už asi druhým rokem vlastním notebook Acer Aspire V3-551g s těmito parametry:
AMD A8-4500M APU
AMD Radeon HD 7600M + 7640G
8GB RAM
Win 8.1
Nejsem v této branži uplný laik, ale že bych byl "ajťák" srdcem i duší se také říct nedá. Proto se obracím na radu sem a doufám v nějakou normální odpověď. Je mi jasné, že notebooky na hraní nejsou ale moje momentální finanční situace mi herní PC nedovoluje, ani jiný stolní PC.
Od toho co jsem notebook koupil jsem zaznamenal velkou ztrátu výkonu u některých her.
Dříve jsem testoval na hře Trial Evolution Gold Edition kde se hra krásně držela na hratelné úrovni. Kolik přesně fps si nevzpomenu, ale když hru zapnu teď - ač i zkouším zmenšit rozlišení, snížit detaily - hru nemůžu rozběhnout ani na stabilních 30fps. I ve hrách, co jsou daleko méňě náročné a pár mých známých je kolikrát na svých daleko slabších PC rozjede lépe než já pociťuji pokles fps a screen tearing.
Updatoval jsem všechny drivery, zkoušel dávat několikrát (asi 5x dohromady s odstupem měsíce,dvou) notebook do základního(továrního) nastavení,ale nic z toho mi výkon nevrátilo. Notebook se kolem minulých Vánoc dost přehříval. Dokonce i tak, že se během hraní Counter-Strike:Global Offensive během 20minut vypnul bez varování a CPU dosahovalo teploty 90+.

Chci se zeptat jestli je za tímto problémem podtaktování procesoru a jakmile se vrátí do normální teploty - stoupne zpět i výkon?
Je možné že přehřívání bere FPS nebo je za vinou něco jiného?
Když se dostane notebook do normální stabilní teploty budou FPS jako dřív?
Je nějaká možnost jak zvednout zpět výkon?
Děkuji za váš čas, popřípadě odpovědi
Petr