Ahoj chci se zeptat jestli když koupím třeba na aukru (to je bazar) playstation 3 a až ho budu mít doma a jestli bude fungovat tak jestli si tam můžu vůbec vytvořit účet a nebo bych musel používat účet toho kdo měl konzoli před tím? A nebo jak to je? Díky
+ Má to nějáké nevýhody?
Playstation 3 z bazaru (Účet/Nevýhody) Vyřešeno
Re: Playstation 3 z bazaru (Účet/Nevýhody)
Uctu muzes zalozit kolik chces, PS3 se da vyresetovat do tovarniho nastaveni a smazat HDD.
Osobne bych koupil pouze Slim verzi, nic jineho. Starsi verze je je znama svym notorickym prehrivanim.
Osobne bych koupil pouze Slim verzi, nic jineho. Starsi verze je je znama svym notorickym prehrivanim.
Díky, jo a é, notorické přehrávání? ehm co to znamená? A ta starší verze oproti slim má větší výkon ne? rozjede vůbec starší verze třeba gta 5? (jen tak kdybych koupil tu starší)
Znamena to, ze se tak dlouho prehriva, az se projevi nejoblibenejsi vlastnost bezolovnateho cinu - popraska spoj mezi GPU a zakladni deskou. Ono je to cele udelane pomerne hodne demenrne z hlediska chlazeni (mam tu jednu rozebranou na stole).
Z hlediska vykonu jsou na tom vsechny verze stejne, pouze ta nejstarsi ma HW emulaci PS2 a dokaze spoustet PS2 hry.
Lisi se vyrobni technologie, nanometry u CPU a GPU. Slim verze se proto vyrazne mene zahriva.
Z hlediska vykonu jsou na tom vsechny verze stejne, pouze ta nejstarsi ma HW emulaci PS2 a dokaze spoustet PS2 hry.
Lisi se vyrobni technologie, nanometry u CPU a GPU. Slim verze se proto vyrazne mene zahriva.
A počkat u takže když popraska spoj mezi GPU a základní deskou tak se to rozbije nebo co ?
Presne tak, ale jde to spravit nekolika zpusoby od upeceni v troube po odpajeni a pripajeni GPU.
Proto je lepsi koupit tu verzi, ktera timhle problemem trpi nejmene. Slim.
Proto je lepsi koupit tu verzi, ktera timhle problemem trpi nejmene. Slim.
Ok ok, ale může se to stát teda u té slimky teda taky jo? a za jak dlouho třeba když budu hrát celý den?
Technicky vzato - muze. Stejne jako u graficke karty nebo notebooku (proste vsude, kde je GPU od AMD je ta pravdepodobnost zkratka vyssi).
Z fyzikalniho hlediska to co vadi je zahrivani a ochlazovani, takze kdyz budes hrat cely den tak se jedna o mensi opotrebeni nez kdyz to za den 5x zapnes, pul hodiny hrajes a vypnes to. To plati ovsem u kazde elektroniky. Slim verze ma navic GPU i CPU v jednom chipu, ta stara verze ma vedle sebe GPU a CPU.
Take je treba zajistit dostatecne chlazeni - nenacpat PS3 do nejake uzke mezery kde jsou ucpane otvory pro chlazeni, pripadne jde dokoupit pridavne ventilatory.
Muzes se podivat na YT - jednoho cloveka to dokonce tak otravilo, ze tam nacpal Gelid Tranqullo - samozrejmne musel vyriznout diru do krytu. Je tam i spousta uprav jako vodni chlazeni nebo prestavba do PC skrine. Nicmene co maji kolegove v praci slim verze, nikdo si nesteoval ze by mu odesla a maji je roky.
Z fyzikalniho hlediska to co vadi je zahrivani a ochlazovani, takze kdyz budes hrat cely den tak se jedna o mensi opotrebeni nez kdyz to za den 5x zapnes, pul hodiny hrajes a vypnes to. To plati ovsem u kazde elektroniky. Slim verze ma navic GPU i CPU v jednom chipu, ta stara verze ma vedle sebe GPU a CPU.
Take je treba zajistit dostatecne chlazeni - nenacpat PS3 do nejake uzke mezery kde jsou ucpane otvory pro chlazeni, pripadne jde dokoupit pridavne ventilatory.
Muzes se podivat na YT - jednoho cloveka to dokonce tak otravilo, ze tam nacpal Gelid Tranqullo - samozrejmne musel vyriznout diru do krytu. Je tam i spousta uprav jako vodni chlazeni nebo prestavba do PC skrine. Nicmene co maji kolegove v praci slim verze, nikdo si nesteoval ze by mu odesla a maji je roky.
OK díky moc za tvojí trpělivost a odpovědi.
Pokud jde o verzi s HDD - HDD si tam muzes dat vlastni, je stejny jako do notebooku.
To same u XBOXu 360.
Z toho bazaru take jako prvni zkontroluj, jestli do toho nekdo nelezl - znamky toho, ze nekdo vysroubovaval srouby. Mohla by to byt klidne upecena verze fungujici 10 minut.
Ted koukam ze kecam - i slim verze ma samostatne GPU a CPU, jen to CPU je mensi a nema heatsink, takze bude i mene topit.
Ja osobne tyhle veci kupuju na Ebay z Anglie, je tam spousta prodejcu, navic politika Ebay je takova ze kdyz ti nekdo proda nefunkcni smejd, ma prusvih a vraci penize. Dokonce jsou tam prodejci prodavajici jenom Amigy nebo jenom veci na PS3/XBOX vcetne neunkcnich konzoli na soucastky (uz jsem jich par opravil).
To same u XBOXu 360.
Z toho bazaru take jako prvni zkontroluj, jestli do toho nekdo nelezl - znamky toho, ze nekdo vysroubovaval srouby. Mohla by to byt klidne upecena verze fungujici 10 minut.
Ted koukam ze kecam - i slim verze ma samostatne GPU a CPU, jen to CPU je mensi a nema heatsink, takze bude i mene topit.
Ja osobne tyhle veci kupuju na Ebay z Anglie, je tam spousta prodejcu, navic politika Ebay je takova ze kdyz ti nekdo proda nefunkcni smejd, ma prusvih a vraci penize. Dokonce jsou tam prodejci prodavajici jenom Amigy nebo jenom veci na PS3/XBOX vcetne neunkcnich konzoli na soucastky (uz jsem jich par opravil).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 08 říj 2015 21:45, celkem upraveno 1 x.
Jo jo, však já se budu snažit sehnat nějákou na 7-14 denní vyzkoušení abych se ujistil....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1746
-
od Myerina
Zobrazit poslední příspěvek
20 úno 2024 06:17