To calidorm2: Co je to za výtvor, na co ubírat jinde jen kvůli tomu aby tam byla 4GB verze grafiky, taky ten chladič na CPU je trochu zbytečný (je zbytečné ho tam dávat a ubírat jinde, třeba na desce a zdroji...). Tímto bych tě chtěl požádat, aby ses zapojoval do rad, pouze kdyš víš o čem se mluví, nestačí se domnívat a tak nějak to naházet do košíku/vybrat odkazy...
Ohledně čekání na grafiku, to může čekat do nekonečna, teď bude čekat na R9 380X, pak bude za chvilku Pascall a tak dále a tak dále a PC nebude mít nikdy...
Za těch 20K bych to viděl takto http://www.czc.cz/fq340hfej8h3r955ug0om18441/seznam , Skylake nemá v této ceně moc opodstatnění, výkon je +- stejný, ale dost se za něj připlácí... Popřípadě pokud bys oželel chladič (dle mého u té i5 naprosto zbytečnost) vejde se tam cenově i GTX960 Gaming od MSI http://www.czc.cz/msi-gtx-960-gaming-2g ... 60/produkt nebo pokud bys chtěl 4GB VRAM na grafice tak si připlatit za http://www.czc.cz/gigabyte-gv-n960wf2oc ... 82/produkt nebo vzít levnější http://www.czc.cz/gigabyte-gv-n960ixoc- ... 00/produkt ale dle mého je 4GB VRAM u grafiky jako je GTX960 zbytečnost...
Volba CPU a MB do PC na hry Vyřešeno
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Volba CPU a MB do PC na hry
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Díky zatím všem za rady. Souhlasím s Martabem, že čekat na nějakou GPU půl roku je zbytečnost, pořád se něco vyvíjí. Jen tady z těch příspěvků mám dojem jako by GPU od MSI byla lepší než od Gigabyte, mohl by mi někdo vysvětlit proč? Případně tento můj dojem vyvrátit? Co se týče CPU byl jsem od začátku nakloněn tomu, co tady všichni píšete, a to že stačí Haswel, takže jste mě v tom utvrdili. MB: všichni jste se shodli na MSI B85-G43, takže do ní nejspíše taky půjdu. Ohledně pamětí, je jedno co tam dám nebo si ta deska s některými rozumí lépe?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jde o srovnání http://www.czc.cz/msi-gtx-960-gaming-2g ... 60/produkt a http://www.czc.cz/gigabyte-gv-n960ixoc- ... 58/produkt tak ano, ta MSI má lepší a tišší chladič, ale tím nechci říct, že ta Gigabyte ITX je hlučná (mám ji doma).
Ohledně desky, tak MSI B85-G43 je deska s nejlepším poměrem cena/výkon/kvalita co je momentálně k dostání pro LGA1150. Ohledně RAM, tak tam budou fungvat téměř jakékoli DDR3, ale vybíral bych kvalitní značky, stejně tak nad takt 1600MHz u nich nemá cenu jít, protože to nic nepřináší...
Ohledně desky, tak MSI B85-G43 je deska s nejlepším poměrem cena/výkon/kvalita co je momentálně k dostání pro LGA1150. Ohledně RAM, tak tam budou fungvat téměř jakékoli DDR3, ale vybíral bych kvalitní značky, stejně tak nad takt 1600MHz u nich nemá cenu jít, protože to nic nepřináší...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Pro spartaka:
Moc by mě zajímala tvoje odpověď na ty nekvalitní kompomenti(co je na nich nekvalitního, prosím popiš), když je v jiných příspěvcích nabízíš opakovaně, jinak nechápu co je na tom zbytečnost mít 4GB pamět u tý GPU za stejnou cenu u tý 2GB co nabízíš ty (prosím popiš) ?
Moje sestava má vše, to co ty říkáš ať si doplatí za cca 2 tis a víc příště, jinak opravdu na životnosti a výkonu si u tebe nepolepší nebo se pletu (popiš přesně jestli ano, děkuji).
Moc by mě zajímala tvoje odpověď na ty nekvalitní kompomenti(co je na nich nekvalitního, prosím popiš), když je v jiných příspěvcích nabízíš opakovaně, jinak nechápu co je na tom zbytečnost mít 4GB pamět u tý GPU za stejnou cenu u tý 2GB co nabízíš ty (prosím popiš) ?
Moje sestava má vše, to co ty říkáš ať si doplatí za cca 2 tis a víc příště, jinak opravdu na životnosti a výkonu si u tebe nepolepší nebo se pletu (popiš přesně jestli ano, děkuji).
- Spartak1991
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Volba CPU a MB do PC na hry Vyřešeno
jde zde o lidský rozum: do sestav za 20K přeci nebudeš dávat desku, co se dává do levnějších sestav apod..
víc ti napsal martab, čili se nebudu opakovat..
víc ti napsal martab, čili se nebudu opakovat..
IT (Zaměření SW a HW)
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”