Zdravím.
Prosil bych o radu. Mám GT60 , i7-3610QM, HHD3-12GB, 180w, Odešla mi věčných lovišt grafika GTX670M a chtěl bych ji nahradit vykonější. Na aliexpresu jsem již něco našel ,snad i za dobré peníze jen nevím co si vybrat ,aby to bylo pro můj stroj nejlepší. jedna se o tyto karty GTX680 ,GTX 780 či GTX880. Mohli by jste mi poradit jakou kartu vybrat ,aby to ten stroj vůbec pobral a mělo to vůbec smysl.. Našel jsem ,že ta moje 670-ka byla ještě na architektuře fermi a ty novější kepler.. Sice tomu prd rozumí, ale nějak bych ten notas ještě vylepšil.
Děkuji všem za názory a rady.
Výběr graficke karty MSI GT60 Vyřešeno
Re: Výběr graficke karty MSI GT60
Čtu správně, že sis vybral na aliexpressu? A že chceš pro svůj stroj to nejlepší? Solidní eshopy co mě teď v rychlosti napadají - alza.cz, alfa.cz, czc.cz a mnoho dalších, kde koupíš opravdu to, co si myslíš, že kupuješ
.

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-Help
Pokud vím, tak do MSI GT60 se dávala i GTX870m, ta by tam jet tedy měla, resp měla by tam jet jakákoli s MXM slotem, ale otázkou je, jestli ji ten notebook pobere (to buď prohledat zahraniční fóra a nebo doufat že se ta malá pravděpodobnost nevyplní a fungovat to bude).
To alexryml: Problém je, že takovou kartu co chce, v českých eshopech nekoupí...
Pokud vím, tak do MSI GT60 se dávala i GTX870m, ta by tam jet tedy měla, resp měla by tam jet jakákoli s MXM slotem, ale otázkou je, jestli ji ten notebook pobere (to buď prohledat zahraniční fóra a nebo doufat že se ta malá pravděpodobnost nevyplní a fungovat to bude).
To alexryml: Problém je, že takovou kartu co chce, v českých eshopech nekoupí...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Martab: No existují i seriózní zahraniční eshopy, osobně bych na aliexpressu koupil maximálně folii na mobil, protože tam je mi úplně jedno jestli bude mít ve skutečnosti opravdu inzerované vlastnosti a parametry. Jinak "no hate" ale ten aliexpress mi přišel už moc prostě :)
Edit: pardon, uniklo mi že to bude do notebooku, to ovšem trochu mění situaci, já byl omráčen tím aliexpressem prostě
Edit: pardon, uniklo mi že to bude do notebooku, to ovšem trochu mění situaci, já byl omráčen tím aliexpressem prostě
No abych pravdu řek,tak již týden nedělam po večerech nic jiného než brouzdám fora a stejně tomu nějak prd rozumím. Našel jsem nějake testy ,srovnaní. Oproti te moji 670 fermi je 680 kepller zazrak. pak 780 o par kroku před 680. to jsem našel na mobile graphics card-benchmark list. Ale pak jsem zase někde čet ,aby to vůbec to moje cpu zvládalo dobře.. takže jako amater jsem zase v prd.. ) A nakonec až na tohle mi někdo dá radu budu rozhodovat o ceně.. 680 se da pořídit za cca 340 dolaru a výš a 780 od 410, což už bych asi snesl ten rozdil ,kdyby to nějaky smysl mělo ji tam dát. Takže se budu těšit ,že mi zde někdo poradí..
Dodatečně přidáno po 3 minutách 18 vteřinách:
Já ji zkoušel koupit snad už všude, samo,že nejdřiv se zkusila opravit ale bohužel.. Na ebay je mají taky ,ale 2x dražší.. Taky se docela bojím co může přijit či nikoliv,ale jinde jsem ji nenašel. až na nradu jednoho typka ze servisu,že tam kupuji dily taky. ))
Notas je jinak v super stavu až na baterku,proto bych na něj nerad zanevřel..
Dodatečně přidáno po 3 minutách 18 vteřinách:
Já ji zkoušel koupit snad už všude, samo,že nejdřiv se zkusila opravit ale bohužel.. Na ebay je mají taky ,ale 2x dražší.. Taky se docela bojím co může přijit či nikoliv,ale jinde jsem ji nenašel. až na nradu jednoho typka ze servisu,že tam kupuji dily taky. ))
Notas je jinak v super stavu až na baterku,proto bych na něj nerad zanevřel..
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jako ze strany CPU nebude problém, spíš aby to utáhna napájecí kaskáda a chlazení (ale myslím že TDP se zas tolik u těchto grafik neměnilo) a hlavně, aby to BIOS notebooku pobral (je zde určitá malá šance že koupíš grafiku která má sice správný slot, ale nebude fungovat...).
Zkus si projít toto http://forum.notebookreview.com/threads ... ad.765058/
Zkus si projít toto http://forum.notebookreview.com/threads ... ad.765058/
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Koukal jsem a všechny msi zatím jely na stejne chlazení. A jak 680 tak 780 byla v GT 60 . jen už tam bylo jiné cpu.. prot se ptám abych nekoupil 780 a ona jela pak na polovic.. zdoje používají stále stejne 180w ,byt ted jsem našel k msi o 25 w silnějši zdroj.. A co se týče biosu tak to nevím vůbec. prodejci ,že samo píšou že není problém,že max,flashnutí.. tomu taky nerozumím.. Ale toho se nebojím . to budu řešit až to bude doma.. Ted jsem se koukal na gpu boss a tam zas uvadí že mezi 780 a 880 je markatní rozdíl.. Za ten týden co čtu a studuji mám docela hokej . ale nechci tam kupovat zpět 670M
Dodatečně přidáno po 28 minutách 3 vteřinách:
Děkuji Martymu za užitečný odkaz.. Našel jsem tam ´vše co jsem potřeboval. v podstatě se tam dá dát i 980M a flashnout bios a pojede..
Dodatečně přidáno po 28 minutách 3 vteřinách:
Děkuji Martymu za užitečný odkaz.. Našel jsem tam ´vše co jsem potřeboval. v podstatě se tam dá dát i 980M a flashnout bios a pojede..
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, po nahrátí nového BOSU by tam mělo jet prakticky vše. A jak jsme psal, zdroj by stačit měl (TDP se nijak extra neměnilo) a ze strany CPU bych omezení nečekal, je furt dost výkonný.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr bazarové grafické karty nebo procesoru Příloha(y)
od HelFix » 29 led 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2733
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
30 led 2025 17:15
-
-
- 4
- 3066
-
od Kogaku
31 kvě 2025 19:19
-
- 1
- 2466
-
od windroid2
29 dub 2025 10:05
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2552
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Doplnění grafické karty ke stávající sestavě Příloha(y)
od Kozina » 16 srp 2025 17:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 5447
-
od Kogaku
20 srp 2025 22:42
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”