Ahoj.
Včera jsem updatoval na Windows 10.
Všechno včetně programů vypadalo bezproblémově funkční, dokud jsem se nepodíval do Počítač na připojené disky - Jeden z oddílu se mi nechce zobrazit. Používám NTFS na 3tb disku, a nešlo mi tedy alokovat více než 2 tb, dokud jsem to nějak nepořešil pomocí Acronis Disk Director. No a momentálně se mi ve Správě Disků ve Windowsech ukazuje že mám celý ten oddíl (tedy nějakých 750 gb) nealokovaných. Downgradoval jsem zpátky na W7 ale situace je stejná jako v desítkách.
Napadá vás nějaký způsob jak se dostat k datům, případně disk alespoň alokovat?
Díky
Problém s načtením oddílu po updatu na W10
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Problém s načtením oddílu po updatu na W10
Nejdříve k datům:
Zkusil bych nějakou Live verzi linuxu, je možné, že se k datům dostaneš a budeš je moct zkopírovat na externí HDD. Doporučuji provést i zálohu dat z "viditelné" části disku, než s ním budeš provádět další operace.
Pokud linux data nenajde, pak budeš muset zkusit nějaký program pro obnovu dat (např. Get Data Back).
Ze stránek WD stáhni acronis - http://support.wdc.com/classic/product/ ... dc_lang=cz a v něm vytvoř oddíly tak, že žádný z oddílů nebude větší než 2TB. Protože na HDD mohou být max. 4 primární partition, doporučuji pro zbytek disku vytvořit logickou partition a v ní vytvoř disk(y).
Pomohl by screen ze správy disků - je možné, že přechodem na W10 si wokna vytvořily další primární partition a tudíž musela jedna zmizet - tedy za předpokladu, že už jsi na disku měl 4 primární partition.
Zkusil bych nějakou Live verzi linuxu, je možné, že se k datům dostaneš a budeš je moct zkopírovat na externí HDD. Doporučuji provést i zálohu dat z "viditelné" části disku, než s ním budeš provádět další operace.
Pokud linux data nenajde, pak budeš muset zkusit nějaký program pro obnovu dat (např. Get Data Back).
Ze stránek WD stáhni acronis - http://support.wdc.com/classic/product/ ... dc_lang=cz a v něm vytvoř oddíly tak, že žádný z oddílů nebude větší než 2TB. Protože na HDD mohou být max. 4 primární partition, doporučuji pro zbytek disku vytvořit logickou partition a v ní vytvoř disk(y).
Pomohl by screen ze správy disků - je možné, že přechodem na W10 si wokna vytvořily další primární partition a tudíž musela jedna zmizet - tedy za předpokladu, že už jsi na disku měl 4 primární partition.
Co znamena nejak neporesil pomoci Acronis Disk Director? Je pomerne dulezite, co jsi v tom programu udelal.
Rozdelil jsi to na 2TB a zbytek? MBR nebo GPT?
Disky vetsi nez 2 TB jsou podporovany uz hezkych par let, neni treba vymyslet zadne silenosti, staci aby tabulka oddilu byla GPT a ne MBR a pujde pouzit plna kapacita.
Rozdelil jsi to na 2TB a zbytek? MBR nebo GPT?
Disky vetsi nez 2 TB jsou podporovany uz hezkych par let, neni treba vymyslet zadne silenosti, staci aby tabulka oddilu byla GPT a ne MBR a pujde pouzit plna kapacita.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Už je to v pořádku :)
Po přeinstalaci nějak blbnul Acronis, a chyběla součást VirtualDisk. Normálně jsem ji stáhnul nainstalovatl a disk se objevil.
Všem díky za rady.
Po přeinstalaci nějak blbnul Acronis, a chyběla součást VirtualDisk. Normálně jsem ji stáhnul nainstalovatl a disk se objevil.
Všem díky za rady.

To reseni ktere jsi pouzil je urcene pro Windows XP.
Ve Windows 7 a Windows 10 staci udelat tabulku oddilu GPT na naformatovat disk na plnou kapacitu.
Ve Windows 7 a Windows 10 staci udelat tabulku oddilu GPT na naformatovat disk na plnou kapacitu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5395
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 5076
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3684
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3740
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 4
- 3493
-
od lukas222