Zdravím,
na mém pc se mi asi po 2 týdnech používání objevili nepříjemné FPS dropy ve hrách. Např. v CS:GO mám cca 150-250 FPS a zhruba každou minutu až půlminutu mi to spadne na 40-50. Já vím, nezní to nějak hrozně, je to hratelné ale nepříjemné. Navíc se to děje ve všech hrách. Drop většinou trvá tak 5-10 sekund. PC jsem kontroloval několika antiviry, ale nic. Zkoušel jsem i bod obnovy, ale bohužel nemám žádný starší, který bych mohl použít. Za jakoukoliv pomoc budu moc rád. Děkuju všem.
Nepříjemné FPS dropy Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nepříjemné FPS dropy
Něco podobného se mi stalo taky, jak to ale přišlo, tak to i odešlo... 2 dny v cs:go, fps pořád cca jak ty, ping do 40 ale dropy strašné...
Odesláno z mého MI 4W pomocí Tapatalk
Odesláno z mého MI 4W pomocí Tapatalk
MSI B650 GAMING PLUS WIFI / ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G / Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO / SSD disk Kingston FURY Renegade NVMe 2TB / Be quiet! PURE POWER 11 700W
Někdy to může značit problém se základní deskou/zdrojem, ale častěji jde o přehřívání, což je vzhledem k použité sestavě dost dobře možné.
Stáhni HWMonitor Portable, zapni ho, hraj, než se hra začne pravidelně sekat a pak udělej v programu screenshot a ten sem dej do přílohy.
Stáhni HWMonitor Portable, zapni ho, hraj, než se hra začne pravidelně sekat a pak udělej v programu screenshot a ten sem dej do přílohy.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jak přijdu ze školy, podívám se na to. 
Někdy se mi taky stane, že např. zmíněné CS:GO jede třeba ,,jen" na 70 snímků. Někdy zase na 180..Pořád se to mění. Celkově se mi ty frekvence snímků hodně mění. Neměly by se držet na podobné hranici?

Někdy se mi taky stane, že např. zmíněné CS:GO jede třeba ,,jen" na 70 snímků. Někdy zase na 180..Pořád se to mění. Celkově se mi ty frekvence snímků hodně mění. Neměly by se držet na podobné hranici?
Na podobné úrovni se vůbec držet nemusí. Hra, nebo i jiný program, můžou najednou začít provádět nějaké náročnější operace a FPS hned spadnou. Můžeš si zapnout vsync, třeba to pomůže. Některé hry taky umí balancovat framerate, takže bude nižší, ale konstantní.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Musím říct, že podle toho, co jsem vypozoroval, mi vsync snímky všude jen snižuje..
Samozřejmě že vsync snižuje framerate. Měl by jí držet na stejné frekvenci jako má monitor, aby nedocházelo k tearingu.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Posílám tedy screeny teplot, jsou tam popsané situace, kdy jsem je pořídil. :)
No jo přehřívá se ti velmi grafická karta.. Kdy si naposledy čistil PC ? . Máš vysoké teploty proto ty FPS dropy
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, přehřívá se ti grafická karta. Předpokládám, že máš levnou bednu bez airflow.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Počítač mám od Vánoc..
Ale v pokoji mám koberec + plus máme celkem hodně zvířat...psa,2 kočky, králíka...Je z nich hodně chlupů..A prachu je taky dost ikdyž se tu právě kvůli pc snažím uklízet dost často.
Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
Adys301 mám Zalman Z1
Ale v pokoji mám koberec + plus máme celkem hodně zvířat...psa,2 kočky, králíka...Je z nich hodně chlupů..A prachu je taky dost ikdyž se tu právě kvůli pc snažím uklízet dost často.
Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
Adys301 mám Zalman Z1
Ale často je třeba i čistit z toho počítač když máš doma tolik mazlů. Tak si to pročisti a možná to bude lepší
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1981
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
25 úno 2025 04:43