LED Diody do Eiffelovky (3D puzzle)
LED Diody do Eiffelovky (3D puzzle)
Dobrý den, jistě všichni znáte tu 3D Eiffelovu věž z polystyrénu. Někde jsem už viděl, jak někdo ji měl nasvícenou LED Diodami. Jejich zapojení bych zvládnul (kdyžtak se ozvu
), ale nevím jaké mám vybrat. Nechci, aby mě to oslňovalo, ale také nechci, aby to jen slabě svítilo pouze v mezerách. Nevím jaké by na to byly lepší, jestli bodové, nebo "prostorové". A ještě jsem někde slyšel, že se tam musí dát nějaké odpory. Napájet bych je chtěl z 2X1,5V AA baterek. Kde a po kololika kusech by se daly koupit ? LED Diod bych potřeboval 10. Díky za všechny tipy a rady.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: LED Diody do Eiffelovky (3D puzzle)
Zkus jiné fórum. Jsou zde sice 100% odborníci i na elektroniku (při vší skromnosti se k nim také počítám), ale nevím, jestli se jim bude chtít řešit tvůj problém od A do Z. Mě osobně se tedy ani omylem nechce vysvětlovat, jakou LED na co, co s katalogovými údaji, úbytky napětí a proudy v propustném směru, odpory, jak zapojit, kde kupovat a za kolik...
Nevysvětluj si to prosím nijak zle, ale i taková prkotina, jako je zapojení několika LED, by se měla dělat na nějaké trošku slušnější úrovni a to vyžaduje alespoň trošku teoretických znalostí a ne jen teoretickou schopnost spojit dva dráty. Když si dáš trochu práce a budeš chvíli hledat na Google, určitě najdeš desítky takových řešení již vypracovaných. Nečekej však, že ti toto řešení vypracuji já, zatímco ty si budeš chatovat s kamarády. Co ti však můžu na beton slíbit, že když sem vložíš dotaz, kde bude vidět, že jsi na tom pracoval, budeš mít připravené schéma a budeš potřebovat poradit, jestli ti to bude fungovat, tak se tomu věnovat budu. Ono totiž stále platí, že bez práce, nejsou koláče. Ty se momentálně chceš nacpat k prasknutí a jediné, co jsi pro to udělal je, že jsi napsal, aby to někdo udělal za tebe.
Nevysvětluj si to prosím nijak zle, ale i taková prkotina, jako je zapojení několika LED, by se měla dělat na nějaké trošku slušnější úrovni a to vyžaduje alespoň trošku teoretických znalostí a ne jen teoretickou schopnost spojit dva dráty. Když si dáš trochu práce a budeš chvíli hledat na Google, určitě najdeš desítky takových řešení již vypracovaných. Nečekej však, že ti toto řešení vypracuji já, zatímco ty si budeš chatovat s kamarády. Co ti však můžu na beton slíbit, že když sem vložíš dotaz, kde bude vidět, že jsi na tom pracoval, budeš mít připravené schéma a budeš potřebovat poradit, jestli ti to bude fungovat, tak se tomu věnovat budu. Ono totiž stále platí, že bez práce, nejsou koláče. Ty se momentálně chceš nacpat k prasknutí a jediné, co jsi pro to udělal je, že jsi napsal, aby to někdo udělal za tebe.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
LED - bodové a rozptylové a ne "prostorové" - to se týká světla.
3V je málo, např. modré led s tím nerozsvítíš.
Jas se řídí odpory - prostě Ledkama nepoteče max. proud. Případně si můžeš pomoci PWM regulátorem.
Koupíš je např. v GES GM atd.
Jak vybrat - katalog, měly by mít zhruba stejné hodnoty proudu a stejnou svítivost.
3V je málo, např. modré led s tím nerozsvítíš.
Jas se řídí odpory - prostě Ledkama nepoteče max. proud. Případně si můžeš pomoci PWM regulátorem.
Koupíš je např. v GES GM atd.
Jak vybrat - katalog, měly by mít zhruba stejné hodnoty proudu a stejnou svítivost.
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:36, celkem upraveno 7 x.
-
- Pohlaví:
Nemyslíš, že to tazatel za půl roku už vyřešil?
Jako nechci nic říkat, ale je to 6,7 prosince.. To je 13 dní zpět..
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG