Sestava PC - pomoc

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zolanski
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sestava PC - pomoc

Příspěvekod Zolanski » 07 pro 2015 10:08

Zdravím všechny, v počítačích a technice se moc nepohybuji, proto jsem se rozhodl zajít na tyhle stránky a o rady poprosit vás. Původně jsem chtěl bratrovi k Vánocům koupit ps4. No poslední dobou začíná být nespokojený se svým notebookem a snaží se naznačit, že by chtěl nový počítač (stolní). Koukal jsem se různě po internetu, no lepší než kupovat celý set je, si myslím, nechat si počítač složit. Chtěl bych vás poprosit jestli by mi byl někdo schopný poradit, najít, složit pc, cokoli, za vše budu rád.

Nedávno mluvil i o tom, že by chtěl začít streamovat, sice tomu moc nedávám ale nejspíš bych pro něj chtěl něco, na čem si může v klidu zahrát a vyzkoušet si i ten stream, ale zase za nějakou rozumnou cenu (čím nižší, tím lepší, pochopitelně :D ) Budu rád za vše, já jsem k tomu nikdy vztah neměl, takže si s tím moc neporadím, díky, Zolanski. :)

Reklama
WhySoSad
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sestava PC - pomoc

Příspěvekod WhySoSad » 07 pro 2015 10:12

Urcite je nechat si PC slozit z jednotlivych komponentu, bud sam, nebo napriklad v czc, kde to delaji zdarma a maji veskrze nejlepsi ceny.

Takze zaprve, budes chtit PC i s operacnim systemem predpokladam ? Budes k tomu chtit i monitor a periferie ? (klavesnice a mys). Pokud ke odpoved na vsechno ano, tak na rozumne zahrani to chce aspon 23.000, protoze jen veci okolo ti ukousnou alespon 6500. Samotny OS se da poridit ne za 2500, ale za par stovek na ebay win7, ktery je vazany na zakladni desku a da se nasledne upgradovat na win10

Kolik si ochotny investovat ? Od toho je treba se odpichnout.
GPU: MSI GTX 970
CPU: Intel Core i5-6500
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
PSU: Seasonic S12II-520
MB: MSI B150 GAMING M3
HDD: Seagate Barracuda 7200-1TB
SSD: Kingston HyperX Savage 240GB
CASE: NZXT H440
LCD: LG 29UM57-P

Recenze sestavení PC v CZC.cz - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=168894

Zolanski
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Sestava PC - pomoc

Příspěvekod Zolanski » 07 pro 2015 10:33

Nemám jako nějak určené kolik minimálně nebo maximálně do toho chci vrazit. Jako jasný, chci aby si na tom zahrál ale zase musím nakoupit i ostatní dárky a z něčeho žít :D Přemýšlel jsem původně jen nad herním notebookem, ale dost lidí mi to rozmluvilo a i on sám naznačuje že by chtěl stolní PC. A jinak nejspíš s OS, monitor, klávesnici a myš by měl mít a pokud by i to chtěl herní, tak už to nechám na něm at si to dokoupí on nebo rodiče. A ohledně toho hraní, nevím co má v plánu do budoucna, teď nejčastěji hraje LOL-ko a CS-ko, rodiče mu nejspíš k Vánocům koupí GTA5.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”