Poskakování obrazu na monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Frozen
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Poskakování obrazu na monitoru

Příspěvekod Frozen » 15 říj 2015 11:29

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo zkušenost s poskakováním obrazu při zátěži na monitoru.

Jedná se o monitor Benq GW2320.
V případě, že monitor zatížím (hraní her, sledování videa) vyšší frekvence změny obrazu a barev, tak začne obraz poskakovat a pak za cca minutu měnit barvu do fialova. Když se toto stane a odpojím jej od pc, tak to dělá i OSD monitoru, takže je s největší pravděpodobností závada na monitoru.... v případě práce v textovém editoru, monitor běží v pořádku.

Nyní jsem ho posílal na reklamaci již po třetí. Při první reklamaci s touto závadou byla u monitoru vyměněna základní deska. Při druhé reklamaci byla reklamace zamítnuta, protože pánové od zeleného mužíčka napsali do reklamace, jen že monitor mění barvu do fialova a v servisu jim běžel dva dny v pohodě, tak to vrátili... nyní jsem to tam poslal znovu s tím, že jsem přesně popsal závadu, co jsem na pc dělal, od kdy do kdy, že monitor musí být v zátěži, aby se to stalo atp. přiložil jsem i video co to dělá i po odpojení a to vše vložil do krabice s monitorem a je jsem nechal vysloveně napsat, že popis závady i cd se záznamem je přiloženo k monitoru...

a tak se chci zeptat zda s tím máte někdo zkušenost, v čem je závada, evidentně to totiž v základní desce monitoru není.
Předem díky za jakýkoli postřeh

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Poskakování obrazu na monitoru

Příspěvekod petr22 » 15 říj 2015 11:35

Ze monitor musi byt v zatezin bych jim radsi nepsal - ono totiz nic jako "zatez monitoru" neexistuje, monitor je pouze zobrazovaci zarizeni, neni nijak "zatizen" vice nebo mene podle toho co se deje na obrazovce.

Co znamena vyssi frekvence ? Kolik Hz? Melo by byt nastaveno 60 Hz, za vsech okolnosti.

Jak je monitor pripojen k pocitaci - VGA? Vypada to spis na problem gtraficke karty.

Frozen
nováček
Stav:

Re: Poskakování obrazu na monitoru

Příspěvekod Frozen » 15 říj 2015 12:08

Vyšší frekvence je myšlena četnost změny barvy. Jelikož se to při zapnutém textovém editoru nestane ani po třech hodinách. Na jiném monitoru jde vše bez problémů, takže bych to na GK ani nic jiného neviděl. Monitor byl připojen HDMI->DVI. A jak říkám jakmile začne skákat obraz, a odpojím jej od pc, tak i nějakou dobu než "vychladne" tak dělá to samé. Skáče a mění barvu do fialova i obrazovka monitoru kde je napsáno signal not detected (nevím přesně teď) i menu monitoru....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Trhání obrazu při 60 FPS
    od FoLLoW3r » 07 úno 2025 23:50 » v Hry
    1
    3308
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 18:54
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4307
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • výběr monitoru
    od teichmann.ondrej » 20 kvě 2025 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    34
    6032
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:46
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    3076
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • low fps/hz na druhém monitoru
    od beestback » 26 led 2025 17:58 » v Problémy s hardwarem