Přeinstalovaní OS? <- HP Compaq nc6320

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mawa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přeinstalovaní OS? <- HP Compaq nc6320

Příspěvekod Mawa » 20 led 2016 11:49

Ahoj všem,
kamarád si koupil z nouze v zahraničí od známe ntb: HP Compaq nc6320, odkaz s konfigurací: http://www.levne-notebooky-pc.cz/studen ... paq-nc6320 . Ona znám si "upgradovala" os na win7 32bit. Dle zadního štítku tam má být win xp professional. Zlepší se výkon při přeinstalování os na xp? Pomalé starty, při více oknech v prohlížeči se laguje klidně na 3 min., film se spouští více jak minutu, vše je jak zabrzděné :huh:

Máte někdo osobní zkušenosti s tímto ntbkem, případně starými hrami na něm?

Předem Vám děkuji za odpověď
Marek B.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Přeinstalovaní OS? <- HP Compaq nc6320

Příspěvekod petr22 » 20 led 2016 11:57

Co pomuze je rozsireni pameti na 4 GB a vymena disku za SSD.

Instalovat XP uz nema smysl, s tim bych se bal vlezt na internet, tady ty masiny s XP co mame jsou permanentne zavirovane i kdyz je na nich firewall i antivir.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 20 led 2016 12:21

Vítej na PC-Help

Jediné co tomu pomůže, je asi čistá instalace, možná nějaký lehký LINUx, ale jakýkoli upgrade (ať už RAM nebo SSD) se bude pohybovat cenou tak, že za ty peníze sežene lepší, prostě je to starý notebook a nelze od něj čekat rychlé reakce...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 20 led 2016 12:26

Nema cenu preinstalovavat system na starou rozhrkanou pomalou 80ku disk, to bude porad pomale jak snek.

SSD + RAM je urcite levnejsi nez novy notebook, ktery navic bez SSD bude mit velmi podobny problem.

Starsich notebooku jsme upgradovali uz tolik, ze si troufnu rict ze z toho bude raketa.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 20 led 2016 12:39

Já tenhle ntb mám a dodnes používám. (Je to velmi povedený model, a kvalitně vyrobený). Byly tam XP PRO, a dal jsem tam SSD. To byl obrovský rozdíl ve výkonu

Pak jsem tam před lety nainstaloval WIN 7PRO. Byl trochu problém s ovladači, ale vše jsem dohledal, kromě dvou věcí: dodnes mi blbnou tlačítka jasu a nemám utilitu na sledování stavu baterie, což jsou nepodstatné věci. Nějaký nárůst výkonu jsem však nezaznamenal. 2GB RAM jsem rozšířil na 4GB, ale to na rychlost programů vliv nemá.

Ten pomalý start se přeinstalací může zlepšit jen trochu (záleží jak moc jsou zaneřáděné XP) , ale hlavně pomůže SSD. Nevím co znamená“ laguje“, ale pokud je plná RAM, tak to prohlížeč silně zpomalí (Firefox umí sebrat velkou část RAM, při více oknech)

Mawa
nováček
Stav:

Příspěvekod Mawa » 21 led 2016 17:27

Mohl bych poprosit o nějaké odkazy na SSD a ramky? Kde nakupujete podobný hw? Nemám zkušenosti, umím si vyhledat sám, bohužel na tento typ ntb mi to hledá nesmysly. :cry:

Jinak velice děkuji za všechny rady, po vašich radách bych podstoupil upgrade ssd + ram.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 21 led 2016 18:53

Když si umíš vyhledat sám, tak si najdi SSD jaké chceš, jediné co je potřeba dodržet je rozhraní SATA a velikost 2,5 palce. (Disk nehledej podle typu ntb, tomu to je jedno, co tam dáš.)
EDIT: předpokládám že tam máš plnou výšku disku, takže nemusíš koukat zda to je ten se sníženou výškou 7mm.

Pouze paměť je potřeba vybrat podle ntb. Nejjednodušší pro Tebe bude, když se podíváš na paměť jakou tam máš teď, a podle toho koupíš stejnou do páru, a nebo můžeš koupit sadu. Pak ještě můžeš zkoumat konfiguraci a zjistit sám jaká tam patří.
Já tam koupil tuhle, http://pameti.heureka.cz/geil-sodimm-dd ... s5300-2gb/ , ale Ty můžeš mít jinou frekvenci.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”