Doporučte firmu nebo živnostníka na sestavení PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

credo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte firmu nebo živnostníka na sestavení PC

Příspěvekod credo » 16 čer 2015 16:45

Hledám specializovanou firmu nebo živnostníka, kteří se zabývají doporučením, výběrem, sestavením PC a následným odladěním a otestováním (samozřejmě se zárukou). Jsem jako pacient v čekárně lékaře, nemám vůbec tušení, co mě čeká a co očekávat mohu. Nemám vůli trávit následující týdny čtením časopisů, diskusí a recenzí, abych se v té změti protichůdných informací stejně nakonec ztratil, není to moje odbornost, neživím se tím a nechci se rekvalifikovat na montéra počítačů ani nechci zavést nové hobby.

Pokud se zde v diskusi pohybuje někdo, kdo se touto činností zabývá a jste z Prahy, napište prosím do PM.

Děkuji.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Doporučte firmu nebo živnostníka na sestavení PC

Příspěvekod petr22 » 16 čer 2015 16:52

Pokud to nevadi, tady to funguje jinak (navic verejne, ne tajne pres zpravy).

Ten kdo chce pocitac, rekne kolik to ma stat, jestli to chce i s Windows a monitorem a na co to ma byt urcene, zkratka svoji predstavu.

Zdejsi radci mu pak nabidnou sestavu - napriklad z Czechcomputeru (centrala na Hajich hned u metra, da se tam i zaparkovat). CZC to po objednani sestavi zdarma a zaruka je samozrejmosti.

TheSalon112
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSalon112 » 16 čer 2015 20:13

Tak dúfam, že to nieje proti pravidlám fora tu robiť "reklamu" živnostníkom.. V česku je živnostník ktorý má stránku: http://www.
A pri určitej cene PC máš dopravu po celých čechách zdarma
MOJE ŽELEZO:
CPU: Intel core I7 870 2,93 GHz
CPU Cooler: SilentiumPC Fera 2 HE 1224
GPU: ASUS GTX1050 TI 4GB
HDD: WDC Black 1TB
SSD: Samsung 850EVO 120GB
MotherBoard: Asus P7P55D-E
RAM: 4X Kingston DDR3 2GB Value RAM
PSU: Seasonic S12ii-520
Bedňa: Corsair SPEC-03 Red LED
Blue-Ray Mechanika: LG BH10LS30

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 16 čer 2015 20:21

Nechci kazit reklamu x, ale ty ceny jsou docela sci-fi, přirazit si marži 4.000,- k síťové kartě, která se prodává v maloobchodě 10.000,- je celkem síla.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 čer 2015 20:23

Asi jsi dobře nečetl pravidla tohoto fóra, takže odkaz mažu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

TheSalon112
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSalon112 » 16 čer 2015 20:25

cervcek píše:Nechci kazit reklamu x, ale ty ceny jsou docela sci-fi, přirazit si marži 4.000,- k síťové kartě, která se prodává v maloobchodě 10.000,- je celkem síla.

Aj oni musia z dačoho žiť :D
MOJE ŽELEZO:
CPU: Intel core I7 870 2,93 GHz
CPU Cooler: SilentiumPC Fera 2 HE 1224
GPU: ASUS GTX1050 TI 4GB
HDD: WDC Black 1TB
SSD: Samsung 850EVO 120GB
MotherBoard: Asus P7P55D-E
RAM: 4X Kingston DDR3 2GB Value RAM
PSU: Seasonic S12ii-520
Bedňa: Corsair SPEC-03 Red LED
Blue-Ray Mechanika: LG BH10LS30

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 čer 2015 20:31

V tom jim nebráním, jen si reklamu musí zajistit jinak, než zde na fóru. Jinak si může reklamu dohodnout s adminem tohoto fóra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 čer 2015 08:31

Pro autora tématu. Jak už tu padlo, napiš své požadavky, není problém podle toho sestavit konfiguraci a pak si to koupit u nějaké firmy, třeba výše zmíněné CZC skládá PC zdarma z vybraných komponentů a je na to normální záruka jako kdyby sis to PC koupil už sestavené (mimochodem ty předsestavené PC se moc nevyplatí...).

