Lenovo - start

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Marfi6
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Lenovo - start

Příspěvekod Marfi6 » 21 led 2016 16:52

Dobrý den,

tak jsem si koupil nový notebook, celkem slušnou sestavu do 11000Kč. Mám Lenovo Ideapad 100-15IDB - i3 5005u, Geforce 920M s 1GB, 8GB RAM, 240 SSD disk. Jediný snad mínus je, že numerická klávesnice není uplně klasická jak to bývá běžné, pak hlasitost a kvalita reproduktorů a má jen 2xUSB. Velké plus je SSD, rychlost startu je pecka.

Nicméně, notebook byl bez operačního systém, takže jsem zvolil WIN 10 Pro. Instalace proběhla v pořádku, tak jsem posléze updatoval na build 10586 a nechal automaticky nainstaloval ovladače. Během připojování usb pak nastali i nějaké problémy. Po restartu mi usb automaticky nenačte flashku, po vytáhnutí a znovu připojení je to v pořádku. Další den mi nechtěl Notebook nastartovat. Při zapnutí tlačítka se mi asi na cca 2-3sekundy roztočil větráček a pak se zase vypl, rozsvítilo se mi podsvícení displeje a nic se nedělo ani najet do biosu. Opakoval jsem to několikrát. Pak se najednou k tomu se zase rozchodil větráček. Nakonec se mi pomocí Fn+F2 podařilo notebook rozchodit, ale při tomto tlačítku se mi zasignalizoval nějaký beep kód, který několikrát po sobě se opakoval. Poté jsem již notebook rozjel a od té doby jsem s ním neměl problém ho zapnout. Mám pár tipů co by to mohlo být, jako je grafický čip, chyba ram nebo nějaký studený spoj na základní desce. Dneska ráno mi nenaběhl větráčet, ale windows ano (větráček naběhl později). Neměl by náhodou se spustit hned po zapnutí nebo je tam nějaký senzor, po kterém když stoupne teplota, tak se automaticky zapne? Otázkou je jestli jej vrátit nebo vyměnit či jestli za to může hardware anebo software?

Zatím vše funguje jak, ale mám trošku obavu, jako dlouho.

Díky za rady.

Reklama
AngelikaB
Level 6
Level 6
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Lenovo - start

Příspěvekod AngelikaB » 21 led 2016 17:40

Ano větráček se rozjede po té době až dosáhne své teploty noťas. Má tam čipy. Takže třeba když už má 40C . Tak se větráček rozběhne. Ale slabší otáčky má. Protože má málo stupňů. A čím více stupňů má. Tak ten větráček se více zrychluje. To je už teď všude u nových modelů. že se spustí větráček při dané teplotě. Takže se bát nemusíš. Ale pokud cítíš že je notebook teplý tak je vada někde buď větráček a nebo základovka kde není nastaveno po kolika stupních se má větráček spustit.

Marfi6
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Marfi6 » 21 led 2016 18:40

Díky, s tímhle právě nemám tolik zkušeností a co se týká toho startu notebooku, čím by to mohlo být? Já bych nerad kdyby se mi to opakovalo, a nebo kdybych ten notebook taky třeba nemusel už zapnout. Trošku mě to vyděsilo, když to mám teprve 3.den po koupi.

Dík

AngelikaB
Level 6
Level 6
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 21 led 2016 21:22

No už by se to nemnělo opravdu opakovat. Pokud ano tak bych ještě zkusila reklamaci NTB. Pokud se ti to znova stane tak se ozvi.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1761
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    5015
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07
  • Problémy s hw a sw lenovo
    od helpmeboys » 12 zář 2024 10:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    2986
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 10:53
  • Lenovo IdeaPad 5 Pro
    od helpmeboys » 12 zář 2024 18:06 » v Vše ostatní (sw)
    2
    3025
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 20:16
  • nb Lenovo nenabehne do OS
    od matty » 07 říj 2024 15:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    3868
    od matty Zobrazit poslední příspěvek
    08 říj 2024 12:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”