Jak píše Petr. To, že někdo dá Hw požadavky neznamená, že hru rozjede na plné detaily ve fullhd nebo jiném. Navíc jak si sám psal Optimalizace je nyní častý problém a z toho důvodu je lepší se zeptat samotných hráčů na jejich zkušenosti s danou hrou, projít fora bo podobně.
Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
"Gtx 750ti bych zařadil do horšího mainstreamu, ale určitě ne do low-endu."
A co je podle tebe "herní" low end (bavíme se tu o graikách pro herní pc)?
PC výběr
Re: PC výběr
MSI B85-G43 GAMING
Xeon E3-1246 v3
MSI GTX 970 4G GAMING
Be-Quiet! Power Zone 650W
Xeon E3-1246 v3
MSI GTX 970 4G GAMING
Be-Quiet! Power Zone 650W
Gtx 750 a 750Ti je to nejhorší čemu se dá ještě říkat herní grafická karta. Horší Grafické karty už se snad ani nevyplatí vyrábět protože o ně není zájem a pro multimediální a kancelářské účely je zastoupí IGPU. 750(Ti) by se ale dala označit za mainstream společně s gtx 950 a gtx 960, právě tyto karty kupuje nejvíce lidí.
"Grafika se nezařazuje podle ceny, ale podle výkonu. Gtx 750ti bych zařadil do horšího mainstreamu, ale určitě ne do low-endu."
Ach jo - uz jsi nekdy videl levnou, ale zaroven vykonnou grafiku? Pokud ma byt GFX 750 mainstream, tak ti na low end uz temer nic nezbyde. Mainstream je GTX 960, tzn karta 2-3x drazsi nez 750ka. Grafika za 3000 Kc nemuze byt mainstream, protoze neni uprostred vykonnostniho pole, ale na jeho chvostu.
Pokud jde o WOT, tak vetsina lidi ho hraje v nativnim rozliseni monitoru - coz znamena 1920x1080 - a s tou rychlosti mi muzes verit, protoze mam v tomhle pocitaci I3 ktera je 2x vykonnejsi nez to doporucene Pentium a prave Geforce 750 a musi se hooodne stahovat detaily.
Ciste technicky bych za tuhle cenu kouknul tady do inzerce, kazdou chvili nekdo prodava herni pocitac ktery bude o dost vykonnejsi nez nove sestaveny.
Ach jo - uz jsi nekdy videl levnou, ale zaroven vykonnou grafiku? Pokud ma byt GFX 750 mainstream, tak ti na low end uz temer nic nezbyde. Mainstream je GTX 960, tzn karta 2-3x drazsi nez 750ka. Grafika za 3000 Kc nemuze byt mainstream, protoze neni uprostred vykonnostniho pole, ale na jeho chvostu.
Pokud jde o WOT, tak vetsina lidi ho hraje v nativnim rozliseni monitoru - coz znamena 1920x1080 - a s tou rychlosti mi muzes verit, protoze mam v tomhle pocitaci I3 ktera je 2x vykonnejsi nez to doporucene Pentium a prave Geforce 750 a musi se hooodne stahovat detaily.
Ciste technicky bych za tuhle cenu kouknul tady do inzerce, kazdou chvili nekdo prodava herni pocitac ktery bude o dost vykonnejsi nez nove sestaveny.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 lis 2015 21:23, celkem upraveno 1 x.
"Gtx 750ti bych zařadil do horšího mainstreamu, ale určitě ne do low-endu." Kdyby sis přečetl pozorně psal jsem že je to nižší mainstream. Low- endové GPU si představuji uplně jinak.
To uz je jak Cimrman - velky trpaslik ze je to az maly obr. Ze by nakonec nizsi mainstream nebyl vykonnejsi nez vyssi lowend?
Oficialne se jako lowend uvadi graficke karty pod 150 USD, coz Geforce 750 splnuje. Nicmene kdyz koukam na ty inzeraty, za stejne penize tam muze mit i I5ku. A ty vyjmenovane hry jsou zrovna na vykonu cpu dost zavisle.
Oficialne se jako lowend uvadi graficke karty pod 150 USD, coz Geforce 750 splnuje. Nicmene kdyz koukam na ty inzeraty, za stejne penize tam muze mit i I5ku. A ty vyjmenovane hry jsou zrovna na vykonu cpu dost zavisle.
A kde si sebral že je to low-end ? Jak jsem psal výše výkon grafiky se neposuzuje podle CENY ale podle VÝKONU. Pošli mi nějakou stránku kde tvrdí tvé tvrzení.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 55 vteřinách:
Ano jsou, ale bazarové. Nevím jak vy to už si raději koupím nový PC se zárukou kterou mi poskytuje zákon, a ne nějaký prodejce.
