HDD chce po mne formátovanie
HDD chce po mne formátovanie
Zdravím, mám jeden WD HDD 750GB tuším a je externý, používam ho skoro rok, síce som ho našiel po pár rokoch, ale dnes nechápem prečo po mne chce aby som ho proste že pred používaním formátoval je to normálne? Ako keby som tam nemal dôležité súbory tak nie je problém, ale mám tam stovky súborov teda presnejšie anime a to už akože fakt neviem aké a všetko to potrebujem. Neviete v čom je problém a ako ho vyriešim:
Re: HDD chce po mne formátovanie
Pokud je naformatovany na FAT32 tak je to vicemene normalni, tenhyle souborovy system se poskodi jen kdyz se na ten disk zle podivas.
Pomuze soft na zachranu dat - Testdisk, R-Studio nebo Get Data Back.
Pomuze soft na zachranu dat - Testdisk, R-Studio nebo Get Data Back.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Pokud je naformatovany na FAT32 tak je to vicemene normalni, tenhyle souborovy system se poskodi jen kdyz se na ten disk zle podivas.

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

A návod nejaký na niektorý s nách? Lebo som pozeral návod na Testdisk ale som zistil že tie data treba niekam inam zase uložiť. Ale ja potrebujem tie isté dáta čo sa mi stratili nahodiť na ten istý disk lebo v počítači sa mi vôbec nezmestia tie dáta a ani iný externý disk nemám. A že to je normálne? nikdy sa mi to nestalo a teraz kvôli tomu prídem o všetky data :(
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
tak to asi nepůjde.. ty data max vytáhneš, někam si uložíš a pak formátuješ ten disk
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Ty data musis nakopirovat jinam, disk naformatovat na NTFS a nahrat zpatky. Jina moznost neni.
Nemuzes zapisovat data na stejny disk ze ktereho obnovujes - to se ti take muze stat, ze uz toho neobnovis nic.
Pokud to chce format, tak je to na 99% pouze nakopnuty souborovy system - s timhle problemem za mnou lidi chodi kazdou chvili - externi disky, flashky, pametove karty - porad to same odpojeni za chodu, vypnuti pri zapisu - a problem je hotovy. U FAT32 je to normalni, naformatuj to na NTFS a bude po problemu.
Nemuzes zapisovat data na stejny disk ze ktereho obnovujes - to se ti take muze stat, ze uz toho neobnovis nic.
Pokud to chce format, tak je to na 99% pouze nakopnuty souborovy system - s timhle problemem za mnou lidi chodi kazdou chvili - externi disky, flashky, pametove karty - porad to same odpojeni za chodu, vypnuti pri zapisu - a problem je hotovy. U FAT32 je to normalni, naformatuj to na NTFS a bude po problemu.
A na ten nejaký ten program návod by sa nenašiel prosím? Lebo sú tie programy celkom zložité a nerozumiem im. A takže teda stačí ak ho sformátujem a následne použijem program a na ten disk obnovím tie data?
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
FAT32 si nedělá zápisy do žurnálu ne? NTFS už ano

Kdyz pouzijes R-Studio nebo Get Data Back bude to nejjednodussi (ale jsou to programy placene).
Pouziti je jednoduche - vyberes disk, nechas ho proskenovat (bude to trvat dlouho), na konci to zobrazi strukturu dat a uvidis co jde obnovit a co ne (budou tam i smazane soubory), tam jen oznacis co chces a das to skopirovat jinam.
NTFS tam ma hlavne ta data ulozena 2x, takze kdyz se nakopne jeden zaznam tak to nerozbije cely souborovy system. Pri obnove FAT32 se pak stane to, ze co nevi kam patri nahaze nahodne pojmenovane do jedne slozky. Je to sice lepsi nez nic, ale clovek pak prebira treba 200.000 fotek pojmenovanych ciste nahodne v jedne slozce.
Pouziti je jednoduche - vyberes disk, nechas ho proskenovat (bude to trvat dlouho), na konci to zobrazi strukturu dat a uvidis co jde obnovit a co ne (budou tam i smazane soubory), tam jen oznacis co chces a das to skopirovat jinam.
NTFS tam ma hlavne ta data ulozena 2x, takze kdyz se nakopne jeden zaznam tak to nerozbije cely souborovy system. Pri obnove FAT32 se pak stane to, ze co nevi kam patri nahaze nahodne pojmenovane do jedne slozky. Je to sice lepsi nez nic, ale clovek pak prebira treba 200.000 fotek pojmenovanych ciste nahodne v jedne slozce.
OK, tak to serem, nemám tu čas na to čakanie, a ako aj tak nemám kde nahrať tie data keď nemám iný disk. Tak to potom radšej o data prídem. Ach prečo je to také zložité, a tie disky akože ja už ničomu neverím, funguje a funguje dlho a drb a prídem o všetky data. Tá technika je dobre nespolahlivá
O data prijdes proto ze jsi liny cekat na sken disku a nemas jiny disk, kam to nahrat. To bych ale na techniku nesvadel.
Muzes ale skusit zobrazit obsah disku bez skenu, mohlo by to neco ukazat.
Muzes ale skusit zobrazit obsah disku bez skenu, mohlo by to neco ukazat.
Nemám to ako zobraziť lebo nechápem ako to zobraziť. hovoríš tu ako keby som vedel všetko s počítačom tak lahko. A čo mám mať 1500 diskov? Ja nie som nejaký bohatý človek aby som mal tolko diskov. Teda ja ich ani tolko nepotrebujem tak nie je na to vôbec dôvod.
Zpět na “Problémy s hardwarem”