Zdravím, mal som veľký ping asi okolo 250 stále, žiaden antivírus ani nič také nepomáhal. Na jednom internete máme viac počítačov ale všade je ping dobrý len u mňa nie. Skúsil som preinštalovať windows, ale nepomohlo...
Za každú radu budem vďačný
Neviem prečo mám veľký ping
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neviem prečo mám veľký ping
Vítej na PC-help,
jedná se o notebook nebo PC? připojuješ se přes kabel nebo wifi?
jedná se o notebook nebo PC? připojuješ se přes kabel nebo wifi?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Mám notebook a ide to cez wifi
Za předpokladu, že ten notebook má dobrý příjem WiFi signálu a že ta ostatní zařízení nejsou připojena přes WiFi, tak je příčina zřejmá.
Samozřejmě u WiFi je třeba brát v potaz celou řadu možných příčin:
1) Zarušení - router (či AP) vysílá na kanále, který je již obsazen jiným WiFi zařízením. Rušit může i mikrovlnka (pouze za chodu), bezdrátová zařízení (myš, sluchátka) a bluetooth.
2) Slabý signál - při slabém signálu rapidně klesá propustnost a stabilita WiFi spojení a naopak rostou odezvy.
3) Problém s přijímacím zařízením. Lze ověřit tak, že se zkusí jiné zařízení s dobrým signálem.
Samozřejmě u WiFi je třeba brát v potaz celou řadu možných příčin:
1) Zarušení - router (či AP) vysílá na kanále, který je již obsazen jiným WiFi zařízením. Rušit může i mikrovlnka (pouze za chodu), bezdrátová zařízení (myš, sluchátka) a bluetooth.
2) Slabý signál - při slabém signálu rapidně klesá propustnost a stabilita WiFi spojení a naopak rostou odezvy.
3) Problém s přijímacím zařízením. Lze ověřit tak, že se zkusí jiné zařízení s dobrým signálem.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Nič nepomohlo
Já jsem ale nikde neradil, jak daný problém vyřešit. Já jsem jen napsal možné příčiny problému a od tebe jsem chtěl vědět, jak to ve skutečnosti doma máš. Platí předpoklad, že ten notebook má dobrý příjem signálu a že ta ostatní zařízení nejsou připojena přes WiFi? A při připojení notebooku přes kabel je vše OK?
Ani jsi nenapsal, jak jsi se vlastně pokoušel situaci řešit. Stáhni inSSIDer for Windows, program spusť a klikni v něm na záložku NETWORKS. Nech program 2 minuty běžet a pak z něj udělej screenshot a ten sej sem do přílohy.
Ani jsi nenapsal, jak jsi se vlastně pokoušel situaci řešit. Stáhni inSSIDer for Windows, program spusť a klikni v něm na záložku NETWORKS. Nech program 2 minuty běžet a pak z něj udělej screenshot a ten sej sem do přílohy.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Signál mám dobrý 4/5 paličiek, internet rýchly, ovládače aktuálne, routerom to neni, lebo nikomu inému to nerobí. Zle som sa vyjadril :)
Dodatečně přidáno po 7 minutách 46 vteřinách:
http://prntscr.com/8tf60p
Dodatečně přidáno po 7 minutách 46 vteřinách:
http://prntscr.com/8tf60p
Máš kolem rušící sítě se silnějším signálem, než z tvého routeru. Celý pásmo je zabraný, nemáš šanci si najít volnej prostor.
Ty sám taky zabíráš podstatnou část pásma už jen tím, že máš nastavenou šířku kanálu 40 MHz. Ale přenastavení na 20 MHz by stejně nejspíš nepomohlo, nikde není volno.
Ty sám taky zabíráš podstatnou část pásma už jen tím, že máš nastavenou šířku kanálu 40 MHz. Ale přenastavení na 20 MHz by stejně nejspíš nepomohlo, nikde není volno.
Tak teda môžem niečo urobiť preto aby sa ping zmenšil?
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
přepnout router na 5GHz by možná pomohlo 

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Neviem ako to urobiť ale hlavné je že to robí len na mojom notebooku a neviem či by to pohohlo :)
- TeIkQ
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
připoj se přes kabel 

A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 5932
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:22