Dobrý den,
Mám menší problém a ráda bych od Vás potřebovala poradit.
Mám notebook HP ProBook 455G1,Windows 7 Profesionál, 64 bitt, který je se čtečkou otisku prstu (Validity Sensor VFS495, verze 4.5.133.0 z 12.9.2013).
Tato čtečka, když byl počítač nový při přihlášení do systému Windows fungovala. Po roce když se mi porouchala baterie, odnesla jsem notebook do servisu HP na Praze 4, kde mi vyměnili novou baterii a také mi udělali aktualizaci Biosu. I po této aktualizaci čtečka při přihlašování fungovala.
Po nové aktualizaci Biosu v červenci letošního roku, mi z ničeho nic zmizela ikona otisku prstu při přihlašování a zůstalo mi tam pouze přihlašování přes heslo! Nevím, kde nastala chyba, nebo zda a čím to bylo způsobeno?
Ovladač biometrické čtečky otisku prstů mám přitom aktuální a podle Windowsu funguje.
Z podpory HP jsem si stáhla ovladač snímače otisku prstů Validity 4.5.133.0 ze dne 20.6.2014, kde jsem dala opravit chyby ale ani po opětovném restartu se ikona otisku prstu na ploše neobjevila.
Zkoušela jsem se dostat do Biosu a při přihlašování chtěl BIOS po mě heslo nebo otisk prstu, zkusila otisk prstu a hleď v Biosu funguje bez problémů.
Zajímalo by mě tedy, jestli náhodou prosím Vás nevíte, kde je problém?
Proč mi zmizela ikona otisku prstu nebo zda mi nechybí v notebooku nějaký program?
Také nevím zda by mi nepomohlo odinstalování ovladače čtečky a znovu jejího nainstalování, nebo zda nemůže být chyba nastavení někde v systému BIOS?
S pozdravem a s přáním pěkného večera
Hanka Nováková
Zmizelá ikona otisku prstu
Re: Zmizelá ikona otisku prstu
Při přihlašení ti chybí možnost tak to bude vadná klíč v registru
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Dobrý den,
díky moc za vaši odpověd. Že bude chyba v registru, to mě nenapadlo.
Nevíte prosím, jak to mohu jako laik opravit a co dál stím?
Díky. hankan
díky moc za vaši odpověd. Že bude chyba v registru, to mě nenapadlo.
Nevíte prosím, jak to mohu jako laik opravit a co dál stím?
Díky. hankan
Ahoj.Zkusil bych ve správci zařízení tu čtečku odebrat-odebrat zařízení.Pak restart a měla by se sama nainstalovat nebo pak instalovat ovladač ručně.
Přesně tak uplně odinstalovat a znovu inastalovat pak by to mělo fungovat běžná reinstalace ovladaču
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Dobrý večer,
díky moc za Vaše rady. Zkusím to udělat, kdyby to nějak nešlo, tak ještě napíši. Hanka
díky moc za Vaše rady. Zkusím to udělat, kdyby to nějak nešlo, tak ještě napíši. Hanka
Dobrý den, můžete mi prosím Vás poradit ještě s tím odebráním zařízení čtečky otisku prstu, abych něco neuděla špatně.
V mém notebooku jsem našla správce zařízení ve složce: Start - Ovládací panely - Hardware a zvuk - Zařízení a tiskárny - Správce zařízení. Když rozkliknu Správce zařízení , mám tam položku Biometric a když ji rokliknu tak v ní je Validity Sensor. Ve Validity Senzoru se mi to nabízí Aktualizovat software ovladače, zakázat, odinstalovat, vyhledat změny hardwaru a vlastnosti. Ve vlastnostech mám taky odinstalovat.Chtěla bych poradit ve které složce to mám odinstalovat? Položku Odebrat mi to nikde nenabízí. Díky moc. Hanka
V mém notebooku jsem našla správce zařízení ve složce: Start - Ovládací panely - Hardware a zvuk - Zařízení a tiskárny - Správce zařízení. Když rozkliknu Správce zařízení , mám tam položku Biometric a když ji rokliknu tak v ní je Validity Sensor. Ve Validity Senzoru se mi to nabízí Aktualizovat software ovladače, zakázat, odinstalovat, vyhledat změny hardwaru a vlastnosti. Ve vlastnostech mám taky odinstalovat.Chtěla bych poradit ve které složce to mám odinstalovat? Položku Odebrat mi to nikde nenabízí. Díky moc. Hanka
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odebrat je to spravne tlacitko.
//Na co jsem to myslel, kdyz jsem nenapsal Odinstalovat.. :(
//Na co jsem to myslel, kdyz jsem nenapsal Odinstalovat.. :(
Naposledy upravil(a) zeus dne 08 pro 2015 18:53, celkem upraveno 1 x.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Dobrý den, ve správci zařízení je složka biometric a v ní je validity sensor, nenabízí to ovšem možnost odebrat.., poze je možno odinstalovat. Poraďte prosím ještě konkrétněji, jsem laik. Ještě mě napadá, jestli tam nechybí nějaký ovládací program? Díky Hanka.
Stačí?
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Dobrý večer,
tak jsem podle vašeho náhledu odinstalova ovladač otisku prstu Sensor Validity, dala jsem restart a opět se mi tam nainstaloval ovladač, ale bohužel se nic nezměnilo, ikona se neobjevila. Nainstalova jsem tam i stažený ovladač verze 4.5.133.0 přímo ze stránek podpory Hp. Také jsem Vám chtěla skopírovat aktivní okno ovládače, ale bohužel mi to nešlo. Můžete mi prosím stím poradit, je to pro mě velká záhada? Díky moc za trpělivost. Hanka
tak jsem podle vašeho náhledu odinstalova ovladač otisku prstu Sensor Validity, dala jsem restart a opět se mi tam nainstaloval ovladač, ale bohužel se nic nezměnilo, ikona se neobjevila. Nainstalova jsem tam i stažený ovladač verze 4.5.133.0 přímo ze stránek podpory Hp. Také jsem Vám chtěla skopírovat aktivní okno ovládače, ale bohužel mi to nešlo. Můžete mi prosím stím poradit, je to pro mě velká záhada? Díky moc za trpělivost. Hanka
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1673
-
od frisby
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 10:46
-
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6565
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
- 2
- 3025
-
od Uziv00
11 črc 2024 17:02
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3981
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”