Zdravim.
Koupil jsem nove komponenty k PC. MB socket 1151. Vse jsem dal dohfomady, ale PC se do spusteni moc nechce... Neroztoci se ani jeden vetrak. A pokud je na desce dioda, kterou jsem nenasel, tak taky nesviti. Co to muze byt? Co jsem tak procital internet, muzu mit spatne zapojene RAMky, nebo spatne zapojene dvoupiny. K RAMkam bych se dostal jedine po vyjmuti chladice, coz zahrnuje vypojeni cele desky.Takze moje hlavni otazka zni: Muzou spatne zapojene RAMky zpusobit kompletni ignoraci elektrickeho proudu?
Diky za odpoved.
Spusteni nove sestaveneho PC Vyřešeno
Spusteni nove sestaveneho PC
Sestava:
► Zobrazit spoiler
Re: Spusteni nove sestaveneho PC
Mas pripojeny predni panel k desce?
Projektant
GPU MSI GTX 970 GAMING 4G
CPU Intel Core i7-4790k
MB ASUS Z97 PRO GAMER RAM 8GB Kingston HyperX Savage
PSU Seasonic S12II 620W CASE NZXT H440
SSD Intel SSD 535 - 120GB MOUSE STEELSeries Kinzu v2
LCD BenQ XL2411Z AUDIO Audio-technica ATH-T500
KEYBOARD STEELSeries 6Gv2 MOUSEPAD STEELSeries Qck+ Heavy
GPU MSI GTX 970 GAMING 4G
CPU Intel Core i7-4790k
MB ASUS Z97 PRO GAMER RAM 8GB Kingston HyperX Savage
PSU Seasonic S12II 620W CASE NZXT H440
SSD Intel SSD 535 - 120GB MOUSE STEELSeries Kinzu v2
LCD BenQ XL2411Z AUDIO Audio-technica ATH-T500
KEYBOARD STEELSeries 6Gv2 MOUSEPAD STEELSeries Qck+ Heavy
- »K11ИG«ΘF»PΘP«
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
1.Ak by boli RAM zle pripojené, alebo by bol s nimi nejaký problém, MB by ti to oznámila pomocou beep code.
2.Skôr by som skontroloval tie dvoj-piny od Predného panelu Case.
3.Ešte sa mi to nestalo, no ak sa dá skus skontrolovať i hlavnú atx-ovú vetvu či ju máš správne otočenú a dotlačenú.
4.V najhoršom skús zdroj naštartovať manuálne aby si vylúčil jeho chybu, no to veľmi neodporúčam, radšej ak sa dá skus to spustiť s iným kompatibilným PSU( s PSU ktoré by to malo zvládnuť hoc aj bez pripojenia GK) .
(nieje zlý nápad skontrolovať pre istotu i chladič CPU)
2.Skôr by som skontroloval tie dvoj-piny od Predného panelu Case.
3.Ešte sa mi to nestalo, no ak sa dá skus skontrolovať i hlavnú atx-ovú vetvu či ju máš správne otočenú a dotlačenú.
4.V najhoršom skús zdroj naštartovať manuálne aby si vylúčil jeho chybu, no to veľmi neodporúčam, radšej ak sa dá skus to spustiť s iným kompatibilným PSU( s PSU ktoré by to malo zvládnuť hoc aj bez pripojenia GK) .
(nieje zlý nápad skontrolovať pre istotu i chladič CPU)
CPU:Intel core I5 4690K
GPU:Gigabyte ATI Radeon HD 4870 (in upgrading... Asus Strix GTX 970)
RAM: Kingston HyperX Savage 1600mhz 8GB DDR3
MB: Gigabite Z97X Gaming 3
HDD: WD BLACK 2TB 7 200 ot/min
ZDROJ: Lepa MaxBron B800MB - 800W Predám (-70€) vymením za Be Quiet! BN144 + 10€ (Slovensko) (Píšte do SZ)
ZDROJ: Lepa MaxBron B800MB - 800W Predám (-70€) vymením za Be Quiet! BN144 + 10€ (Slovensko) (Píšte do SZ)
Problém vyřešen. Mohla za něj moje ospalost a zbrklost. Nový zdroj má kabely samostatně a ten na zapojení desky se skládá ze dvou. No a já ten jeden nezapojil... Teď mám ale další problém...
