Zdravím všechny a zároveň prosím o radu. Zkoušel jsem googlit i v AJ, ale nějak jsem nic nezjistil a nebo špatně popisoval problém.
Mám problém s nově postaveným PC s W7, kdy dochází k cukání videa a her. PC v takovém případě uspím nebo restartuji a problém je vyřešen. Zajímá mě, čím to může být a jak problém odstranit.
Grafická karta je nVidia 950, integrovaná zvuková karta, AMD procesor Vishera. Takty a RAM asi nebudou v tohle případě podstatné.
Po upgradu na W10 jsem měl problém PC vůbec zapnout. Trvalo spuštění neskutečně dlouho, takže nevím, jestli problém setrvává i tam (vrátil jsem se a W7).
Vyzkoušeno několik ovladačů na graf. kartu - bez rozdílu. Na zvukovou kartu jsem jiný ovladač nenašel.
Zvuk netrhá, obraz ano - pokud to mám popsat, tak použiju příklad u Diabla 3. Hra necuká tak, že by se zastavila (poklesem FPS), ale naopak prudce zrychluje a zpomaluje na standard. Jakoby hra byla reálně jinde obraz se jí vždy pokusil dohnat. Škubou některá videa na youtube a jiných serverech. Zajímavé je, že některá videa netrhají vůbec. Hry vždycky. Problém s internetovým připojením to není (zkoušena Wi-Fi, kabel i hraní her offline)
Budu rád za každou odpověď.
Cukání PC W7
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Cukání PC W7
největší chyba byla dělat upgrade novýho kompu se zachováním všeho nastavení, tim přechodem zpátky si to nejspíš domrvil úplně, takže si dej čistou instalaci windows 10 a mělo by to bejt ok 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Nemám originál W10, proto lze udělat legálně jen upgrade. Byla to čistá W7 rovnou upgradovaná na 10. Po návratu na W7 je vše ok. Není tam co zmrvit. Ale díky za radu.
Legalne jde udelat i cistou instalaci, staci pomoci Microsoft aplikace stahnout instalaci Windows 10, vytvorit instalacni flashdisk a pri instalaci zadat klic z Windows 7.
Díky za info. Bohužel jsem něco podobného zkoušel a nešlo to. Win se tvářil jako nelegální - koneckonců na webu MS píší, že licence W7 se na W10 aplikovat nedá. Každopádně chci zůstat u W7.
Naopak, W7 licence se na W10 aplikovat da, to je novinka te aktualizace co vysla v listopadu.
Super. Děkuju. Při nejhorším to zkusím tedy takhle. Ale opravdu bych raději primárně vyřešil problém ve W7
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takže do půl roku chceš windows instalovat znova? nebo pozdějc za windows 10 radši platit? nebo snad warezit? 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Není důvod přecházet ne?
Upgradoval jsem, takže "mám" W10. Chápu to tak, že si na ně můžu přejít kdykoli znovu, když jsem upgrade jedno provedl. Ale zatím mi nevyhovuje a pochybuju, že W7 rovnou odříznou 

Proc by mel instalovat Windows do pul roku znova?
Proc by mel za Windows 10 platit, kdyz je licence upgradovana?
Proc by mel za Windows 10 platit, kdyz je licence upgradovana?
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no jestli se to už aktivovalo, tak je to jedno
jestli to bylo nainstalovaný jenom chvíli a potom pápá, tak k tomu dojít nemuselo
mně to jednou trvalo asi 4 hodiny (na stolním kompu)
jestli to bylo nainstalovaný jenom chvíli a potom pápá, tak k tomu dojít nemuselo
mně to jednou trvalo asi 4 hodiny (na stolním kompu)

Měl jsem to tam asi den. PC běželo (ale nebyl jsem u něj) a bylo připojené k netu. Potom jsem doma po několika restartech zjistil, že se to startuje strašně dlouho (měl jsem ten samý problém i na svém notebooku, u kterého navíc byl problém s přepínatelnou grafickou kartou). Takže o aktivaci se nebojím
Spíš bych byl rád za rady k tématu. Ale díky chlapi.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”