Problém se spuštěním
Problém se spuštěním
Zdravim. Ještě včera vše běželo jak má a dnes najednou počítač zamrzával, sekal se a nic pořádně nešlo plynule. Nejprve jsem počítač nemohl ani vypnout (po kliknuti na Start>vypnout se nic nedělo). Vypl jsem tedy počítač přes tlačítko. Po opětovném zapnutí mi počítač začal hlásit ERROR :"no boot disk has been detected or the disk has failed". Pevný disk v intervalech 3 minut +/- vydá zvuk jak kdyby se zapínal. Prosim pomoc (
)

-
- Pohlaví:
Re: Problém se spuštěním
To vypadá na havárii pevného disku.
Asi nejjednodušší řešení by bylo ho vyjmout, dát do jiného PC, stáhnout data (pokud budou) a proskenovat HDTune a CrystalDiscInfo.
Další možnost je použít bootovací medium live linux, nebo hirens boot cd a podívat se, jak to s diskem vlastně je.
Asi nejjednodušší řešení by bylo ho vyjmout, dát do jiného PC, stáhnout data (pokud budou) a proskenovat HDTune a CrystalDiscInfo.
Další možnost je použít bootovací medium live linux, nebo hirens boot cd a podívat se, jak to s diskem vlastně je.
Mam k dispozici jen notebook. To asi propojit nepůjde, že?
Dodatečně přidáno po 4 minutách 28 vteřinách:
A hadam ze pokud nemam mechaniku, tak ani to hirens cd nevyrobim že?
Dodatečně přidáno po 4 minutách 28 vteřinách:
A hadam ze pokud nemam mechaniku, tak ani to hirens cd nevyrobim že?
Dobre, diky. K veceru se na to podívám. K čemu mi to vlastně bude? Moc se v tom nevyznám. Jako čeho tim docílim.
Tak nakonec jsem se do pc dostal. Vše zálohoval a přes flashku přeinstaloval OS. Teď se na PC už normálně dostanu všechno více méně chodí, ale přijde mi zpomalen. Instalace programu trvá 10x déle než normálně a systém se občas zasekne. (při otvírání ovládacích panelů atd.) Dá se nějak zjistit co s tim diskem tedy je?
Co mas udelat uz bylo receno: proskenovat v HD Tune a stav disku zobrazi Crystal Disk Info.
Osobne bych to delal driv, nez zacnu instalovat Windows, instalace na vadny disk je zbytecna ztrata casu.
Osobne bych to delal driv, nez zacnu instalovat Windows, instalace na vadny disk je zbytecna ztrata casu.
Tohle neni v poradku ani nahodou.
Co ukazuje Crystal Disk Info?
Co ukazuje Crystal Disk Info?
Jsem všude viděl OK tak jsem doufal že to bude v pohodě.. 
Dodatečně přidáno po 14 minutách 56 vteřinách:
A error scan zatím vypadá takhle>

Dodatečně přidáno po 14 minutách 56 vteřinách:
A error scan zatím vypadá takhle>
Nedá se nijak zachránit? :/ Dobře tedy. Zajímalo by mě jak je na tom můj externí disk? podle Crystal Disk infa taky nevypada nějak extra, ikdyž to říká, že stav disku je dobrý>
Dodatečně přidáno po 1 hodině 58 minutách 22 vteřinách:
Poslední screen
Dodatečně přidáno po 1 hodině 58 minutách 22 vteřinách:
Poslední screen
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2498