PC do 12k :D
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
PC do 12k :D
Čau lidi, chtěl bych vás poprosit, jestli by jste mi pomohli při výběru PC do 12000 (přes CZC). Potřebuji to i s OS, nejlépe Win 8 nebo 10; mechaniku mám; HDD asi 1TB; RAM bude stačit 4GB; zbytek nechám čistě na vás. PC budu používat na střih videa (do teď jsem stříhal na PC s 1jádrem, 1.7GHz; 512MB RAM, takže si myslím, že s tím nebude problém) a občasné hraní her (vím že s takovým rozpočtem si moc vymýšlet nemohu, ale ideální by bylo, kdybych na tom rozjel i něco novějšího, klidně na nejmenší detaily). Předem dík za všechny odpovědi...
:)

Re: PC do 12k :D
Pocitac na strih videa za 9000 Kc je spatny vtip, jedine co jde koupit je repasovana graficka stanice s Xeonem. 4 GB samozrejmne nestaci, ale ta pouzita graficka stanice ma 12 GB RAM.
http://www.pocitacezababku.cz/HP-Z400-W ... -217.phtml
Strih na 2 GHz CPU a 512 MB RAM si dovedu predstavit tak pred 10-15 lety, ale ne dneska. Zvlast kdyz Windows vyzaduji 2 GB pouze na vlastni spusteni.
Ten pocitac nemuze mit sanci ani to video prehrat, natoz ho na nem nejak zpracovavat.
http://www.pocitacezababku.cz/HP-Z400-W ... -217.phtml
Strih na 2 GHz CPU a 512 MB RAM si dovedu predstavit tak pred 10-15 lety, ale ne dneska. Zvlast kdyz Windows vyzaduji 2 GB pouze na vlastni spusteni.
Ten pocitac nemuze mit sanci ani to video prehrat, natoz ho na nem nejak zpracovavat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 15 lis 2015 16:32, celkem upraveno 1 x.
Podívej na tohle: http://www.czc.cz/169982,143510,150141, ... 74046/kody
Cena: 12 323 Kč
Pokud chceš OS tak bez grafiky...
Cena: 12 323 Kč
Pokud chceš OS tak bez grafiky...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 : Nechápu jak tohle můžeš napsat. Mám opravdu 1jádro,1.7GHz a 512MB RAM a videa stříhám BEZ PROBLÉMŮ. :)
Delfarion : Jak jsem psal tak operační systém chci. Určitě by to šlo udělat nějak levněji. Třeba jen 4GB RAM, nebo levnější procák :)
Delfarion : Jak jsem psal tak operační systém chci. Určitě by to šlo udělat nějak levněji. Třeba jen 4GB RAM, nebo levnější procák :)
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
A co stříháš? Videa z telefonu v movie makeru?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Stříhám v Sony Vegasu Pro 9.0, Parkourová videa z HD kamery SJ4000... :)
EDIT : Vůbec nechápu proč to řešíte, je to snad moje věc ne? Já jsem od vás chtěl pomoct se sestavením PC...
EDIT : Vůbec nechápu proč to řešíte, je to snad moje věc ne? Já jsem od vás chtěl pomoct se sestavením PC...

Naposledy upravil(a) T-runner-T dne 15 lis 2015 21:57, celkem upraveno 1 x.
Jasně že jdou stříhat videa, osobně jsem také FHD stříhal na 1GB RAM a 1,5GHz.
Sice to video mělo přes 20GB a render trval 2h, ale zvládl jsem to.
Sice to video mělo přes 20GB a render trval 2h, ale zvládl jsem to.
- Spartak1991
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to už je zase od extrému do extrému 
Viděl bych to takto:
http://www.czc.cz/b0dj7a3ebsjnp8ost6eohvqd63/seznam
s tím, že by později stačila dokoupil gpu (třeba 750TI, 950) apod..a mohl by jsi tak pc proměnit i v herní..

