jak ztišit PC
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ber Ninju-je to špičkový chladič s kterým můžeš určitě i dost přetaktovat procesor.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pasta už je přece nanesená na chladiči.Tam problém není. A k setření staré stačí ubrousek,pokud není moc stará.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:Pokuď chceš PC ztišit zcela (+- 0 dB) jako já, provrtej příčku stěny místnosti, vsaď umělohmotnou trubku do zdi (mě stačila o velikosti 3,5 cm = aby se provlékl kabel VGA grafiky), protáhni kabely, vyhoď skříň do druhé místnosti (u mě na půdičku), zacpi trubku dvouma papíry zmuchlanými do kuličky. Takže v místnosti u sebe budeš mít monitor, klávesnici, myš, repráky ... a absolutní ticho (příčka stěny 10 cm). 14 dní jsem si na ten hrobový klid musel zvykat a štípat se jestli nespím. Navíc získáš možnost pohybu, když budeš PC zapínat nebo krmit mechaniky. Pohyb je zdravý!Nebo si pořid nějakou minicase, protáhni kabely s vypínáním a hoď do té minicase mechaniky. Ale i ty mechaniky dělají rámus. Ten Intel 4 Prescott na půdě navíc skvěle suší prádlo
![]()
![]()
Takhle jsem s PC zatočil ne kvůli hluku, ale protože nemám rád saunu
![]()
![]()
Jak vypaluješ placky?to chodíš pořád na půdu?
Jinak kdybych to udělal já,tak nevím nevím,ale u nás na půdě je v zimě pokud mrzne asi mínus 20,to by byly teploty hmmm.

► Zobrazit spoiler
Re: jak ztišit PC
Když větráček hlučný máš,
otevřít a vyčistit se ho snaž,
dobrou vazelínou ho namaž,
slož, a hluk již nepoznáš.
Platí pouze pro kluzná ložiska, při použití velmi kvalitního maziva. Já použil grafitovou vazelínu.V mém případě bylo ztišení razantní. Ale ten větrák měl za sebou hodně let provozu.
otevřít a vyčistit se ho snaž,
dobrou vazelínou ho namaž,
slož, a hluk již nepoznáš.
Platí pouze pro kluzná ložiska, při použití velmi kvalitního maziva. Já použil grafitovou vazelínu.V mém případě bylo ztišení razantní. Ale ten větrák měl za sebou hodně let provozu.