Ahoj, mám ramky Kingmax KLDD48F-BM8O5 DDR2 800Mhz 2x1 GB a nedávno jsem dokoupil na chlup stejné akorát A-Data taky 2x1GB abych měl všechny 4 sloty obsazené.Ale když to zapojím tak počítač se zapne,vydává zvuky ale nenajede monitor. (Power saving mode...).
To samé když zapojím 3. Zkoušel jsem taky dát jenom ty 2 nové A-Data a to funguje jak má. Taky jsem zkoušel Jednu kingmax a jednu A-Data a to taky najelo normálně do stejných barev a dual channel všechno jelo. Ale když je dám všechny tak nic.Proto si myslím, že když jede jedna taková a jedna taková tak to nebude komatibilitou, ale něčím v BIOSU.Nějaké nápady? Děkuji.
Mám: MS-7392 ver.1.2
Procesor Inter Duo CPU E7400 každé jádro po 2.80 Ghz.
Windows 7 home premium 64-bit.
P31 Neo V2
Problém s RAM
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s RAM
Podívej se do manuálu k základní desce na osazování pamětí do jednotlivých paměťových slotů. Někdy jsou sloty určeny pro RAM s jednostraným osazením čipy, nebo s osazením čipy na obou stranách RAM. Pak musíš paměti osadit podle manuálu do odpovídajících slotů. A ani nepiš, že manuál již nemáš. Nač myslíš, že jej přibalují k základní desce. Určitě ne pro "parádu". V tom případě si jej stáhni z netu výrobce základní desky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jojo manuál mám ale všechny ty ramky mají čipy na jedné straně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud mají shodné parametry, tak by měly chodit dle osazení v manuálu. Ovšem nelze vyloučit, že někdy paměti rozdílných firem odmítají spolupracovat. Předpokládám, že paměti jsou otestované a bez závad Doporučuji je vždy po dvou, původní zvlášť i ty přikoupené zvlášť, prohnat programem Memtest a to 2 - 4x celý test a musí být bez jediné chyby. Jinak vadnou RAM je třeba vyřadit. Můžeš se také mrknout na stránky výrobce základní desky na doporučené paměti pro uvedeu ZD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3665
-
od lukas222