Dobrý den. Složil jsem si úplně nový pc, které mi zhruba 2 hodiny bez problémů jelo (ovladače již bylo nainstalované) zhruba po těchto 2 hodinách modrá obrazovka s vypsáním chyby, že počítač byl zastaven aby nedošlo k poškození hardwaru. Od té doby už PC nanabootuje, monitor píše bez signálu a USB konektory nejsou schopny ani napájet keyboard a myš, dále led diody na casu normálně svítí, ale všechny tlačítka přestaly úplně reagovat a vypnout jde PC jenom odstrihnutim zdroje od proudu. Všechny komponenty v PC vypadají že jsou řádně napájeny a všechny větráky se točí a všechno podsvícení, i na samotné MB funguje... Protože se mi blíží dovolená chtěl bych co nejrychleji tento problém vyřešit, tak bych se chtěl zeptat co bude podle vás problém, dle mého názoru je to processor jelikož když mi kdysi u NB odešla MB pc nešel ani zapnout.
sestava:
MSI Z170a M5
i7 6700ka
r7 260x (než výjde pascal)
Xfury pameti 2666MHz
Coolermaster 750W zdroj
Špatná zákládní deska nebo procesor ?
Re: Špatná zákládní deska nebo procesor ?
Zavada procesoru je velice nepravdepodobna, priznam se ze vadny procesor od Intelu primo z vyroby jsem nikdy nevidel.
Nezapomel jsi pod zakladni desku dat distancni podlozky, neni prisroubovana primo na plechu? Videl jsem pocitacu ktere se chovaly presne takto kdyz ten kdo je sestavoval zapomel na podlozky.
Pokud tam podlzoky jsou tak bych vyndal ten Radeon a vyzkousel pocitac pouze s integrovanou grafikou.
Pokud stale nefunguje, odpojil bych vsechno krome napajeni ze zkladni desky - vsechno vcetne vsech kabelu od USB a vypinacu. Pak bych to s jednim pametovym modulem zapnul zkratovani pinu sroubovakem.
Nezapomel jsi pod zakladni desku dat distancni podlozky, neni prisroubovana primo na plechu? Videl jsem pocitacu ktere se chovaly presne takto kdyz ten kdo je sestavoval zapomel na podlozky.
Pokud tam podlzoky jsou tak bych vyndal ten Radeon a vyzkousel pocitac pouze s integrovanou grafikou.
Pokud stale nefunguje, odpojil bych vsechno krome napajeni ze zkladni desky - vsechno vcetne vsech kabelu od USB a vypinacu. Pak bych to s jednim pametovym modulem zapnul zkratovani pinu sroubovakem.
No tak asi je to tema podlozkama, uplne jsem na to zapomnel... Jak se to resi ? je ta deska zlikvidovana ? GPU to neni zkousel jsem to napojit do hdmi od procesoru (grafickeho jadra)
Sestav to znovu a uvidis zda je zlikvidovana nebo ne.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
To mě vždy fascinuje, jak někdo může zapomenout na ty podložky..
Vždyť ta deska se musí neskutečně kroutit když je jen na tom plechu vzadu..
To to nikoho nenapadne ?
Vždyť ta deska se musí neskutečně kroutit když je jen na tom plechu vzadu..
To to nikoho nenapadne ?
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Očividně ne, není těžké na to zapomenout...
Deska by to měla přežít, ale pokud to nevyzkoušíš s podložkama, nebudeš mít jistotu...
Deska by to měla přežít, ale pokud to nevyzkoušíš s podložkama, nebudeš mít jistotu...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Deska se nekrouti, jen tam jde trochu hur zastrcit graficka karta 
(a ani to neprijde cloveku divne).
Vyndat ven, zasroubovat distancni sloupky vsude tam kde je v zakladni desce dira na sroub a slozit zpet a ja bych rekl, ze to bude fungovat.
Spoluzakovi to takhle fungovalo dokonce 6 mesicu, nez s tou zahadou proc to najednou nefunguje prinesl pocitac ke mne

(a ani to neprijde cloveku divne).
Vyndat ven, zasroubovat distancni sloupky vsude tam kde je v zakladni desce dira na sroub a slozit zpet a ja bych rekl, ze to bude fungovat.
