Virus, cmd exe erorr, přetížení pc.

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

DanCZ
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Virus, cmd exe erorr, přetížení pc.

Příspěvekod DanCZ » 11 led 2016 16:35

Dobrý den, potřebuji rychle poradit! Nebudu to dlouho rozepisovat, mám prostě dojem že v mým pc je virus možná i více, a co mně k tomu přesvědčuje?

Za 1: Často se mi stává že se mi přetíží počítač (nejspíš nějáké processy na pozadí o kterých nevím jsou spuštěný) a když se teda už přetíží tak mi to napíše: Insturkce paměti blablabla odkazovala na adresu paměti x blabla, teda ty čísla tam jsou furt stejné, a když se kouknu do processů tak takových erorrů mi klidně vyjede až 5 tisíc, takže to musím restartovat.
Za 2: Při vypínání, se mi na čisté ploše (před modrým pozadím s nápisem odhlašování a vypínání) zobrazuje třeba Textový dokument který jsem neotevřel a ani to neviděl v processech, nebo internetové okno kde je něco napsanýho a je tam nějáký obrázek (fakt to nedokážu úplně popsat rychle se ten pc vypíná) (asi pop-up reklama) o které nevím
Za 3 A TO PRO OPRAVDOVÉ PŘESVĚDČENÍ!: Někdo se mi dostal do bankovního účtu (nebo aspoň ví moje heslo atd z mojebanka.cz) a to UŽ 2!

Takže....zkoušel jsem nainstalovat antiviry jako: Microsoft security essentials, nebo Avast ale to nešlo, při instalaci mi to napsalo že to nelze nainstalovat a nějáký kod chyby, jediný co jde je MalwareByte, a AVG, ale ty nepomáhají.....našli sice pár trojanů ale nic se nezměnilo.

No takže fakt nevím co mám dělat, do opravny se mi to dávat nechce, je to moc drahé (k tomu ještě je ten pc docela starej děda) Takže vás žádám o radu. Děkuji.

Reklama
Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Virus, cmd exe erorr, přetížení pc.

Příspěvekod Roidoc » 11 led 2016 16:41

Dej si log do sekce HiJackThis.

DanCZ
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod DanCZ » 11 led 2016 16:50

A z jakého programu? Vůbec se v tom nevyznám, prosím o instrunkce :D

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 11 led 2016 17:26

Z programu HJT. Návod na něj najdeš v mém podpisu :-)
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”