Ano jsou, ale bazarové. Nevím jak vy to už si raději koupím nový PC se zárukou kterou mi poskytuje zákon, a ne nějaký prodejce.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mainstream je dnes gtx960. Karta za polovicni cenu s temer polovicnim vykonem nemuze byt zarazena do stejne skupiny
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Gtx 960 2GB nebo 4GB ?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Delfarion píše:A kde si sebral že je to low-end ? Jak jsem psal výše výkon grafiky se neposuzuje podle CENY ale podle VÝKONU. Pošli mi nějakou stránku kde tvrdí tvé tvrzení.
A kde jsi vzal, že za výkon se neplatí? Samozřejmě že lze grafiky kategorizovat podle ceny. Nakonec i takový Tom´s Hardware pravidelně dělí ve svých testech grafiky primárně podle ceny

A souhlasím, že 750Ti není mainstream, ani kdybys sebevíc chtěl. Je to prostě herní grafika z nejnižšího segmentu - ale jak ho nazvat? Asi herní lowend?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
westeros: pokud 4gb je např o 200 stovky dražší tak bych bral 4gb
Nevím kolikrát to mám pořád opakovat že výkon grafiky závisí na výkonu grafického a čipu. Neříkám že nejde kategorizovat grafiky podle ceny. Cena gpu se den co den mění "Oficialne se jako lowend uvadi graficke karty pod 150 USD, coz Geforce 750 splnuje"
takže kdyby teoreticky byla zdražena o několik tis. tak už by to podle vás byl mainstream? Prosím vás nepište že se nikdy nestane, zkuste připustit kdyby se to stalo.
Jinak gtx 750ti ještě zvládá nejnovější hry a o to mi opravdu jako low-end nepřijde
Nevím kolikrát to mám pořád opakovat že výkon grafiky závisí na výkonu grafického a čipu. Neříkám že nejde kategorizovat grafiky podle ceny. Cena gpu se den co den mění "Oficialne se jako lowend uvadi graficke karty pod 150 USD, coz Geforce 750 splnuje"
takže kdyby teoreticky byla zdražena o několik tis. tak už by to podle vás byl mainstream? Prosím vás nepište že se nikdy nestane, zkuste připustit kdyby se to stalo.
Jinak gtx 750ti ještě zvládá nejnovější hry a o to mi opravdu jako low-end nepřijde
To je porad dokola. Drazsi grafika = vykonnejsi grafika. Jelikoz vykon grafiky je relativni pojem meritelny asi padesati velicinama, tak se jako hlavni udaj na porovnani uvadi cena. Cena je to jedine, co jde porovnavat objektivne.
Uplne stejne jsou rozdeleny pocitacove sestavy - low end, mainstream a high end - podle ceny.
Kdyby dostal nekdo tak hloupy napad ze to zdrazi na dvojnasobek tak se nestane nic jineho ze se o tom napise ze to stoji jako mainstream ale vykon to ma jako lowend a neproda se ani jeden kus.
"Jinak gtx 750ti ještě zvládá nejnovější hry a o to mi opravdu jako low-end nepřijde"
Jakykoliv lowend musi zvladat nejnovejsi hry - myslis ze by nekdo koupil lacinou grafiku, na ktere si nic nezahraje i kdyz stahne detaily?
Uplne stejne jsou rozdeleny pocitacove sestavy - low end, mainstream a high end - podle ceny.
Kdyby dostal nekdo tak hloupy napad ze to zdrazi na dvojnasobek tak se nestane nic jineho ze se o tom napise ze to stoji jako mainstream ale vykon to ma jako lowend a neproda se ani jeden kus.
"Jinak gtx 750ti ještě zvládá nejnovější hry a o to mi opravdu jako low-end nepřijde"
Jakykoliv lowend musi zvladat nejnovejsi hry - myslis ze by nekdo koupil lacinou grafiku, na ktere si nic nezahraje i kdyz stahne detaily?
Relativní měřítkem je i cena. Výkon grafiky nemusí vůbec odpovídat ceně.
"Jakykoliv lowend musi zvladat nejnovejsi hry - myslis ze by nekdo koupil lacinou grafiku, na ktere si nic nezahraje i kdyz stahne detaily?"
Pokud by si už nikdo koupil lacinou low-end grafiku , a nejnovější hru, nemůže čekat že i na nejnižší detaily si zahraje
"Jakykoliv lowend musi zvladat nejnovejsi hry - myslis ze by nekdo koupil lacinou grafiku, na ktere si nic nezahraje i kdyz stahne detaily?"
Pokud by si už nikdo koupil lacinou low-end grafiku , a nejnovější hru, nemůže čekat že i na nejnižší detaily si zahraje
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3139
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 18:30