Spoluzakovi to takhle fungovalo dokonce 6 mesicu, nez s tou zahadou proc to najednou nefunguje prinesl pocitac ke mne

Tak jsem vas asi spatne pochopil, ty distancni matky prisroubovane samozrejme mam do kterych pak prijdou nasroubovat samotne sroubky pro zafixovani desky, myslel jsem nejake gumove podlozky co jsem nasel mezi sroubkama v navodu o nic neni ani zminka takze jsem to mel urcite spravne (vsechno perfektne licovalo) tedka jsem to teda slozil zas ale furt stejny vysledek, zkousel jsem vyndat RAM pameti, nemelo by to potom piskat pri startu ?
PS dal jsem tam tedka takove gumove vlozky co jsem nasel, ale je jich jenom 8 tak 1 sroubek chybi prisroubovat
Vim ze na starsi desce, jsem mel treba jenom 6 sroubku prisroubovanych a ve 2 dirach byly takove plastove soucastky ktere jenom "opiraly" desku.
PS dal jsem tam tedka takove gumove vlozky co jsem nasel, ale je jich jenom 8 tak 1 sroubek chybi prisroubovat
Vim ze na starsi desce, jsem mel treba jenom 6 sroubku prisroubovanych a ve 2 dirach byly takove plastove soucastky ktere jenom "opiraly" desku.
Zadne gumove vlozky tam nepatri, jen distancni sloupky, na ne zakladni deska a zvrchu srouby.
Vymontuj to cele ze skrine a skus to slozit na stole - jen zakladni desku, procesor, chladic, pripojeny pouze zdroj a jeden pametovy modul. A skus to zapnout sroubovakem. Zadne mechaniky, zadne disky, zadne dalsi kabely jen ATX zdroj do napajeni procsoru a zakladni desky.
Vymontuj to cele ze skrine a skus to slozit na stole - jen zakladni desku, procesor, chladic, pripojeny pouze zdroj a jeden pametovy modul. A skus to zapnout sroubovakem. Zadne mechaniky, zadne disky, zadne dalsi kabely jen ATX zdroj do napajeni procsoru a zakladni desky.
Povedlo se mi to 3x spustit, jednou jsem to mel i vcasu ale bez ramek nebo s 1, nepamatuju se... Ted nejsem schopny zas to zprovoznit se zapojenym diskem, asi bude něco se socketem nebo piny procesoru podle toho co za chyby deska ukazuje na displeji...
Dodatečně přidáno po 53 minutách 41 vteřinách:
Trosku jsem hledal a nasel jsem na anglickem msi foru uzivatele s uplne stejnými problémy, jediny rozdil: mi to jelo 2hodiny normalne nez to zaclo blbnout...
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=261346.0
Dodatečně přidáno po 53 minutách 41 vteřinách:
Trosku jsem hledal a nasel jsem na anglickem msi foru uzivatele s uplne stejnými problémy, jediny rozdil: mi to jelo 2hodiny normalne nez to zaclo blbnout...
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=261346.0
Takže, procesor je na reklamaci. Samotný technik prohlásil, že můj případ je taková trošku "duchařina" zkoušeli vyměnit postupně všechny komponenty (deska,zdroj,pameti,CPU) co jsem jim přinesl+ jsem ještě čekal o den dýl protože zrovna neměli DDR4 ramky a pořád počítač jel prostě 1/10 zapnutí, poslední možností samozřejmě byl procesor, NIKDO PŘECE NEVIDĚL ŠPATNEJ PROCESOR a ouha, s jiným procesorem všechno šlape jak hodinky, do zítřka to ještě nechává běžet v zátěži a všechno testuje. Procesor jsem hnedka zanesl na TS bohemii, že čekám do týdne doma fůnkční procesor a ne tenhle krám... Kvůli kterému jsem vyhodil z okna další 3k za diagnostiku a ještě novou desku, protože CPU se přece nekazí.Ještě podotýkám, že socket desky a samotný procesor byl nesčetněkrát kontrolován mnou i samotným technikem a neobjevili jsme jediný náznak mechanického poškození aneb ať žije skylake !
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29
- 5282
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:04
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2042
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
- 3
- 3045
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2919
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3107
-
od šulda