Registry - spuštění při startu PC Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

TeIkQ
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Registry - spuštění při startu PC

Příspěvekod TeIkQ » 05 říj 2015 20:12

Zdravím,

Chtěl bych aby se při startu PC,pokaždé zapl nějakej program (např. start.bat), dočetl jsem se, že je více možností, chtěl bych to dát přímo do registrů (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run), ale když to tam dám, tak mi to nejde,nejspíš dělám něco špatně, (syntaxe,.. nevím), tak se chci zeptat jak bych to měl udělat.

Taky se chci zeptat,když dám win+r msconfig>po spuštění, tak tam jsou nějaké aplikace,ale v registrech ne, myslel jsem že v registrech je toho víc.

a kdybyste mohli doporučit pěkný článek o registrech, nejlépe v češtině,.. moc jsem toho nenašel, všude jen základy (hlavní větve, kde co je, a konec)

Díky

Windows 7 Home Premium x64
Přílohy
Regedit1.png
dejme tomu,že mám soubor uložen v C:\start.bat
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Registry - spuštění při startu PC

Příspěvekod Uziv00 » 05 říj 2015 21:37

Spuštění po startu - nejjednodušší cesta je dát program do nabídky start/po spuštění.
.bat je skript. I tak by to asi mělo chodit, nicméně větev by měla být HKCU. On se asi spustí, ale protože je HKLM, nemusíš ho vidět. Kromě toho windows nabízí i širší možnosti spouštění skriptů po startu viz. konzola mmc.
O registrech vychází knihy:
http://knihy.cpress.cz/registr-microsof ... ws-xp.html
http://www.databazeknih.cz/knihy/regist ... -98-133580
hodně se dočteš i v tzv. Resource Kit přímo od mikrosoftu.

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TeIkQ » 05 říj 2015 21:51

Vím, že nejjednodušší by bylo to hodit do složky po spuštění, ale chtěl bych to mít přímo v registrech.
Zkousil jsem to dát i do HKCU (run), ale ani tam mi nešel, po startu ho ani na pozadí ( v procesech) nemůžu najít.
Zkoušel jsem do registru zapsat i jiné programy (Ccleaner, Skype, notepad), ale ani ti mi nenaběhli,takže tam nejspíš dělám něco špatně, ale nevím co.

kouknu se na tu konzoly.

Díky za doporučení, ale chtěl bych spíš článek, nebo knihu v .pdf, nemám teď finance na koupi knihy.
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TeIkQ » 06 říj 2015 19:28

Nevěděl by teda někdo jak to správně zapsat do registrů ? V čem dělám chybu.
Podle mě by to mělo jet, nevím kde je problém.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 06 říj 2015 21:13

Takhle to slo naposledy v XP, od Vist uz ne, protoze UAC. Pouzij planovac uloh.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TeIkQ » 06 říj 2015 21:56

to nechápu, dočetl jsem se, že to jde napsat přímo do registrů, i od 7 vejš,a ty mi tvrdíš,že to nejde ? tak jak to teda je? jestli to jde, tak by bylo nejlepší abych to dal nějak do registrů, jako alternativu můžu samozřejmě použít plánovač, nebo složku po spuštění,ale to až jako zoufalou možnost.

doplněno:
moc jsem toho nenašel, jenom toto: https://www.youtube.com/watch?v=MV5NeTyDvvY, kde spravuje programy po startu právě v registrech v win7, takže hádám, že by to v sedmičkách mělo jít ne?

doplněno:
tu taky https://www.youtube.com/watch?v=XoChRZqQg84, fakt nevím co dělám špatně, mělo by to jít.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 06 říj 2015 22:44

Uvědom si, že klíč Run byl nejvyhledávanější cíl pro různou havěť. Pokud je od vist výše vše ošetřeno, pak je to jen k dobru.

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Registry - spuštění při startu PC  Vyřešeno

Příspěvekod TeIkQ » 06 říj 2015 23:03

Já se nepřu:), jen mě zajímá, jestli to teda jde nebo nejde na těch sedmičkách, a nebo to nejde jen mi.
Google mě v tom bohužel nechal.

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TeIkQ » 08 říj 2015 08:07

Už mi to jde, 1.,2. restart nic, pak jsem to vypl, ráno zapl, a naběhlo to, takže to nejspíš jde i na sedmičkách. Díky za pomoc

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
    od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    7203
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 10:00
  • Spuštění PC Příloha(y)
    od Elbeckho » 21 úno 2025 14:27 » v Problémy s hardwarem