Ahoj,
mohl bych Vás poprosit o sestavení promítacího PC? PC by měl být především stabilní a měl by zvládnout promítat nejnáročnější filmy naprosto plynule a s dostatečnou výkonnostní rezervou. Počítám že bude PC používaný cca 5 let a i za tu dobu by měl umět přehrát náročné filmy. Cenové rozmezí je okolo 25 000 Kč bez OS, který mám. Jde mi především o to jaký zvolit CPU, MB, RAM a GK, aby PC utáhlo minimálně film ve 4K, 60 spíše raději 120 obrázků /s a s datovým tokem klidně 250 MB/s (tato hodnota, ale může růst). Dále pak by měl podporovat tzv. Theatre mode, kdy je jeden z monitorů (projektorů) slouží pouze jako výstup obrazu a druhý jako ovládací. Ten na kterým poběží film by neměl být zbytkem PC nikterak narušen - přejetí myší, nebo otevření okna při přehrávání obrazu, atd... prostě aby jeden s připojených monitorů fungoval pouze když poběží film ve fullscrn. a druhým ovládat PC a program, který přehrává video + na něm bude náhled běžícího filmu. Dříve se to jmenovalo jako Theatre mode.
Děkuji moc za odpověď.
Promítací PC
Promítací PC
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Re: Promítací PC
Prosím o radu... nebo je můj dotaz nesrozumitelný?
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Staci dokoliv kde bude I5 Skylake, kde integrovana grafika dekoduje i H265 video hardwarove. A to co nezvladne dekodovat, na to staci hruby vypocetni vykon procesoru.
Díky za odpověď. Jak to mám uděl s tím divadelním modem? P
To je ciste zalezitost prehravace, treba VLC staci pretahnout na druhy monitor a maximalizovat, jde i udelat playlist ktery primo spusti prehravac ve full screenu na druhem monitoru. Jde to i ruzne naskriptovat.
V ovladacich graficke karty tato funkce uz neni.
V ovladacich graficke karty tato funkce uz neni.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”