Názor na sestavu Vyřešeno
Re: Názor na sestavu
Dobře díky
Ani s jedním neuděláš chybu. Při vodníku má CPU lepší teploty a zase je o to dražší.
"Bude tedy Noctua stačit i na veliké taktování?" na jak velké? jinak jak sem psal na velké taktování je lepší vodník. Záleží jak si náročný na hluk.
"Bude tedy Noctua stačit i na veliké taktování?" na jak velké? jinak jak sem psal na velké taktování je lepší vodník. Záleží jak si náročný na hluk.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Upravil jsem minulý příspěvek.
Já... Já bych to řešil úplně jinak, ale nejsem ty
. Já bych se na Haswell-E úplně vykašlal, protože na hry je to zbytečný. Vzal bych Skylake s pořádnou deskou a postavil si vodníka, když chci taktovat. Ale do toho tě nutit nebudu
.
OZZAK2012 píše:Takže co by sis vybral ty?
Já... Já bych to řešil úplně jinak, ale nejsem ty

Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Tak kdybych si teda vzal ten skylake, tak jakou desku? A bylo by to na hry výkonnější?
Dodatečně přidáno po 5 minutách 11 vteřinách:
U toho Haswell-E bych chtěl taktovat tak na 4,2 GHz
Dodatečně přidáno po 5 minutách 11 vteřinách:
U toho Haswell-E bych chtěl taktovat tak na 4,2 GHz
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pořád jsi nenapsal, jak moc do extrémů to taktování chceš. Pokud vysoko, tak se opravdu vyplatí připlatit za dobrou desku - např. VIII Hero (beru v ceně, co je ta v současném seznamu), či jinou lepší desku od jiných výrobců, kde máš opravdu hodně možností tweaku nastavení v BIOSu.
Pokud by ti stačilo jen mírné zvýšení, vzal bych něco jako MSI Z170A GAMING PRO, či ASUS Z170-A.
Ve hrách ten CPU takový problém není, i s i5 Haswellem ti pojedou hry na Ultra, důležitější je grafika.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 24 vteřinách:
Těch 4.2GHz by ta Noctua zvládnout měla, ale všechno záleží, co bys chytil za CPU. Jestli bys nepotřeboval moc vysoké napětí.
Pokud by ti stačilo jen mírné zvýšení, vzal bych něco jako MSI Z170A GAMING PRO, či ASUS Z170-A.
Ve hrách ten CPU takový problém není, i s i5 Haswellem ti pojedou hry na Ultra, důležitější je grafika.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 24 vteřinách:
Těch 4.2GHz by ta Noctua zvládnout měla, ale všechno záleží, co bys chytil za CPU. Jestli bys nepotřeboval moc vysoké napětí.
Sestava v profilu.
Takže kdyby sis měl vybrat, tak radši ten skylake ( a k tomu tu VIII Hero), než Haswell-E?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to tak udělal a podle mě je to lepší řešení, ušetříš peníze a dostaneš stále dostatečný výkon na hry. Haswell-E bys využil pokud bys ten PC měl i jako "pracovní" - např. stříhal videa nebo jiné činnosti, kde využiješ ten vysoký počet jader.
Jestli chceš investovat do VIII Hero, tak můžeš, je dobrá. To jak půjde CPU taktovat, záleží hlavně jaký kousek chytneš, někdy jdou hodně vysoko a někdy zase nejdou vůbec :-/ .
Jestli chceš investovat do VIII Hero, tak můžeš, je dobrá. To jak půjde CPU taktovat, záleží hlavně jaký kousek chytneš, někdy jdou hodně vysoko a někdy zase nejdou vůbec :-/ .
Sestava v profilu.
A třeba do budoucna na virtuální realitu atd...? Nebo na to je spíše důležitá grafika? Zase mě ale nepřijde 1000 Kč na takhle poměrně drahé sestavě takový rozdíl. Pokud třeba ten haswell-e do budoucna vydrží o rok, dva déle...
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak jsem tu VR nezkoumal, ale co jsem to tak koutkem oka sledoval, je to hodně o grafice. Tudíž 980Ti + skylake i7 (tipuju podle VIII Hero) bude dobrá kombinace.
Sestava v profilu.
A ta ´´herní životnost´´ obou procesorů do budoucna je stejná?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Skylake má díky vyššímu výkonu na jedno jádro v hodně hrách FPS navíc.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 18 lis 2015 15:31, celkem upraveno 2 x.
Sestava v profilu.
Dobře, díky za pomoc :) Takže když půjdu do toho skylaku , tak stačí Noctua, nebo to chce vodníka?
Naposledy upravil(a) OZZAK2012 dne 18 lis 2015 15:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2764
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 17:48