Recovery error, HDD is missing Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uhernaut
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Recovery error, HDD is missing  Vyřešeno

Příspěvekod Uhernaut » 22 říj 2015 16:58

Dobrý den,

dnes se mi stal takový problém, takže Vám rovnou nastíním situaci. Mám notebook ASUS K53SD (OS Win 7) - http://www.czc.cz/asus-k53sd-sx981v-hne ... 71/produkt. Dnes, po uvedení notebooku do režimu spánku jsem jej vyndal z batohu a byl vypnutý. Tak jsem ho zapnul a hned mi to nabídlo jestli chci opravu nebo běžné spuštění. Běžné spuštění nešlo a oprava také ne. Níže jsme vše nafotil. Byl bych Vám velice vděčný za jakékoliv rady. Bez notebooku totiž nemůžu pracovat. Děkuji.

V biosu HDD vidět také není, ale po několikanásobném spuštění tam vidět byl. Znovu už ne.
Obrázek

Také nic.
Obrázek

Po kliknutí na položku „Oprava spouštění systému“ opět žádný pozitivní výsledek.
Obrázek

Položka „Obnovení systému“ vyhodila toto:
Obrázek

Položka „Obnovení bitové kopie sytému“ vyhodila toto:
Obrázek
MB MSI B250M Gaming Pro, CPU Intel Core i5-7500 3,4 GHz, RAM 2x8GB 2400MHz, VGA MSI GeForce GTX 1050 Ti, SSD 120 GB, SSD 1 TB, HDD 1 TB 7200 ot., Chladič CPU COOLER SilentiumPC Spartan 3 Pro, Zdroj Corsair VS650, CASE AeroCool V3X

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Recovery error, HDD is missing

Příspěvekod d1amond » 22 říj 2015 17:19

Vítej na PC-HELP

Notebook by měl mít vlastní recovery partition pro obnovení továrního nastavení. Případně máš určitě při ruce DVD recovery (pro případ poškozeného disku), které si vytvořil při prvním zapnutí?
Obnova se pouští nějakou klávesou, zrovna u Asus to nevím - třeba F10, nebo ESC při zapnutí?
//ha, tak F9 asi.

Měl bys u té recovery mít možnost výběru, zda zachovat data nebo provést čistou instalaci systému. Předpokladem úspěchu je, že není vadný disk. A pokud je vadný, stejně to nijak nevylepšíš. Každopádně bych nejdříve doporučil jej vyndat a někde v PC zazálohovat data.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uhernaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Uhernaut » 22 říj 2015 17:24

Nyní ho v biosu opět vidím.
MB MSI B250M Gaming Pro, CPU Intel Core i5-7500 3,4 GHz, RAM 2x8GB 2400MHz, VGA MSI GeForce GTX 1050 Ti, SSD 120 GB, SSD 1 TB, HDD 1 TB 7200 ot., Chladič CPU COOLER SilentiumPC Spartan 3 Pro, Zdroj Corsair VS650, CASE AeroCool V3X

MrVoltz
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod MrVoltz » 22 říj 2015 17:39

Jestli HDD BIOS střídavě vidí a nevidí, problém bude nejspíše v uvolněném/zoxidovaném konektoru.

Jestli je notebook v záruce, nejspíše bych ho reklamoval a po vrácení data obnovil z nejnovější zálohy, kterých máš určitě plno.

Jestli ne, tak zkus zjistit, jestli se nedá notebook nějak rozebrat, disk vyndat a profoukat ten konektor. Možná bych ještě před tím zkusil disk v nějakém externím docku, aby se zjistilo, jestli to je diskem nebo základkou.

Uhernaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Uhernaut » 22 říj 2015 18:12

Takže, disk jsem zkusil v jiném notebooku a tam je totožný problém. Zkusil jsem dát fungující disk do notebooku, kde je disk nefunkční a tam šlapal jak hodinky. Takže asi opravdu HDD, jinak nevím.

MrVoltz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod MrVoltz » 22 říj 2015 18:46

Tak kup nový disk a data obnov ze zálohy. Žádnou nemáš? Smůla.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 říj 2015 19:02

Data si zálohuj k někomu do PC a pošli to na reklamaci.

Uhernaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Uhernaut » 22 říj 2015 22:03

Jak to zazálohuju, když ten disk není vidět?

MrVoltz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod MrVoltz » 22 říj 2015 22:35

Nijak. Určitě si data pravidelně zálohuješ, tak to pro tebe nebude problém obnovit. Nebo můžeš zaplatit pár tisíc nějaké firmě, aby ti to z toho vytáhla.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 23 říj 2015 20:14

Uhernaut píše:Jak to zazálohuju, když ten disk není vidět?

Vyndej ho a zapoj ho do nějakého klasického PC.

Uhernaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Uhernaut » 25 říj 2015 09:56

Děkuji všem za rady, disk je mrtvý, takže jsem koupil nový. Dal jsem OS a samozřejmě nekonečné trable s ovladači. Nemohu zprovoznit wifi. Když jej zapnu přes Fn+F2, tak se sice v animaci uprostřed obrazovky ukáže, že je zapnutá, ale není tomu tak. Jde mi pouze internet před kabel. Nevěděl by někdo co s tím? Ovladače od výrobce jsem zkusil všechny (http://support.asus.com/download.aspx?S ... 53SD&os=30). Atheros ovladač mi po instalaci hodil modrou smrt, jako vždy. Ovladač Intel hází chybu (viz screen). Předem děkuji. Níže posílám screeny.

Obrázek

Obrázek

EDIT: Ovladač WiMAX jsem nainstaloval, ale ukazuje toto:

Obrázek

EDIT: Zkusil jsem ještě program Intel(R) Driver Update Utility a našlo to, že nemám nainstalován Intel Chipset Device Software. Nainstaloval jsem to, napsalo to, že instalace proběhla v pořádku a následně se u ve statusu ukázalo Failed (viz screeny).

Obrázek

Obrázek

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 říj 2015 13:47

Intel chipset nech být, pokud nemáš jiné žluté otazníky.
Na laptopu vzadu máš nálepku, na které je napsáno, jaký wifi čip je osazen.

Zpět na “Problémy s hardwarem”