Viděl bych to takto:
http://www.czc.cz/b0dj7a3ebsjnp8ost6eohvqd63/seznam
s tím, že by později stačila dokoupil gpu (třeba 750TI, 950) apod..a mohl by jsi tak pc proměnit i v herní..
IT (Zaměření SW a HW)
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
Muzu to napsat proto, ze ty programy moc dobre znam - s 512 MB RAM zbyva na spusteni programu 0-100 MB volne pameti (plne opatchovane XP vyzaduji 2 GB RAM k tomu aby samy fungovaly). Ostatne na 512 MB RAM nejde spustit pomalu ani browser na internet, natoz program na strih videa. Ve chvili, kdy ve Vegasu otevru video z SJ4000 (tzn 1080/30P, H264) tak Vegas zabere neco pres 4 GB RAM jen sam o sobe a rendering je v cca dvojnasobku realneho casu (I7-3770).
1,5 GB RAM bych jeste chapal, ze na nejakych zcela neaktulaizovanych XP zustane 1 GB volno - ale zadny videoeditor na svete nedokaze pracovat s 0 volne pameti.
1,5 Ghz jednojadrovy procesor to video v H264 a 1080P prehrava rychlosti asi tak 3-5 snimku za sekundu. Je to procesor ktery ma v passmarku skore maximalne 300 bodu (pricemz 1800 je nutnych na prehrati toho videa) a I7-3770 ma skore pres 9000 bodu, tzn je 30x vykonnejsi. Jestli to ideo jde prehrat v plne kvalite, tak neverim tomu jednojadrovemu procesoru.
Tudiz trvam na tom, ze I3 a pouhe 4 GB RAM na strih FHD H264 videa rozhodne nestaci - tip na grafickou stanici uz jsem daval. Ja osobne bych nic horsiho nekupoval. I3-4170 je pri kodovani hoooodne pomala.
1,5 GB RAM bych jeste chapal, ze na nejakych zcela neaktulaizovanych XP zustane 1 GB volno - ale zadny videoeditor na svete nedokaze pracovat s 0 volne pameti.
1,5 Ghz jednojadrovy procesor to video v H264 a 1080P prehrava rychlosti asi tak 3-5 snimku za sekundu. Je to procesor ktery ma v passmarku skore maximalne 300 bodu (pricemz 1800 je nutnych na prehrati toho videa) a I7-3770 ma skore pres 9000 bodu, tzn je 30x vykonnejsi. Jestli to ideo jde prehrat v plne kvalite, tak neverim tomu jednojadrovemu procesoru.
Tudiz trvam na tom, ze I3 a pouhe 4 GB RAM na strih FHD H264 videa rozhodne nestaci - tip na grafickou stanici uz jsem daval. Ja osobne bych nic horsiho nekupoval. I3-4170 je pri kodovani hoooodne pomala.
Měl jsem 2x512MB, Windows XP (Service Pack 3), pořád zapnutý Skype a Steam a u toho jsem stříhal pro kamaráda video, rozlišení FHD (cca 13 minut) - až nato, že se program sekal a render trval dlouho to šlo.
Popravdě prohlížeč u mého starého počítače (7xxMB) se zapínal přes minutu.
Takže ano, jde to, ale časově (nervy) je to dost omezené.
Takže pro tazatele, pokud budeš videa stříhat často a ne jedno do měsíce tak i3 a 4GB RAM stačit nebude.
Popravdě prohlížeč u mého starého počítače (7xxMB) se zapínal přes minutu.
Takže ano, jde to, ale časově (nervy) je to dost omezené.
Takže pro tazatele, pokud budeš videa stříhat často a ne jedno do měsíce tak i3 a 4GB RAM stačit nebude.
1 GB RAM je minimum, co vyzaduje 32bit Vegas 9 - tzn pri otevreni cehokoliv zacne swapovat jak vztekly.
Pro pouziti vic RAM bude potreba taky 64bit verze Vegasu, nastesti Sony uz na to prislo ze 32bit verze je nefunkcni nesmys co neustale pada na nedostatku pameti a dela jenom 64bit verze.
Ty graficke stanice tam maji vic konfiguraci - na hry by se vyplatilo koupit neco kolem 8-9 tisic a dat do toho herni grafiku, treba Geforce 960 - bude s ni fungovat i akcelerace enkoderu ve Vegasu.
Ty Z400 mame pouzite uplne vsude a neznam spolehlivejsi sestavy (za ty roky co je pouzivame se nepamatuju na jedinou reklamaci).
Pro pouziti vic RAM bude potreba taky 64bit verze Vegasu, nastesti Sony uz na to prislo ze 32bit verze je nefunkcni nesmys co neustale pada na nedostatku pameti a dela jenom 64bit verze.
Ty graficke stanice tam maji vic konfiguraci - na hry by se vyplatilo koupit neco kolem 8-9 tisic a dat do toho herni grafiku, treba Geforce 960 - bude s ni fungovat i akcelerace enkoderu ve Vegasu.
Ty Z400 mame pouzite uplne vsude a neznam spolehlivejsi sestavy (za ty roky co je pouzivame se nepamatuju na jedinou reklamaci).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To že kamera má FHD neznamená že ve FHD i točím a stříhám. Zatím jsem používal jen HD a jak píše Roidoc stříhat a renderovat na takovém PC jde. :) Videa nedělám často. Někdy ani ne 1 za měsíc, tak si myslím že i3 a 4GB RAM by mi úplně stačili. :) Takže nějaké nové návrhy?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”