Teplota CPU Vyřešeno
Teplota CPU
Ahoj, pořád řeším problém s teplotami procesoru, konrétně mám AMD A10-5800K. S boxovým chladičem byly teploty okolo 80°-85° v zátěži. Pořídil jsem chladič Spartan LT HE922. Radil jsem se tady a bylo mi psáno, že by tento procesor měl v pohodě uchladit. V zátěži mám teploty okolo 77°-79° jelikož je maximalní provozní teplota 77° tak se mi to něják nezdá. Děkuji za odpovědi.
Re: Teplota CPU
Cemu se divis, musis v biosu prehodit nastveni regulace toho vetraku. Ber v potaz ze pokud je to na automaticke regulaci, tak se takto muze chovat, proste to nazna ze to muze snizit otacky a tuhle teplotu tolorovat.
Na regulaci klidne pouzij speedfan.
Pak je tu taky otazka case bez vetraku, kdy ti velke chladic nepomuze, protoze to cele fakci jako toustovac.
Na regulaci klidne pouzij speedfan.
Pak je tu taky otazka case bez vetraku, kdy ti velke chladic nepomuze, protoze to cele fakci jako toustovac.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Konkrétně v tom biosu, nastavil jsem tam teplotu kterou by mel max tolerovat 50° (coz asi u amd nemuzu cekat) ale stejne to je pořád stejné. Ve speedfanu se mi v configuraci ten spartan ani neukazuje a teplotu cpu mi to ukazuje 8° coz je blbost, kdyz v biosu jsem mel 40-51°. Nevíš teda prosímtě, co stím speedfanem ?
Dodatečně přidáno po 14 minutách 12 vteřinách:
+ By mě zajímalo, jestli nemám vadné čidlo jelikož je blbost aby pc měl hned po zapnutí 60-70° které ukazuje ten program. Kdyz na chladič položím ruku, je studený, v záteži vlažný ale horký nebyl nikdy.
Dodatečně přidáno po 14 minutách 12 vteřinách:
+ By mě zajímalo, jestli nemám vadné čidlo jelikož je blbost aby pc měl hned po zapnutí 60-70° které ukazuje ten program. Kdyz na chladič položím ruku, je studený, v záteži vlažný ale horký nebyl nikdy.
Jelikoz jedu na linuxu a ani netusim co to ma za chipset, tak ti neporadim, kazdopadne ta regulace nejde v zakladu a je potreba nastavit. Za mne budes muset pockat na nekoho, kdo ti da konkretni navod nebo se tim nastavenim prohrabat sam s pomoci google.
To co pises o rucnim testu svedci o tom ze to chladi dobre, pripadne sahni na tu cast co prileha na cpu. Obecne se tvrdi ze jak to ma vic jak 60°, ze na tom neudrzis ruku. Tech 50°v biose nema nic spolecneho s regulaci, pokud se nepletu, tak je to teplota kdy to zacne pipat (pc speaker, kterej ja nemam ani zapojen) nebo se to vypne.
Co se tyce teplot v softu, tak je klidne mozne ze ukazuje blbost, 8°je blbost. Skus jine soft.
To co pises o rucnim testu svedci o tom ze to chladi dobre, pripadne sahni na tu cast co prileha na cpu. Obecne se tvrdi ze jak to ma vic jak 60°, ze na tom neudrzis ruku. Tech 50°v biose nema nic spolecneho s regulaci, pokud se nepletu, tak je to teplota kdy to zacne pipat (pc speaker, kterej ja nemam ani zapojen) nebo se to vypne.
Co se tyce teplot v softu, tak je klidne mozne ze ukazuje blbost, 8°je blbost. Skus jine soft.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Zkousim jich hodne, vetsina ukazuje málo ale hw monitor ukazuje 70-80.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud by měl takovou teplotu, tak je chladič špatně usazený nebo špatně pasta.
Kolik HWMonitor ukazuje otáček ventilátoru? V zátěží (Max) a bez (Min).
Kolik HWMonitor ukazuje otáček ventilátoru? V zátěží (Max) a bez (Min).
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Max 1805 min 1796. Pasta špatně nemůže být rozetřel jsem ji po celém procesoru. Chladič je usazen taky správně.
Dodatečně přidáno po 7 minutách 34 vteřinách:
V open hardware monitoru mi to ukazuje v zátěži 49,6°
Dodatečně přidáno po 7 minutách 34 vteřinách:
V open hardware monitoru mi to ukazuje v zátěži 49,6°
49 stupňů v zátěži s AMD je normální. To nemám ani já s Intelem
Don’t panic, it’s organic!
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460, Kingston A2000, M.2 - 1TB, Arctic Freezer 34 eSports, Ducky Shine 7 MX silent red, Endgame Gear XM1.
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460, Kingston A2000, M.2 - 1TB, Arctic Freezer 34 eSports, Ducky Shine 7 MX silent red, Endgame Gear XM1.
Jo, jenže hwmonitor mi ukazuje 90° a open hardware monitor 42 zrovna ted. Nevím v čem je problém ááh.....
doporučím na měření https://cam.nzxt.com/
www.vhu.cz/ www.detektorweb.cz/www.leteckemuzeum.eu/archeologie/www.leteckabadatelna.cz/www.vets.cz/
V tom CAMu mi to zase ukazuje okolo 75° nemůže být chyba někde v čidle? na chladič jsem ted sahal snad z kazdé strany a zdál se mi jen lehce teplý, když jsem na něm držel ruku. jsem vážně bezradný..
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nasadil bych ho znovu.
Jakým způsobem jsi dával pastu a kolik?
Jakým způsobem jsi dával pastu a kolik?
Sestava v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3757
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1882
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”