Zdravím, chtěl bych se zeptat proč když si stáhnu film ve formátu .avi tak mi některé jdou přehrát a u některých mi to napíše ,,Obsah není podporován" a některé filmy jdou přehrát v pohodě.. na PC to jde pustit vše v pohodě ale na té televizi mi většina filmů nehraje. Jak tomu mám předejít nebo jak udělat aby mi daný film šel i na televizi? Televizi mám od Sony - Sony Bravia KDL-40W605B
Předem díky za odpověď
Televize Vyřešeno
Re: Televize
Zdravím a jak to přehráváš ? Asi z Flashky, že ?
Některé televize nezvladnou format avi
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Ano z flešky, Akrej jenže mě některé filmy .avi jdou přehrát a některé ne a něco jsem o tom četl že to bude kodekama a televize asi nemá ty jaké má film který mi nejde přehrát..
Zkoušel si aktualizaci firmwaru ? Nebo vyzkoušej jiné formáty, já s mkv nikdy neměl problém, i když mám jinou televizi, no.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Problém je v tom, že avi je jen kontejner, ale obsah se může lišit, proto TV některé avi neumí, pro rozdílnost zpracovaného videa.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Je to tim, ze AVI neni format, ale pouze kontejner. Tudiz to, ze vyrobce napise ze prehraje AVI je jen polovina pravda.
Na cem zalezi je pouzita komprese obrazu a zvuku. Kdyz je pouzita komprese nebo nastaveni ktere TV nepodporuje, tak to prehrat nedokaze.
A jelikoz je to Sony, prehraje obvykle pouze to co 100% splnuje mezinarodni standard (nejlepe ten, jehoz je Sony autorem).
A jediny standard pro AVI je MJPEG video, ktere se zacalo pouzivat u digitalnich kamer nekdy pred 18 lety.
Co by to melo urcite prehrat je MPEG-4 AVC (coz je standard, na jehoz vyvoji se Sony podilelo).
Na cem zalezi je pouzita komprese obrazu a zvuku. Kdyz je pouzita komprese nebo nastaveni ktere TV nepodporuje, tak to prehrat nedokaze.
A jelikoz je to Sony, prehraje obvykle pouze to co 100% splnuje mezinarodni standard (nejlepe ten, jehoz je Sony autorem).
A jediny standard pro AVI je MJPEG video, ktere se zacalo pouzivat u digitalnich kamer nekdy pred 18 lety.
Co by to melo urcite prehrat je MPEG-4 AVC (coz je standard, na jehoz vyvoji se Sony podilelo).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 lis 2015 21:40, celkem upraveno 1 x.
Avi je jen kontejner, v něm můžou být hromady formátů. A TV můžou přehrát některé formáty jen v určité verzi a rozlišení ...
Tak měl jsem film nevím co tam bylo za formát ale dal jsem to na MJPEG a už to hrálo takže asi budu muset všechny filmy konvertovat jak to tak vidím..
MJPEG je sice podporovany, ale ten kodek je pres 20 let stary.
Pocitej s tim, ze film v HD muze mit taky 100 GB.
Pocitej s tim, ze film v HD muze mit taky 100 GB.
njn v tom MPJEG to bylo 320x240 nebo tak nějak a měl 1,5GB ale to jsem chtěl jen vyzkoušet do XVID 720p by to trvalo dlouho jak říkám to MPJEG bylo jen jestli to bude fungovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3202
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 10:22