SW k synchronizaci a zálohování Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

SW k synchronizaci a zálohování  Vyřešeno

Příspěvekod krtenek » 05 lis 2015 19:32

Aktuálně používám Total Commander, ale neumí to co chci.

Pro občasné zálohování souborů z HDD na externí disk hledám vhodný program (freeware), který v rámci zálohování zohlední i na externím disku změny, které se staly na HDD. Program může klidně běžet stále na pozadí, externí disk budu připojovat k PC občasně.

Konkrétně se mi jedná o situaci, kdy provedu zálohu, následně z HDD některé soubory vymažu či přesunu do jiné složky a potřebuju, aby při další záloze tento program provedl stejné úkony i na externím disku. V podstatě by měl při každé záloze vytvořit na externím disku obraz HDD.

Snad se mi podařilo problém popsat srozumitelně.

Reklama
petrmet
Level 3
Level 3
Stav:

Re: SW k synchronizaci a zálohování

Příspěvekod petrmet » 05 lis 2015 21:14

To co popisuješ TotalCmd umí. Já to taky tak řeším. Volba : Příkazy - Synchronizace složek - Asymetricky, vlevo HDD, vpravo ext.disk

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 17 lis 2015 15:12

A nemůžu si tím něco smazat s disku?

petrmet
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod petrmet » 17 lis 2015 15:44

Samozřejmě si něco smazat můžeš, ale v tvém prvním příspěvku jsi psal, že to chceš. Když na zdrojovém disku smažeš soubor a pustíš asymetrickou synchronizaci, tak ti to smaže tento soubor i v zálohovacím disku. Předtím se tě zeptá, jestli chceš smazat. Asi nejlíp to pochopíš, když si vytvoříš nějakou pokusnou složku a vyzkoušíš si to, co všechno tato volba umožňuje.

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 17 lis 2015 17:22

Napsal jsem to špatně, diskem jsem myslel HDD. Vyzkouším, díky.

macfig
nováček
Stav:

Příspěvekod macfig » 30 lis 2015 19:18

Zkus http://sourceforge.net/projects/freefilesync/ (=FFS)
Používám jej snad od verze 2 (= mnoho let) a naprostá spokojenost. Mám jej na flešce (jako portable verzi), přes kterou synchronizuji data mezi 4 PC. Na každém PC mám jiné úlohy (synchronizuji např. oblíbené z IE mezi WXP a W7, navíc v CZ i EN verzi, a tam se adresáře umístění jmenují vždy jinak). FFS mám nastavený, aby se spouštěl při zapnutí PC (je-li vložená fleška), pak jen zvolím kterou úlohu chci, porovnám změny, někdy vyberu co se nebude synchronizovat, jindy jen očima skouknu, že jsem si třeba nepřemazal doma starší verzi (opomenutí uložit novou verzi pod novým názvem), a sesynchronizuji. V úlohách mám víc adresářů k synchronizaci, ale něco mám v samostatných úlohách (kdykoliv mohu s Ctrl vybrat i víc úloh na jeden synchronizační krok). Před odchodem od PC zas sesynchronizuji, utrhnu flešku a pádím. Na jiném PC zas sesynchronizuji a furt pracuji se svými daty bez ohledu na PC. Synchronizaci taky dělám před každým "úklidem" v PC (kdybych něco vyhodil omylem). Jen mi nevyhovuje on-line synchronizace - rád si hlídám, co se mi kam kopíruje a přepisuje.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
    od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1836
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 14:06

Zpět na “Vše ostatní (sw)”