Kontrola logu po odblešení

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

zachranar02
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kontrola logu po odblešení

Příspěvekod zachranar02 » 02 led 2016 17:44

Dobrý den,

do pc se mi nedávno dostal nějakým způsobem a záhadně (skrz firewall na routeru, antivir a antispyware) vir či něco podobného, který začal automaticky stahovat další a další "užitečné" programy, avšak s pomocí adwCleaneru jsem se s ním nějak popral ... sice až na druhý pokus, ale šlo to.

Mezi změnami, kterých jsem si všiml se snažil tento vir protlačit do systému a nastavit jako výchozí prohlížeč Operu Stable (další brána do světa dalších a dalších miliard "užitečných" aplikací :D). Následně poškodil databázi Windows Search (tu jsem opravil zastavením a novým spuštěním přes cmd) a nějak mi ve startu "zneviditelnil" ikonku thunderbirdu jakožto výchozího mailového klienta (ta tam fyzicky pořád někde je, protože když posunu ikonku z nedávno spuštěných nahoru nad tu čáru, nabízí mi to přejmenování toho zástupce s tím, že se tam již tento zástupce nachází). Nepomůže ani opětovné odepnutí a připnutí na panel start. Mám tam prostě jen ikonku Chromu a to je vše.
Dále mám problém s tím, že u Seznamu.cz pokud se přihlašuji do mailu či jinam, vyhazuje to na mne chybu (Chrome) - TOO_MANY_REDIRECTS.
Nepomohlo ani promazání cache a cookies, reinstalace prohlížeče, nic. Z těch stránek, co navštěvuji to dělá jen na Seznamu. Nepoužívám proxy.

Bylo by lepší reinstall windows, chci vědět, zda se s tím dá něco dělat před tím, abych musel zas instalovat všechno, co k práci potřebuji.

Přikládám log. Děkuji za pomoc.

Odkaz na log z HijackThis http://pastebin.com/6TU2izyU
Odkaz na log z adwCleaneru http://pastebin.com/8BLyPCQZ

Reklama
jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kontrola logu po odblešení

Příspěvekod jerabina » 02 led 2016 23:55

Ahoj, vítej na fóru PC-HELP!

Logy sem prosím příště vkládej přímo do tvého příspěvku, lépe se to čte.

Odinstaluj Spyware Terminator 2015 Internet Guard

Spusť znovu AdwCleaner (u Windows Vista či Windows7, klikni na AdwCleaner pravým a vyber „Spustit jako správce
klikni na „Prohledat-Scan“, po prohledání klikni na „ Vymazat-Clean

Program provede opravu, po automatickém restartu neukáže log (C:\AdwCleaner [C?].txt) , jeho obsah sem celý vlož.

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.

- Pokud používáš jen Google Chrome , tak ATF nemusíš použít.

===================================================

Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sám.

===================================================

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
- Při instalaci odeber zatržítko u „Povolit bezplatnou zkušební verzi Malwarebytes' Anti-Malware Premium“
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a klikni na Skenovat nyní a
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška vpravo dole tak klikni na Kopírovat do schránky a a vlož sem celý log.

- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).

Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

Zpět na “HiJackThis”