Zdravím!
Mám takový problém.. Ať na svém notebooku dělám cokoliv tak při sebemenší zátěži mi začne ihned foukat větrák. Nebo když spustím nějakou hru tak to vypadá jak by mi ten větrák chtěl spíše uletět. Prostě ať dělám cokoliv můj větrák pořád fouká a fouká. Fakt už nevím co s tím. Zkoušel jsem i program SpeedFan ve kterém jsem nastavil ať se větrák spustí o 5 stupňů výš než je výchozí hodnota a asi po půl hodině se vše sekne a notebook se restartuje. Včera večer se mi tento případ stal 5x a to při čím dál menších intervalech. Tak jsem SpeedFan radši vypnul. Nehorázně mě ale štve, že větrák pořád fouká i když na notebooku nic nedělám. Žádnou chladící podložku sice nemám ale na baterce mám asi 5cm vysoký podstavec tak notebook neleží přímo na stole. Dokázal by mi někdo poradit jak to omezit? Už fakt nevím co mám dělat. Notebook už jsem několikrát čistil a po pár dnech znova začal foukat. Budu opravdu rád za každou radu. Předem díky.
Můj notebook: HP Pavilion dv6000 [Intel Mobile Core 2 Duo T7250 @ 2.00GHz, 4GB RAM, Quanta 30D2 (U2E1), 128MB NVIDIA GeForce 8400M GS (HP), 698GB Western Digital WDC WD7500BPVT-00HXZT1 (SATA)]
Neustálé foukání větráku u notebooku
Re: Neustálé foukání větráku u notebooku
Kedy si naposledy čistil chladič? Zišlo by sa to spraviť :)
Intel Core i7-4710HQ 3,5Ghz, Intel HM86 Chipset, 8GB DDR3 1600Mhz, SATA HDD 1TB(7200rpm) + 2TB samsung HDD,IPS LED 15,6" 1920x1080px,Intel Graphics 4600, Nvidia GeForce GTX860M 4GB GDDR5,Wi-fi 802.11 a/g/n, Bluetooth
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Viděl bych to na ucpaný žebrování, stačí profouknout stlačeným vzduchem.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Tak jsem si na internetu našel návod jak notebook kompletně rozebrat, tak zítra skočím do města pro ten stlačený vzduch a tepelnou pastu a zkusím to celé rozebrat.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pastu asi ani nebude třeba měnit, spíš ten prach...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Ale i tak ji vyměním. Přece jenom chci ho nejlépe celý rozdělat a oddělat i ten chladič. Navíc chladič drží na CPU a grafice.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jak chceš.

Tak notebook jsem včera vyčistil a žádná změna.
Pokud to máš správně popsaný, tak to nedělá procesor, ale grafika. Zkontroluj si co všechno běží na pozadí. Může tam být nějaký proces, sice mě teď nenapadá jaký. Pokud někdo často něco instaluje, tak se to může stát, možná i nějaký škodlivý program (virus apod.). V sekci Hijackthis, by třeba mohli něco najít.
Trošku si protiřečíš, píšeš že po vyčištění to na pár dní přestalo, a teť po vyčištění to je stejné.
Pokud si zazálohuješ (naklonuješ) operační systém (abys to pak mohl vrátit), a ntb obnovíš do továrního nastavení, tak tím zjistíš, zda chyba je v hardwaru nebo v softwaru.
Trošku si protiřečíš, píšeš že po vyčištění to na pár dní přestalo, a teť po vyčištění to je stejné.
Pokud si zazálohuješ (naklonuješ) operační systém (abys to pak mohl vrátit), a ntb obnovíš do továrního nastavení, tak tím zjistíš, zda chyba je v hardwaru nebo v softwaru.
Dneska ho mám v plánu formátovat, tak uvidím. Ale opravdu nevím co by tak mohlo zatěžovat grafiku. A ještě dotaz... kde zjistím co a jak zatěžuje grafiku?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vytizeni treba pres gpu-z. Mohl by to byt miner
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Neboli jinak řečeno někdo (nebo Ty) přes grafiku v ntb těží bitcoiny, nebo něco podobnýho.
Ale stejně je to divné. I kdyby to tak bylo, tak ntb by měl být od výrobce nakonfigurován tak, že se uchladí i při plném použitém výkonu grafiky, ledaže jsi ho skládal sám, což nepředpokládám. Takže je možné, že tam je ještě jiný problém nějaký hardwarový.
Ale stejně je to divné. I kdyby to tak bylo, tak ntb by měl být od výrobce nakonfigurován tak, že se uchladí i při plném použitém výkonu grafiky, ledaže jsi ho skládal sám, což nepředpokládám. Takže je možné, že tam je ještě jiný problém nějaký hardwarový.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2917
-
od krystofb
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15898
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:58
-
-
- 3
- 2599
-
od falco_dee