Windows 10 - pomalejší jak Windows 8.1

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

xRandomx
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 10 - pomalejší jak Windows 8.1

Příspěvekod xRandomx » 22 lis 2015 15:32

Dobrý den, dnes jsem udělal čistou instalaci Windows 10 a i přes to, že mám SSD disk, tak spouštění systému do doby, než se mohu přihlásit je o 5 sekund delší a když se přihlásím, tak doba načtení je o 4 sekundy delší než u Windows 8.1 a když chci ihned otevřít Chrome, tak doba otevření je o 4 sekundy delší, ve Windows 8.1 se otevřel hned po kliknutí a často se mi stává, že se mi PC sekne, chvilku trvá odseknutí, je to Windows 10, je to špatný operační systém, rozhodně co se týče rychlosti prohrál.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 50 vteřinách:
A ovladače jsem samozřejmě nainstaloval na vše...

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Windows 10 - pomalejší jak Windows 8.1

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2015 15:38

Sice nikdo nevi zda porovnavame srovnatelne (naproste stejny pocet nainstalovanych programu, stejne sluzby na pozadi), ale hlavne ze z toho automaticky vyplyva ze WIndows 10 jsou horsi system............

xRandomx
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xRandomx » 22 lis 2015 15:41

No tak zajímavé je, že na Windows 10 nemám nainstalované teď nic, jenom systém a na druhém disku něco mám, ale to se startem Windows nesouvisí, hlavně druhý disk je naprosto stejný jako byl ve Windows 8.1 a k tomu jsem měl před tím nainstalované i programy na systémovém disku a teď s Windows 10 nainstalované nemám nic a přesto je Windows 10 pomalejší...

Crywer
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Crywer » 22 lis 2015 15:44

Nevim co furt všichni tak nadávaj na Win 10 používam ho víc jak pul roku a v pohodě, ostatně jsem byl jakožto normální běžnej uživatel spokojenej s vistama i win 7 ..... by mě zajímalo , co lidi dělaj stim OS , že jim furt něco nefunguje , přitom stačí SSD a sem tam to project CCleanerem a NIKDY jsem neměl problem. NIKDY !!!!!!

xRandomx
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xRandomx » 22 lis 2015 15:50

Včera jsem měl Windows 8.1 a za tu dobu co jsem ho měl mi vždy PC naskočil po pár sekundách, do 20 sekund jsem byl od zapnutí počítače (pokud jsem rychle napsal heslo) připojený na TS3 serveru, teď se za 20 sekund sotva dostanu na plochu, ani to ne, kolikrát se to přihlašuje tak dlouho, že i 30 sekund, takže je to výrazně pomalejší a SSD jsem opravdu nijak nevyměnil, pouze jsem ho naformátoval a nainstaloval tam Windows 10, poté všechny ovladače a pak jsem zjistil o kolik je to pomalejší, používám ho zatím asi 2 hodiny a prostě vidím ten rozdíl, jak je to oproti Windows 8.1 pomalé... a hlavně se občas sekne

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 22 lis 2015 15:56

Tak jsi někde udělal chybu. Když jsem měl Windows 8.1, tak mi PC nastartovalo do 7s. S Windows 10 mi nastartuje do 5s.

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 22 lis 2015 15:57

Já to mám zase naopak, u mě je rychlejší W10.

xRandomx
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xRandomx » 22 lis 2015 15:58