Odesláno z mého HTC Desire 500
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

credo
nováček
Stav:

Příspěvekod credo » 13 lis 2015 23:24

Aha, tak tedy jestli to nevadí a najde se tu kolega ochotný počítač "sestavit" skrz CZC, tak budu rád. Firmu CZC znám, kupoval jsem u nich nedávno NAS server.

Představoval bych si asi něco takového: https://www.alza.cz/alza-topoffice-hasw ... d=18848833 Cenově do 25-30 tisíc Kč (jen za skříň, bez periférií). V ceně musí být i Windows 10 Professional 64-bit (čekal jsem na jeho vydání). Kupovat pravděpodobně budu i MS Office (ale nemusím,jsem už zvyklý na OpenOffice a MS Office klidně dokoupím později). Měla by se cena tedy vejít do 30 tisíc Kč.

Uvažoval jsem, že bych počítač vůbec nevypínal, ale jenom na noc hibernoval, kvůli akčnosti spuštění, nevím, jestli to pak moc spotřebovává elektřinu.

Potřebuji, aby sestava spolehlivě fungovala, co nejtišší (počítač mám v pokoji, kde pracuji) a nejúčinnější, nejsem odborně schopný se v tom uvnitř pak vrtat. Maximálně skříň občas otevřu a vyluxuju prach :-)

Když všechny komponenty budou mít nízkou spotřebu elektřiny, budu rád.

1. počítač musí být tichý, zdroj a větráky-ventilátor nebo chladiče by měl být tichý, výkonný a kvalitní, ať neustále nekvílí; koupil jsem teďka časopis Computer a shodou okolností vyšly testy na chladiče, zvítězil nějaký Cooler Master Hyper 412S a SilentiumPC Fortis 3, ale nerozumím tomu

2. co se týče krásy skříně - skříň bude schovaná pod stolem, klidně může být ošklivá, ale měla by být dostatečně kvalitní, aby nebouchaly plechy; uvítal bych spíš menší, ať to zabere co nejméně místa (varianta Mini), ale nezáleží mi na tom tak moc; pod stolem se práší, tak by měla být skříň nějak chráněna proti prachu

3. na operační systém nějaký hodně moc rychlý SSD disk, nejrychlejší rozhraní je prý NVMe; na disku bych nešetřil, ať je kvalitní a rychlý a spolehlivý, strašně nerad cokoliv přeinstalovávám

4. pevný disk 1-2 TB na soubory být může (a rychlý? 15 tisíc otáček?), ale mám NAS server Synology DS415+, takže zálohy budu posílat na NAS; ani nevím, jestli je nutné mít v PC nějaké RAID diskové pole s více zrcadlícími disky, asi snad ne, když budu zálohy posílat na NAS; ale když bude, tak mi to nevadí

5. procesor asi Intel Core i7 - DDR4, určitě nějaký lepší, něco jsem četl o novince Skylake, ať může pracovat paralelně víc aplikací a počítač se nezadrhává

6. grafická karta netuším, nebudu hrát hry, budu koukat na video, televizi, zpracovávat grafiku ve Photoshopu, občas stříhat video

7. operační paměť by myslím klidně mohla být pro kancelářské účely asi stačí i 32GB nebo 16GB; nicméně ať mám do budoucna rezervu na nové náročné aplikace

8. Blu-Ray/DVD/CD vypalovačka - možná bych namontoval dvě vypalovačky/čtečky pro paralelní souběžné vypalování nebo čtení

9. opravdu hodně USB 3.0 zdířek, klidně 6-10 zdířek; uvítám, když budou zdířky vepředu, ať nemusím lézt po kolenou, když něco připojuji

10. čtečka karet - nemám názor; mám doma externí, takže klidně budu pokračovat s připojováním externí čtečky přes USB, když bude interní, tak to zvýší pohodlí a můžu vyhodit jednu zbytečnou krabičku, na kterou se práší; pokud už čtečka bude, tak ať je rychlá, nerad čekám než se soubory překopírují

11. síťová karta samozřejmě musí být 1 Gbit, pořídil jsem si nedávno tarif UPC 300 Mb, tak ať to jede...

Děkuji za pomoc.

credo
nováček
Stav:

Příspěvekod credo » 16 lis 2015 07:58

Ahoj! Nikdo neporadí?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek