syn po mě chce na Vánoce maličkost ... PC, kde by si solidně zahrál GTA 5 v dobrém rozlišení a s dobrými detaily. Moc toho nechce

40 tisíc na super bomba dělo počítač samozřejmě uvolnit nemohu, tak sonduju, co by se dalo pořídit, aby syn na Vánoce měl radost a nebyl zklamaný. Má představa je tak PC za cca 15.000 Kč. Tedy jen bedna, ne monitor, periferie, atd. Jsem mimo mísu? Nebo dá se něco v této ceně pořídit, aby s tím GTA V neměl více starostí jak užitku?
Na stránkách GTA 5 čtu:
-----------------------------
Doporučené:
Operační systém: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Procesor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
RAM: 8GB
Grafická karta: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Zvuková karta: 100% DirectX 10 kompaktibilní
HDD: 65GB
DVD mechanika
Na stránkách GTA 5 čtu:
-----------------------------
Co jsem tak slyšel, všichni mnoho lidí doporučuje Intel, že AMD je "na nic". Nevím, nemyslím si, že by CPU AMD bylo tak špatné. Možná jen zbytečně přeplácet i5 nebo i7? Zrovna od toho AMD X8 FX-8350 jsem se chtěl odrazit, ale co k tomu? Také slýchávám, že některé komponenty si k sobě sednou méně, pak zlobí, a podobně. Tomu bych se rád vyhnul, otravovat prodejce s reklamacemi, atp. A taky kde se zeptat, když ne na fóru. Prodejce vychválí do nebes to, co chce prodat, si myslím.
Tak do mě, vy, co GTA V máte a na tom či onom stroji jej doma paříte. Poradíte? Taky možná kde koupit, zahořet, fakt nevím.
Díky, Jiřin, Ostrava.