Zdravím,
poslední dobou mi hrozně rezonuje / vibruje bedna. Nevím čím to je, možná plechy od skříně, protože když to dělá, tak stačí bednu mírně pobouchat, nebo prostě posunout a ono to ustane. Větráky to nedělají, to jsem vyzkoušel. Možná ještě disky. Ale spíš ty plechy od bedny. Co byste mi doporučili za izolaci? Mám rád ticho. Našel jsem si nějaky zvukovy izolace na CZC.CZ, pomuže když to koupim? nebude se přehřívat PC?
PC mám v podpise.
Děkuji
Odhlučnění pc
Odhlučnění pc
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Odhlučnění pc
Co je to za skříň?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Mne to delaly disky, nez jsem tam vrazil ssd. To co chci skladovat mam na nem a na nasu. Puvodni hdd jsem hodil na usb sata radic a poustim to jen obcas. 128 GB na ssd linuxu bohate staci, na nasu je cca 500 GB a 500/1000 GB HDD pripojim pres usb nebo je hodim na sata. Ten usb sata radic je driv pro strejdu prihodu, protoze mam i notes a pro pripad ze bych k nekomu sel.
Nas pouzivam hlavne proto, ze chci setrit ssd a na ukladani z netu, kterej mam 650 KBs UP/DOWN staci.
Ver tomu ze na prehrati filmu a ulozeni filmu tahaneho pres torrent, mne staci nas, stara plecka co da cca 12MBs prenos. Ta data na nem zustavaj a nemam potrbebu je kopirovat na pc, i pokod tak by to bylo 1x za rok nebo dva. Pri nejhorsim ty disky vytahnu a hodim do pc na sata. Na zalohu dokumentu a par hovadin je Ok.
Nas pouzivam hlavne proto, ze chci setrit ssd a na ukladani z netu, kterej mam 650 KBs UP/DOWN staci.
Ver tomu ze na prehrati filmu a ulozeni filmu tahaneho pres torrent, mne staci nas, stara plecka co da cca 12MBs prenos. Ta data na nem zustavaj a nemam potrbebu je kopirovat na pc, i pokod tak by to bylo 1x za rok nebo dva. Pri nejhorsim ty disky vytahnu a hodim do pc na sata. Na zalohu dokumentu a par hovadin je Ok.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Disky nemohou rezonovat, rezonovat mohou spatne utazene nebo nekvalitne spojene plechy skrine.
Mam v pocitaci pet harddisku a neni to slyset. Zacal bych tim, ze dotahnu vsechny sroubky.
Mam v pocitaci pet harddisku a neni to slyset. Zacal bych tim, ze dotahnu vsechny sroubky.
Neber mne prosim za slovo. Samozrejme ze to delal case, kterej je bigtower chieftec, obluda (8-9 hdd, 5x mechanika, ... ). Driv stacilo jednou za cas, tuknout/rejpnout do bocnice, ale i to nejak prestalo poradne pomahat. V danem case je to bez sroubu a spesl, tak co s tim?
PS: Netusim na koho to miris, takze kdyztak sorac.
PS: Netusim na koho to miris, takze kdyztak sorac.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Ano, poutahovat všechny spoje je první věc kterou je potřeba udělat. PC je skládačkový šmejd, takže potřebuje víc péče než třeba Apple.
Pokud vibrují boční plechy, tak jestli nemají dost výrazné prolisy, je možné je z rohu do rohu maličko prohnout. Uprostřed se vyboulí a mnohonásobně zpevní.
Pokud vibrují boční plechy, tak jestli nemají dost výrazné prolisy, je možné je z rohu do rohu maličko prohnout. Uprostřed se vyboulí a mnohonásobně zpevní.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Pokud rezonuje skrin, tak preci to posledni co me napadne jako reseni je vyhazet plotnove disky a koupit NAS a SSD - vzdyt je to snad to nejdrazsi reseni co existuje a prinasi sebou nejvic omezeni.
Skrin rezonuje ze dvou duvodu - neco neni nekde dotazene nebo je ta skrin proste laciny smejd jako Eurocase.
Na Ebay jde za par korun koupit skrin od graficke stanice, treba stary Fujitsu Siemens Celsius M440 - vazi to asi 15 kilo a na 100% to rezonovat nebude a bocni plech se nepromacke kdyz se o nej clovek opre prstem. Stejnou sluzbu udela celohlinikova skrin od Apple, ale tu je potreba upravit. Nebude potreba ani zadna zvukova izolace nalepena zevnitr.
Skrin rezonuje ze dvou duvodu - neco neni nekde dotazene nebo je ta skrin proste laciny smejd jako Eurocase.
Na Ebay jde za par korun koupit skrin od graficke stanice, treba stary Fujitsu Siemens Celsius M440 - vazi to asi 15 kilo a na 100% to rezonovat nebude a bocni plech se nepromacke kdyz se o nej clovek opre prstem. Stejnou sluzbu udela celohlinikova skrin od Apple, ale tu je potreba upravit. Nebude potreba ani zadna zvukova izolace nalepena zevnitr.
Case je Zalman R1. Vše utaženo.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
flowem píše:...Větráky to nedělají, to jsem vyzkoušel...
Jak jsi je vyzkoušel? Zastavil?
"Vyzkoušel" jsi i větrák od zdroje?
Sestava v profilu.
Za mne je to kolikrat tezko resitelne problem. Jde nekama protahnout sata kabel a napajeni mimo case? Pripadne bych skusil na ten box kam se davaj hdd dat neco jako cihlu. Treba se to diky vybracim z hdd vybruje a prenasi se to na cele case.
U mne byl jeste problem v klasickejch sata kabelech, ktere to prenasely primo na bocnici, protoze tam je malo mista, vyresily to lomene.
Skus neco vymyslet. Tezko radit. Chapu ze te to stve. Vsechno je tiche a ono to rezonuje.
U mne byl jeste problem v klasickejch sata kabelech, ktere to prenasely primo na bocnici, protoze tam je malo mista, vyresily to lomene.
Skus neco vymyslet. Tezko radit. Chapu ze te to stve. Vsechno je tiche a ono to rezonuje.
Mám 2 větráky, vzadu a vepředu - ty jsem měl zastavené uplně přes panel přímo na bedně. Grafiku jsem měl vytaženou a jel jsem přes integrovanou. Větrák na CPU je potichu i v zátěži, to samé zdroj. Žádné jiné větráky tam nemám.