A kde bych udělal chybu ? Nainstaloval jsem Windows 10 a strčil jsem do PC CD s ovladači, poté stáhl nejnovější ovladač pro Windows 10 ke grafice a poté jsem zjistil o kolik je to pomalejší.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 22 lis 2015 16:38

no vidíš, jak si umíš sám odpovědět :smile: co tě proboha napadlo, zasvinit si novej systém nějakejma historickejma ovladačema?
jedinej ovladač, co je v případě stolních kompů na windows 10 obvykle potřeba, je nejnovější ovladač na grafiku
nějaký cd s ovladačema si můžeš odložit do koše :roll: bože... a to se vsadim, žes tam nerval jenom ovladače, ale i tunu bordelu, co tam k tomu byl :evil:
hele nechceš si založit jedno svoje téma o windows 10? máš jich tu už asi pět... "xRandomxovy problémy s Windows 10"
nebo nějakej moderátor by to moh poslučovat do jednoho a přejmenovat, jinak tady zejtra přibyde další
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 22 lis 2015 16:50

x-rated: Hele, dokonce i ovladače na grafiku si W10 nainstaloval u mě sám, stačilo 1-2x resetnout po nějaké chvíli PC. :-)

xRandomx
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xRandomx » 22 lis 2015 16:51

Jo, jediný co jsem nainstaloval z CD je chipset, "historický ovladače" NEJSEM ÚPLNĚ BLBEJ nejvíc historický ovladač, který mám k nové základní desce, je to opravdu desetiletá historie s novými ovladači.... takže jsem si zasvinil PC jedním ovladačem z CD a to je chipset, jsem nevěděl, že jeden ovladače zpomalí jenom Windows 10 ale Windows 8.1 chipset nezpomalí, díky za novinku, už si dám pozor na to, abych nic nenainstaloval a používal jenom věci od Microsoftu... pak už se mi nic sekat nebude.... díky, ihned vše odinstaluji a nechám si PC bez ovladačů, však zvuk na mé zvukovce půjde také sám, Windows 10 si je stáhne sám, stáhne jenom půlku a ještě s deseti chybami, to samé ovladače, také si stáhne v auto update sám ovladače, který nefungují, jestli udělám toto, tak mi chceš říct, že mi PC poběží jako dřív ale nebude fungovat to co na něm dříve fungovalo ? Na Windows 8.1 běželo vše co jsem já JÁ nainstaloval a nijak to neovlivnilo start PC a zde na Windows 10 musí vše stáhnout Windows update nebo co sakra ? pane "X" jo jinak prohráváš sázku, bohužel všechny toolbary jsem nenainstaloval, nerad bych, aby se mi zpomalil PC, tak jsem radši instaloval jenom ten chipset

Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
Tholus píše:x-rated: Hele, dokonce i ovladače na grafiku si W10 nainstaloval u mě sám, stačilo 1-2x resetnout po nějaké chvíli PC. :-)

LOL :D ano, nainstaluje ovladače sám, ale jenom půlku, na physx zapomene a ještě k tomu to nefunguje jak má, nainstaluje to sám a ty nemusíš nic dělat, protože tvoje líná mozkovna potřebuje vše automaticky a přitom to nefunguje jak má, ale to je všem jedno, když PC používáte jenom na internet....

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 22 lis 2015 17:02

po instalaci systému z aktuálního isa a postahování všech aktualizací se podívám do správce zařízení, jestli náhodou něco nechce ovladač... pokud jo, podívám se na web výrobce, odkud pro konkrétní zařízení stáhnu nejnovější dostupnej ovladač
vzhledem k tomu, že čipset je dost důležitá komunikační součástka, je celkem reálný, žes to právě historickym ovladačem z cédé zazdil...
kup si pouta, připoutej se k topení a na ten komp se budeš jenom dívat :twisted: problém vyřešen 8)

Tholus píše:x-rated: Hele, dokonce i ovladače na grafiku si W10 nainstaloval u mě sám, stačilo 1-2x resetnout po nějaké chvíli PC. :-)
to jo, jenom hráči obvykle hrotěj každý fps, popř. oprava nějakejch chyb ve hrách může vyjít o něco dřív mimo windows update, tak neni od věci tam plácnout něco novějšího, pokud to je na webu výrobce (a pokud se na kompu hraje) :D jinak ani grafiku neni třeba nějak extra řešit...
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”