Ahoj,
prosím o radu, jak propojit pětikolíkový DIN a 3.5 mm jack.
Mám kabel DIN -> 4x cinch (žlutý, červený, hnědý a zelený).
Jaké kolíky mám spojit?
Pokud zapojím pouze 2x cinch, tak zvuk nehraje. Je to tím, že stínění u toho kabelu není spojeno, ale jednotlivý kanál je rozdělen do dvou cinchů?
propojení DIN a JACK Vyřešeno
propojení DIN a JACK
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Pohlaví:
Re: propojení DIN a JACK Vyřešeno
Záleží co po DIN chceš. Správně je DIN 5R 3L output, 4R 2L input. Pin2 je zem.
Re: propojení DIN a JACK
Potřebuji připojit starou soustavu dvou repro a receiveru k PC. Reproduktory fungují, protože audiokazeta, nebo rádio hraje. Když jsem ale připojil kabel, jako je na obrázku
přes cinch spojku s kabelem 3,5 mm jack -> 2x cinch, tak to hrát nechtělo, ať jsem spojil červený a bílý z PC s červeným, žlutým, zeleným, nebo hnědým ze zesilovače.Děkuju za vaše názory a rady. 

Pripojujes reproduktory primo k PC?
Pokud ano, bude chybet zesilovac.
Pokud ano, bude chybet zesilovac.
Právě že jsem našel zapojení, jak popisuješ, ale pak jsem našel ještě zapojení pro gramofon (popsáno zleva doprava) pravý +V, pravý 0V, zem, levý 0V, levý +V.
To mě zmátlo. Protože ten zesilovač má na tom vstupu značku gramofonu, na druhém magnetofonu a třetí je pro mikrofon. Zkoušel jsem to zapojit do všech tří, ale nehrál ani jeden.
Ne, má to receiver, který je pro 5ohm reproduktory. Jak jsem psal, rádio a kazeťák na receiveru hrají, takže předpokládám, že mám špatně zapojeny kabely mezi PC a receiverem.
To mě zmátlo. Protože ten zesilovač má na tom vstupu značku gramofonu, na druhém magnetofonu a třetí je pro mikrofon. Zkoušel jsem to zapojit do všech tří, ale nehrál ani jeden.
Ne, má to receiver, který je pro 5ohm reproduktory. Jak jsem psal, rádio a kazeťák na receiveru hrají, takže předpokládám, že mám špatně zapojeny kabely mezi PC a receiverem.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš nemáš navolený správný vstup na tom šrotu. Co to je konkrétně za stroj?
Dost možná jde o vstupy POUZE pro nahrávání.
Dost možná jde o vstupy POUZE pro nahrávání.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tak jsem to dnes vyřešil. Ten šrot je nějaká Tesla, vizuálně stejná, jako Tesla AZS223 akorát má ještě kazeťák. Přesný model ti ale nepovím.
Problém byl v tom, že původní kabel din -> 4x cinch byl pravý kanál přetržený v konektoru din. U levého byl pro změnu nakopnutý kabel od repráku. Kabely jsem vyměnil za nové. Udělal jsem si přímo kabel din -> jack a všechno funguje jako za starých dobrých časů.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 11 vteřinách:
to Karlos: Jak se doma nahrává přes gramofon na vinyl?
Problém byl v tom, že původní kabel din -> 4x cinch byl pravý kanál přetržený v konektoru din. U levého byl pro změnu nakopnutý kabel od repráku. Kabely jsem vyměnil za nové. Udělal jsem si přímo kabel din -> jack a všechno funguje jako za starých dobrých časů.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 11 vteřinách:
to Karlos: Jak se doma nahrává přes gramofon na vinyl?

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
... míněno nahrávání do kazeťáku. Řada tesláckých strojoven tak fungovala a aby se dal takový přístroj využít, jako zesilovač externího zdroje, musel být magneťák nastavený na nahrávání a aby se nic netočilo, zapauzovaný.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Děkuju ti za objasnění. Každopádně problém je vyřešen, zamykám.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 2130
-