Při instalaci Windows mi nejede myš ani klávesnice. Při startu a v BIOSu však jedou. Obě dvě jsou zapojené v USB 2.0 a v BIOSu mám, aspoň myslím, USB povoleno. Zkoušel jsem i PS2 klávesnici... Odpovíte mi tady, nebo je třeba zakládat nové téma? Něco jsem se o tom snažil najít, ale nic mi nepomohlo.
Při instalaci Windows mi nejede myš ani klávesnice. Při startu a v BIOSu však jedou. Obě dvě jsou zapojené v USB 2.0 a v BIOSu mám, aspoň myslím, USB povoleno. Zkoušel jsem i PS2 klávesnici... Odpovíte mi tady, nebo je třeba zakládat nové téma? Něco jsem se o tom snažil najít, ale nic mi nepomohlo.
Sestava:
► Zobrazit spoiler
tak pokud to máš v USB 2 přímo na desce není důvod proč by neměli fungovat maximálně skus dát tovární nastavení v BIOSU
Instalace jakych Windows?
Windows 10 nebo nejaka prehistoricka verze jako Windows 7 ktere jsou s tou novou deskou kompatibilni jen z casti a bez instalace dodatecnych ovladacu je vetsina zarizeni nefunkcnich?
Windows 10 nebo nejaka prehistoricka verze jako Windows 7 ktere jsou s tou novou deskou kompatibilni jen z casti a bez instalace dodatecnych ovladacu je vetsina zarizeni nefunkcnich?
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
a tobě nefunguje google nebo se ho jenom bojíš zeptat?
instalačka se dá stáhnout třeba odsud http://www.microsoft.com/en-us/software ... /techbench
spustíš setup.exe a necháš proběhnout upgrade, po dokončení instalace dojde k automatický aktivaci
pak jenom nezapomeň udělat vyčištění disku včetně systémovejch souborů, jinak zbytečně přijdeš o cca 25 GB místa na céčku
instalačka se dá stáhnout třeba odsud http://www.microsoft.com/en-us/software ... /techbench
spustíš setup.exe a necháš proběhnout upgrade, po dokončení instalace dojde k automatický aktivaci
pak jenom nezapomeň udělat vyčištění disku včetně systémovejch souborů, jinak zbytečně přijdeš o cca 25 GB místa na céčku
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
"spustíš setup.exe a necháš proběhnout upgrade"
K tomu ale potrebuje mit nainstalovane Windows 7
K tomu ale potrebuje mit nainstalovane Windows 7

- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jo von to ještě nemá ani jednou nainstalovaný
já na to nekoukal od začátku 
koukám, nějakej problém s klávesnicí, odpojení a zapojení za chodu asi nezabírá, že?

koukám, nějakej problém s klávesnicí, odpojení a zapojení za chodu asi nezabírá, že?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
- »K11ИG«ΘF»PΘP«
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spusteni nove sestaveneho PC Vyřešeno
ak by si USB klávesnicu a myš nemal povolenú nešla bi ti ani v BIOSE -
- ak k USB/ps2 portom má MB neaké spec. funkcie skús ich povypínať cez bios
- prip. ak máš k dispozícii neaké ine inštalačne DVD skús ho použiť
+ hodil by sa popis zostavy lebo ten čo maž v tom spoilery je asi neaktuálny ... AM3+ socket ...
- ak k USB/ps2 portom má MB neaké spec. funkcie skús ich povypínať cez bios
- prip. ak máš k dispozícii neaké ine inštalačne DVD skús ho použiť
+ hodil by sa popis zostavy lebo ten čo maž v tom spoilery je asi neaktuálny ... AM3+ socket ...
CPU:Intel core I5 4690K
Tak jsem to nakonec vyřešil pomocí PS2 myši, kterou jsem někde vyhrabal...
Sestava:
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4761
-
od Kminek