Ahoj,
na ploše mám vytvořeného zástupce (link) ukazující na soubor C:\Windows\System32\scrnsave.scr. Po poklepání na něj se spustí screen saver - tedy potud vše v pořádku. Nejde mi ale připnout jej na hlavní panel. Zástupce na restart C:\Windows\System32\shutdown.exe "/r" tam normálně připnout jde. Domnívám se, že bude problém v tom, že systém nějak rozpozná, že nejde o exe soubor - počet záložek u linku na screen je menší, než u exe.
Je nějaká cesta, jak link na screensaver na hlavní panel dostat? Případně jiné rozumné řešení? Kam se ukládají zástupci, co jsou vidět v hlavním panelu? Někde v registrech?
Zatímco restart.lnk na panel připnout lze i v kontextovém menu, screen.lnk tuto možnost nenabízí - viz. obrázky.
Díky.
Windows7 hlavní panel a zástupce screensaver Vyřešeno
Re: Windows7 hlavní panel a zástupce screensaver
.bat by tam pridat nesel a dat to do nej? Jinak mne taky nic nenapada.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Když napíšeš scrnsave.scr do vyhledávání v nabídce start a systém ti soubor nabídne, ani tam nemáš volbu Připnout na hlavní panel?
(mám W10)
(mám W10)
Pripadne bych skusil tam dat nejake exe a podivat se jak to ma ms vubec reseno. Treba by stacilo to pak jen zeditovat a win to skousnou diky tomu ze uz to tam bylo. Netusim, proste to nejak ochc... .
Tim .bat myslim , udelat batak, kterej spusti ten screensaver a hodit tam jeho zastupce.
Tim .bat myslim , udelat batak, kterej spusti ten screensaver a hodit tam jeho zastupce.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Pohlaví:
S .bat by to určitě šlo, ale nechtěl bych tam mít zbytečně další věc navíc.
Nemám.
S tím exe to zkusím - dobrý nápad.
Další co mě napadlo - přejmenovat .scr na .exe - kdysi to mělo stejnou strukturu..
Dodatečně přidáno po 28 minutách 39 vteřinách:
To cejny: dobrý nápad!
Takže postup je takovýto:
Vytvořit na ploše zástupce pro libovolný .exe soubor. Tohoto zástupce přejměnovat na vlastní jméno (př. spořič) a změnit ikonu.
Připnout na hlavní panel.
Přejít do složky "c:UsersITCrowdAppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick LaunchUser PinnedTaskBar", zde je umístěn link.
Pravoklik na link, změnit cíl souboru na "C:WindowsSystem32scrnsave.scr". A funguje to. To je hnus velebnosti co?
K tomu:
Prosté nakopírování zástupce do složky "User PinnedTaskBar" nestačí, zástupce se v hlavním panelu neobjeví. Věděl by někdo, co je ještě potřeba provést, aby šlo umístit link do hlavního panelu programově? Tedy např. nakopírováním linku do složky "User PinnedTaskBar" a k tomu např. zápis v registrech či kde to mají wokna uloženo?
Díky.
Když napíšeš scrnsave.scr do vyhledávání v nabídce start a systém ti soubor nabídne, ani tam nemáš volbu Připnout na hlavní panel?
Nemám.
S tím exe to zkusím - dobrý nápad.
Další co mě napadlo - přejmenovat .scr na .exe - kdysi to mělo stejnou strukturu..
Dodatečně přidáno po 28 minutách 39 vteřinách:
To cejny: dobrý nápad!
Takže postup je takovýto:
Vytvořit na ploše zástupce pro libovolný .exe soubor. Tohoto zástupce přejměnovat na vlastní jméno (př. spořič) a změnit ikonu.
Připnout na hlavní panel.
Přejít do složky "c:UsersITCrowdAppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick LaunchUser PinnedTaskBar", zde je umístěn link.
Pravoklik na link, změnit cíl souboru na "C:WindowsSystem32scrnsave.scr". A funguje to. To je hnus velebnosti co?

K tomu:
Prosté nakopírování zástupce do složky "User PinnedTaskBar" nestačí, zástupce se v hlavním panelu neobjeví. Věděl by někdo, co je ještě potřeba provést, aby šlo umístit link do hlavního panelu programově? Tedy např. nakopírováním linku do složky "User PinnedTaskBar" a k tomu např. zápis v registrech či kde to mají wokna uloženo?
Díky.
Kód: Vybrat vše
Prosté nakopírování zástupce do složky "User PinnedTaskBar" nestačí, zástupce se v hlavním panelu neobjeví.
Ani po restartu explorer.exe?
Tak ten xxx.bat funguje.
V mem je:
cd c:/windows/system32
scrnsave.scr /s
Pripadne si tam dej konkretni *.scr.
Jinak viz. http://superuser.com/questions/451685/i ... creensaver , ale bral jsem od tama jen parametr.
Jedina rana srandy je, ze to nejde pridat na ten panel. Ale aspon je ten bat na plose a relativne dobre dostupne. Jak se mne bude chtit tak hodim oko co s tim dal.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 50 vteřinách:
https://social.technet.microsoft.com/Fo ... =w7itproui
Tak timhle to das, jede to.
V mem je:
cd c:/windows/system32
scrnsave.scr /s
Pripadne si tam dej konkretni *.scr.
Jinak viz. http://superuser.com/questions/451685/i ... creensaver , ale bral jsem od tama jen parametr.
Jedina rana srandy je, ze to nejde pridat na ten panel. Ale aspon je ten bat na plose a relativne dobre dostupne. Jak se mne bude chtit tak hodim oko co s tim dal.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 50 vteřinách:
https://social.technet.microsoft.com/Fo ... =w7itproui
Tak timhle to das, jede to.
-
- Pohlaví:
Ahoj,
díky za snahu, ale nakonec jsem to udělal způsobem přes přejmenovaný exe (popsáno výše). Je to sice pracnější, ale nechtěl jsem mít zbytečně další .bat. Nicméně programy při instalaci mají volbu - přidat ikonu do hlavního panelu - takže nějaká cesta existuje. A fakt by mě zajímalo jaká.
díky za snahu, ale nakonec jsem to udělal způsobem přes přejmenovaný exe (popsáno výše). Je to sice pracnější, ale nechtěl jsem mít zbytečně další .bat. Nicméně programy při instalaci mají volbu - přidat ikonu do hlavního panelu - takže nějaká cesta existuje. A fakt by mě zajímalo jaká.
https://gallery.technet.microsoft.com/s ... 06eb30b750
Jde to, ale jelikoz MS nechce aby to nekdo delal tak to nejde tak snadno.
Stejně je to ubohé, jak málo se vejde na - MS hlavní panel - ikon. To neumí MS přidat ouška / záložky / taby? Oč jednodušší je situace u manažerů zástupců, například můj nejoblíbenější Drag Strip:

Mimochodem, nebylo by méně pracné přejmenovat rovnou zástupce scr na exe a na panelu to vrátit zpět?

Mimochodem, nebylo by méně pracné přejmenovat rovnou zástupce scr na exe a na panelu to vrátit zpět?
-
- Pohlaví:
Oxxid píše:https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/b66434f1-4b3f-4a94-8dc3-e406eb30b750
Já věděl, že to budeš umět! Díky moc

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 8036
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek