Jaký zvolit prohlížeč

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 12 led 2008 12:05

Blue Spirit píše:Názor Ltb by se měl respektovat (ta statistika mne celkem mrzí) ale proč u MSIE máš to výhradně ?

V práci se pohybuji většinou po intranetových stránkách, tyto stránky vznikaly v době, kdy o OPEŘE nikdo nevěděl..nebo se prostě jen nechtěl zabývat kompatibilitou s jinými prohlížeči. Proto to výhradně..než abych řešil problémy s kompatibilitou, to raději budu dál používat MSIE 6.0.

Reklama
simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 12 led 2008 12:06

ja kdyz na neco potrebuju ie, tak si to ve firefoxu prepnu pomoci rozcireni IE tab

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 led 2008 15:45

Blue Spirit: To jsme na tom stejně, já hrál taky jen proti simulátoru, můj nejoblíbenější je ze ZX Spectra Cyrus Chess.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 12 led 2008 18:24

Za sebe dávám také hlas Opeře. FF byla pro mě přestupní stanice a MSIE jsem dokonce odstranil ze systému.

OT/ Blue Spirite a X: vaše debata o šachách tady nemá místo, na to máte svoje topiky. Jestli v tom hodláte pokračovat zde, tak vám ty příspěvky promažu!
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 16 led 2008 10:04

Já mám zatím osvědčený kompromis:

já používám Operu , manželka má IE6. Ona je na to zvyklá ze zaměstnání a prostě některý holky nemají to nadšení pro technické maličkosti a nuance.

Výhody to má pro mne především v tom, že ona má své záložky (oblíbené) a svoji historii a já zase svoji. Proto si mohu dovolit vytvářet ve své Opeře záložkový chaos téměř nevídaný a nemusím se ohlížet na její babské odkazy.

Experimentálně jsem zjistil, že nejenže mohou bez konfliktu běžet oba prohlížeče souběžně, ale mohu souběžně i oběma stahovat. Potřeboval jsem stáhnout patrně fotky z dovolené :lol: z Megauploadu a bez toho jejich shit toolbaru jsem se nechytal. Takže ho tam moje paní dostala.... :wink: :oops: :lol: - Vzhledem k tomu že IE běžně nepoužívám, nemám žádný downloadmanager.

Pro X :

A co tahle stránka, ta vysunuje mechaniky, na některých prohlížečích a konfiguracích nemusí fungovat (názvu v odkazu si nevšímejte, ten tam dali určitě schválně ): http://wallpaper.unas.cz/kundicka.jpg Tak mě už to také nefunguje (a to se mi otvírali všechni 3 mechaniky ), možná to zhatil MS nějakou bezpečnostní záplatou.

Mě tam Avast vůbec nepustil.....takže mám radost, že je Avast alespoň k něčemu....
Přílohy
2008-01-16_095339.jpg
Můj první stroj: Atari 800XL

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 led 2008 11:55

Avast je blbej, je to jen skriptík na otevření mechanik. Takže je Avast uplně na *****. Navíc strašně vytěžuje PC.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 16 led 2008 13:05

Tak když už je tady takový pěkný flame, taky se přidám.
Opera, IE7, Firefox. V tomto pořadí.

Opera je nejrychlejší, má v sobě vše potřebné pro běžnou práci na netu.
IE7 se s rozšířením IE7Pro stává prudce použitelný. Ikony oblíbených v liště samozřejmě podporuje, stačí ji zapnout. Opera je ale o něco málo rychlejší.
Firefox jsem používal asi 3 měsíce, pořád jsem doinstalovával nějaké pluginy, aby něco fungovalo, až se z něho stal obrovský moloch, který byl neuvěřitelně pomalý a líný.

Osobně mi přijde, že je teď taková móda vykřikovat "FF rulezzz, IE je pro lamy" atd., aniž by dotyčný zkusil něco jiného, než těžkopádný a zkostnatělý FF a jak trefně podotkl X: "Nadáváte na IE, ale ani ty ostatní prohlížeče neumíte pořádně používat a řádně vyždímat.".

Takže tak. :smile:

mopik
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mopik » 16 led 2008 14:25

Pro mne taky liska ,z hlediska bezpecnosti je cokoliv lepsi nez IE,pokud uz IE tak nejakou nadstavbu,treba Maxthon,ten se da upravit na stejne pohodli jako Mozilla.

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 16 led 2008 15:40

Já hlasuji pro lišku..na IE jsem si nikdy nezvyknul,ten používá manželka na utrácení mých peněz... :evil:
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 16 led 2008 16:13

ja ie nepouzivam vubec. je to na me moc jednoduchy. nikdy jsem si na to nezvyk a nastaveni j neprehledny...

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 16 led 2008 16:25

Ja jsem pro Operu,jak yblo receno,rychla,prehledna,bezpecna a ma mnoho funkci,ktere zatim nepouzivam,ale jednou za cas vzdycky nejakou priberu(naposled,jsme si upravil ,tedy vytvoril svoji osobni listu,pouzivam zalozkovani stranek a hlavne postovniho klienta).Vyhodou Opery je take prenositelnost sveho nastaveni/posty(ja to zatim zkousel jen na nove instalace oken,ale podle zkusenosti jinych,to funguje i na prenos mezi ruznymi OS jako LInux a MAC).
To Merlin:ja jsem rodinu donutil pouzivat Operu,krom toho muzes vytvorit ruzne ucty a Operu nainstalovat s nastavenim pro kazdeho uzivatele zvlast ;)
IE jsme pouzival jen kvuli internetovemu bankovnictvi,ale ted uz konecne presli na javu od sunu a rozsirili podporu i pro ostatni prohlizece,jinak si myslim ze IE7 uz neni tak spatne a dalsi pripravovane verze uz mohou byt OK.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”