Čaute,
Na vánoce jsem si koupil SSD. Systém jsem nainstaloval na to SSD. A na starém HDD mi zůstalo 100GB místa. Řekl jsem si, že to nebude problém spojit. Jenomže jsem se mýlil.
Windows mi dovolí rozšířit ten oddíl pouze o volné místo za tímto oddílem. Bohužel toto volné místo je před tím oddílem.
Jednou už jsem toto vyřešil tak, že jsem přes EasyUS partition master posunul to volné místo nakonec a pak už to šlo. Tady metoda mi ovšem teď nejde. Při přesouvání mi partition master napíše že nenašel disk.
Neví někdo jak ten oddíl mám rozšířit ?
SSD: Samsung 850 EVO 120GB
HDD: Seagate 1TB
Nemůžu rozšířit oddíl na data o volné místo které mám na disku
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nemůžu rozšířit oddíl na data o volné místo které mám na disku
Překopíruj data z disku D na externí disk. Pak odstraň všechny oddíly z Disku 1 a vytvoř jeden oddíl z celého disku. Data nakopíruj zpět.
Vím, takovou radu jsi asi slyšet nechtěl, protože si budeš muset koupit externí disk. Ale aspoň při jednom uděláš i zálohu dat a tu by měl dělat každý.
Vím, takovou radu jsi asi slyšet nechtěl, protože si budeš muset koupit externí disk. Ale aspoň při jednom uděláš i zálohu dat a tu by měl dělat každý.
no to jsem vážně slyšet nechtěl
. Nemám žádný externí disk kde by se mi to vše vlezlo.

Dobrý důvod si nějaký 3.5" (těm malým nevěř) pořídit, abys na něm mohl mít zálohu všech důležitých dat z počítače 
Nejsou ještě nějaké povánoční slevy?

Nejsou ještě nějaké povánoční slevy?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
No nějaké povánoční slevy asi ještě budou. Po něčem se zkusím poohlídnout.
Jeden způsob by mohl fungovat. Ale nedoporučuji ho používat, pokud nemáš zálohy, protože tomu dávám šanci, že se to může „kousnout“. Je to dost krkolomné a může to způsobit chybu.
Z toho volného místa vytvoř oddíl, nakopíruj na něj data (celých 100GB) z „D“, a pak o to zmenší oddíl „D“, a následně o to zvětši ten první oddíl, a to dělej tak dlouho, až ten původní oddíl D bude prázdný. Pak ho odeber, a ten původní rozšiř na celý disk a přejmenuj na „D“.
Z toho volného místa vytvoř oddíl, nakopíruj na něj data (celých 100GB) z „D“, a pak o to zmenší oddíl „D“, a následně o to zvětši ten první oddíl, a to dělej tak dlouho, až ten původní oddíl D bude prázdný. Pak ho odeber, a ten původní rozšiř na celý disk a přejmenuj na „D“.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4900
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54
-
- 9
- 3950
-
od Arnold91
21 zář 2024 16:10
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2865
-
od atari
26 led 2025 09:16
-
-
- 3
- 1343
-
od petr22
07 led 2025 14:15
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5899
-
od buchtik
14 zář 2024 10:56
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”