Zobrazení titulku vypáleného CD v DVD přehrávači

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

káťa
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zobrazení titulku vypáleného CD v DVD přehrávači

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 11:41

Ahoj, potřebovala bych poradit. Kamarád mi půjčil pár přepálených CDček (CD-R), které na PC fungují normálně, ovšem na DVDčku (Thomson DPL 912 VD) jde pouze obraz a zvuk, ale bez titulků. Když otevřu složku souboru tak tam ttulky normálně jsou (typ textový dokument), přčemž samotný vdeo soubor se zobrazuje jako bs plyer file (ale to asi proto, že na tomhle přehrávači pouštím na pc všechna dvdčka). Je možné soubor nějak konvertovat, aby mi to přehrával i výše uvededený typ dvd přehrávače? Díky moc za radu.

PS: Nevím, jestli to nějak pomůže, ale když jsem se koukala do vlastností video souboru tak se mi tam ukázalo, že video je komprimované jako DIVX a zvuj ve formátu MPEG-LAyer R.

Reklama
Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 led 2008 12:02

Píšeš, že obraz a zvuk ti de, takže ve video souboru problém nebude ..

- Jsou titulky pojmenované stejně jako film? (např. axco.avi a axco.sub /nebo .srt/)
- Jakou mají titulky koncovku? (sub, srt, txt,..)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

káťa
nováček
Stav:

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 13:57

Ahoj, díky že ses ozval. Titulky jsou ve formátu txt (typ:textový dokumet, když na ně kliknu, tak snad je to ono) a video soubor je označen jako bs player file, ale to už jsem psala ....

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 led 2008 14:11

Však od toho jsme tady 8) :lol:

A předpokládám, že teda mají stejný název jako ten soubor s videem, až na tu koncovku (video má asi .avi a titulky teda .txt) ?

Mohlo by to být tím, že DVD nebere soubory *.txt jako titulky. Zkus si stáhnout tenhle program, nainstalovat. Pustíš ho, dáš Open - najdeš ty titulky na CD, otevřeš je .. dáš Save Sel. a uložíš je jako SubRip files (*.srt) a zase se stejným názvem jako má film, někam do PC. A potom je zkus na to CD připálit k tomu, co tam je .. třeba to pomůže :wink:

káťa
nováček
Stav:

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 14:55

Fajn, tak to zkusím, díky. Jinak ten video soubor je (alespoň dle posledního pátrání:-) ve formátu CDFS (??)

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 led 2008 15:05

Najed do složky, kde je ten video soubor, dej Nástroje - Možnosti složky - Zobrazení - Odškrtni (aby to nebylo označené) Skrýt příponu souborů známých typů - OK .. ted se podívej na ten video soubor a bude tam název.XXX .. tak to XXX je koncovka toho souboru :wink:

CDFS se mi trochu nezdá, ale možná se pletu :lol:

Tak vyzkoušej předělat ty titulky, snad to pomůže :)

káťa
nováček
Stav:

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 15:56

Fajn, mám to. Kocovka souboru je .avi.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 led 2008 15:58

Nepletl jsem se :lol:

Tak teď vyzkoušej ty předělaný titulky, jestli to půjde :)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 led 2008 16:19

Nikde sem nenašel že by ten přehrávač uměl zobrazit titulky! (DVD je něco jiného!)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

káťa
nováček
Stav:

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 21:36

Tak, program na přeformátování titulků jsem stáhla, titulky přeformátovala ....bohužel nastal jiný problém, :-( jelikož všechna CD co mám jsou nepřepisovatelná, musím filmy znovu přepálit (aby mi to šlo v přehrávači .....mimochodem-to reaguju spíš na příspěvek výše-přístroj jehož značku jse uváděla je domácí kino, asi budu působit jako blbec, ale je rozdíl mezi domácím kinem a dvd přehrávačem?), jenže když se to snažím přetáhnout do složky, abych to mohla přidat k těm přeformátovaným titulkům, tak se mi to ke konci sekne a napíše cyklická redundantní kontrola a konec .... Vím, že tuhle hlášku (teda, jak jsem se tady z příspěvků stejně postižených dozvěděla) je způsobený většnou poškozeným cdčkem, jenže tohle mi nepřijde škrábnutý, ani nijak poškozený. :? A dělají mi to všechny, tak to snad bude v něčem jiném....Když jsem to zkoušela přepálit přes Nera, tak mi to ten avi soubor sice vzalo, ale zase na něj nestačí kapacita cd (což je divný, protože to ze kterého se to snažím stáhnout má kapacitu stejnou). Tak teď teda fakt nevím, máte někdo nějaký nápad??
PS: Sorry za ten román :oops:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 led 2008 23:03

Nejspíš jsou vypálená pomocí overburnu (každé CD je o něco větší než je udaná kapacita) takže jsou poněkud "přetažené" a na koncích nejnáchylnější na poškození a čitelnost...

Add CRC http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=9294

BTW Domácí kino= přehrávač DVD+repro+(TV)
Přehrávač DVD=přístroj nebo program v PC
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

káťa
nováček
Stav:

Příspěvekod káťa » 20 led 2008 23:09

:o Aha ... takže je nějaká šance to přepálit, aby to bylo přehrávatelný i na tom domácím kině? Nebo se na to mám vykašlat (což bych nerada, když jinak funguje úplně všechno kromě těch titulků) ....

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”