Dobrý den nebo zdar všem kdo to bude číst.
Předem se omlouvám ,ale jsem docela lama na pc.
Vlastním herní notas msi GT60 0NC, i7-3610QM, DDR III 12GB.
Je na něm int.gr.HD4000 a ext.gr nvidia GTX670M ,ta mi nedávno odešla do nebe ,ani v opravně mi ji nedali nějak dohromady. Chci se zeptat zda tam musím dát ten stejný model karty a nebo mohu dát o řadu vyšší třeba GTX780M nebo kvalitnější. Jelikož koukám po netu a na ebay či aliexpres se daji karty sehnat.
Děkuji za jakoukoliv radu.
Notebook MSI GT60 a externi grafika
Re: Notebook MSI GT60 a externi grafika
pokud budou mír stejné provedení ,velikost ,tvar tak teoreticky jo
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
Podle toho co jsem našel na netu, můžeš grafiku klidně upgradovat na vyšší model, ale bacha může nastat problém jako např. systém grafiku nerozpozná atd.. Takže pokud budeš tu GK kupovat ujisti se že je od MSI. To by mělo omezit možné problémy.
ALe i tak nejspíše budeš muset flashnout nový BIOS.
ALe i tak nejspíše budeš muset flashnout nový BIOS.
Děkuji zatím za odpovědi.. No ty externí grafiky do toho notasu jsou úplně všechny stejne co se týče rozměru atd. vč slotu. Jen nevím co tam mohu dát ,aby to ten zbytek utáh a nebyl třeba problém. Pokud bude třeba doplnit nějaké info o notasu rád doplním.Jak jsem již napsal jsem docela lama na tohle.. rozebrat a dát dohromady no problém ,ale jinak nic.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 26 vteřinách:
Aha. Bios on již vyšel nový či upgrade jak jsem zjistil ze stranek msi pro můj notas,ale nikdo mi nedoporučoval ho upgradovat.. a ani nevím jak se to děla.. Jsem rád ,že mne známy naučil reinstal win. z flashky.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 26 vteřinách:
Aha. Bios on již vyšel nový či upgrade jak jsem zjistil ze stranek msi pro můj notas,ale nikdo mi nedoporučoval ho upgradovat.. a ani nevím jak se to děla.. Jsem rád ,že mne známy naučil reinstal win. z flashky.
V takovém případě bych ti asi doporučil koupit znova tu GTX 670M aby si s tím neměl zbytečné problémy.
Taky nad tím přemýšlím jen mi vrtá v hlavě ,že za cenu te mé 670-ky koupím i silnější. V podstatě nejde až tak o peníze jak o to, ten stroj pokud je to možné zlepšit. Bohužel musím konstatovat ,že zde chybí české zastopení servisu pro MSI. Ten co je v polsku jsou doslova ,škoda slov..Byl jsem tam osobně na kontrolu pc a už bych tam nikdy nejel a žáden notas tam nedal.
Pokud by šlo jen o upgrade BIOSu ,tak předpokladám,že nějaký servis to umí .
Pokud by šlo jen o upgrade BIOSu ,tak předpokladám,že nějaký servis to umí .
msi ma live update http://cz.msi.com/page/live-update-5-manual/ sjed si dolu tam je něco o biosu
Moje sestava:
Ano o tom jsem čet,bohužel se toho docela bojím ,že něco podělam a pak nevím co nastane.. S notasem jako takovým jsem spokojen a docela jsem mu daval asi i zabrat ,takže se nedivím ,že karta šla do věčných lovišt )
Po zkušenostech se servisy jsem byl donucen se naučit i tyhle všechny věci kolem pc . čištění,viry ,různe instalace atd, naposled jak jsem psal ,jsem se naučil reinstal z flashky. Ale to bylo už na kartu asi pozdě a šla nazdar.
Právě proto řeším novou a cenový rozdíl je cca 2000,- mezi 670 a jinými vyšší řady..
Ale ještě jsem se tedy nedozvěděl ,zda tam mohu tedy vyšší vložit a co pak na to řekne notas.
Pokud to bude jen v BIOSu , tak by to neměl být asi problém..
Nebo mohou nastat i jiné KOMPLIKACE ?? Děkuji
Dodatečně přidáno po 1 minutě 44 vteřinách:
A hlavně musím podotknout,že má angličtina je docela mizivá . (( Už nejsem ve věku kdy na učení je dostatek času )
Po zkušenostech se servisy jsem byl donucen se naučit i tyhle všechny věci kolem pc . čištění,viry ,různe instalace atd, naposled jak jsem psal ,jsem se naučil reinstal z flashky. Ale to bylo už na kartu asi pozdě a šla nazdar.
Právě proto řeším novou a cenový rozdíl je cca 2000,- mezi 670 a jinými vyšší řady..
Ale ještě jsem se tedy nedozvěděl ,zda tam mohu tedy vyšší vložit a co pak na to řekne notas.
Pokud to bude jen v BIOSu , tak by to neměl být asi problém..
Nebo mohou nastat i jiné KOMPLIKACE ?? Děkuji
Dodatečně přidáno po 1 minutě 44 vteřinách:
A hlavně musím podotknout,že má angličtina je docela mizivá . (( Už nejsem ve věku kdy na učení je dostatek času )
Ve skratce ten updater ti flesne bios za tebe a potom by si tam mohl dat tu vyší verzi grafiky
Moje sestava:
Jj.. no snad bych to nějak zvládnuls tím biosem.. Ted jsem našel na aliexexpresu grafárny od 670M až po 880M v rozmezí 400-700 dolarů a všude píšou ,že pasují na můj model ntb i základní desku.. Dokonce dávají i záruku cca měsíc.. Docela ale mám strach,že vyhodím kasu a příjde prd.Ale budu muset risknout ,jelikož to asi nikde neseženu.
Ta stavajici grafika by se dala opravit, staci odpajet GPU a pripajet znova.
Pokud jde o nakup Aliexpressu, pocitej s tim ze k te cene ti jeste celnik pripocte DPH a Ceska posta poplatek za procleni.
Pokud jde o nakup Aliexpressu, pocitej s tim ze k te cene ti jeste celnik pripocte DPH a Ceska posta poplatek za procleni.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 5023
-
od standacich
Zobrazit poslední příspěvek
18 úno 2025 20:29