Poprosil by som o radu. Zariadenie je TP-LINK WR720N.
Potrebujem do siete pripojiť wifi router. Bude slúžiť na pripájanie zariadení, ktoré nemajú LAN (mobily, tablety).
Parametre siete:
- DHCP na vstupnom firewalli - vypnuté
- PC majú statické adresy 192.168.2.xxx
- do wifi routeru som vstup pripojil do WAN
- na wifi routeri som nastavil WAN na Static IP 192.168.2.10 (táto IP bola voľná)
- maska 255.255.255.0
- brána je z firewallu 192.168.2.100
Wifi má predpokladám natvrdo vlastné DHCP, pretože som to v menu nenašiel, takže tam ani nič nenastavím.
Klient (mobil) sa na router pripojí, ale internet mu nejde.
- na wifi routeri som teda na LAN nastavil:
- DHCP - vypnuté
- IP 192.168.1.20
- maska 255.255.255.0
- bránu tam nie je možné nastaviť
Pripojil som jedno PC do LAN wifi routeru, kde som zmenil IP na 192.168.1.50, maska 255.255.255.0 zostala a bránu som skúsil nechať pôvodnú, ale pri druhom pokuse ju aj vyhodiť a nechať bez brány. DNS je stále 8.8.8.8.
Internet na PC rovnako nejde.
Pri nastavení LAN na parametre dvojkovej siete a zapojení PC do LAN a preložení vstupu z WAN do LAN internet v PC funguje, na wifi internet nejde. Ja viem, vtedy wifi router pracuje pri zapojení iba do LAN 1 a LAN 2 len ako switch.
Ako to teda nastaviť, aby mi išiel internet na tomto wifi? Pripadá mi to, ako keby pri statickej IP na WAN wifi nedokázalo routovať, alebo čo.
Ďakujem za pomoc.
Statická IP na WAN
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Statická IP na WAN
Nastav si wifi, pak vypni dhcp a privod pichni do LAN.
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ani tak mi wifi nefunguje, iba sa pripojím k routru ale internet mi v mobile nejde.
Ak teraz do LAN pripojím aj PC, tak internet v PC funguje, ale iba v PC.
Ak teraz do LAN pripojím aj PC, tak internet v PC funguje, ale iba v PC.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud funguje LAN, musi i WLAN. Zkus se pripojit jinym zarizenim
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak som sa k tomu opäť dostal a zistil som nasledovné:
- WLAN mi stále nefunguje
- keď som k nej pripojil NB s Win. a ručne do WLAN sieťovky zadal IP adresu (192.168.2.150), tak internet nabehol
- keď som to nechal na automatiku, tak nejaký mne neznámy router prideľuje DHCP z úplne iného rozsahu, ktorý každé zariadenie pripájajúce sa z WLAN zoberie a zblbne to
- na niektorých mobiloch, resp. tabletoch sa neviem dostať k tomu, aby som im ručne zadal IPčku
- správca, ktorý to tu kedysi riešil, je idiot a aj keď sľúbil, že tam DHCP vypne (pretože nie je dôvod, aby bolo zapnuté), tak ho doteraz nevypol
Ako to teda vyriešiť? Dá sa to nejako "odprášiť", bez toho, aby som vedel nájsť ten router a vypnúť ho? Neviem totiž, či na ňom niečo podstatné nebeží, je tu riadne heterogénna sieť, nevyzná sa v tom ani Anciáš.
Jediné riešenie mi napadá také, žeby tento môj router dokázal na svojej WLAN prideľovať IPčky z rozsahu 192.168.2.xxx
Alebo?
Ďakujem za rady
- WLAN mi stále nefunguje
- keď som k nej pripojil NB s Win. a ručne do WLAN sieťovky zadal IP adresu (192.168.2.150), tak internet nabehol
- keď som to nechal na automatiku, tak nejaký mne neznámy router prideľuje DHCP z úplne iného rozsahu, ktorý každé zariadenie pripájajúce sa z WLAN zoberie a zblbne to
- na niektorých mobiloch, resp. tabletoch sa neviem dostať k tomu, aby som im ručne zadal IPčku
- správca, ktorý to tu kedysi riešil, je idiot a aj keď sľúbil, že tam DHCP vypne (pretože nie je dôvod, aby bolo zapnuté), tak ho doteraz nevypol
Ako to teda vyriešiť? Dá sa to nejako "odprášiť", bez toho, aby som vedel nájsť ten router a vypnúť ho? Neviem totiž, či na ňom niečo podstatné nebeží, je tu riadne heterogénna sieť, nevyzná sa v tom ani Anciáš.
Jediné riešenie mi napadá také, žeby tento môj router dokázal na svojej WLAN prideľovať IPčky z rozsahu 192.168.2.xxx
Alebo?
Ďakujem za rady