Můžeš se taky podívat do Prohlížeče událostí (pravým klik na Tento počítač > Spravovat > Prohlížeč událostí > Protokoly systému Windows > Systém. Tam by u příslušného času měla být informace Systém probuzen (nebo tak nějak) a v dolním okně s popisem události by mělo být napsané, co systém probudilo.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle mě taky dlouho trápilo a už tehdy jsem se na PC Helpu ptal, nic mi však nepomohlo. Já mám v historii událostí psáno "Zdroj probuzení: Časovač – Systém Windows provede naplánovanou úlohu NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot, která vyžádala probuzení počítače."
Tak jsem našel tohle a mělo by to zabrat.
Otevři Ovládací panely -> Hardware a zvuk -> Možnosti napájení -> Změnit nastavení schématu -> Změnit pokročilé nastavení napájení
Tady si najdi položku "Režim spánku", rozklikni si ji a poté si rozklikni "Povolit časovače pro probuzení"
Ukáže se ti "Nastavení: (Povolit/Zakázat/Jenom důležitá probuzení)"
Z těchto možností vyber "Zakázat" a potvrď tlačítkem "OK"
Tak jsem našel tohle a mělo by to zabrat.
Otevři Ovládací panely -> Hardware a zvuk -> Možnosti napájení -> Změnit nastavení schématu -> Změnit pokročilé nastavení napájení
Tady si najdi položku "Režim spánku", rozklikni si ji a poté si rozklikni "Povolit časovače pro probuzení"
Ukáže se ti "Nastavení: (Povolit/Zakázat/Jenom důležitá probuzení)"
Z těchto možností vyber "Zakázat" a potvrď tlačítkem "OK"
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC se zapne když se zvednu ze židle Příloha(y)
od rohlicek1 » 05 led 2025 09:43 » v Problémy s hardwarem - 16
- 4063
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 22:13
-
-
- 7
- 7747
-
od StOrKcZ